Witajcie, proszę powiedzcie jak sobie radzicie z sąsiadami, których dzieci robią hałas? Od jakiegoś czasu wysłuchuję biegającego tam i z powrotem dziecka. Biega boso po płytkach i dudnienie jest nie do zniesienia. Gdy pofatygowałem się do sąsiadów usłyszałem "my nie wiedzieliśmy, że to tak słychać..."
Był spokój może przez 2 godziny a teraz od kilku tygodni jak by nie było tematu, znów bieganie tam i z powrotem codziennie w tych samych godzinach i jak mniemam zero reakcji rodziców, bo przecież im nikt nie dudni nad głową więc luz, mogą nie widzieć że to słychać...
Powoli zaczynam tracić nerwy, wcześniejsze mieszkałem też w bloku i sąsiedzi też mieli dzieci ale jak się z nimi porozmawiało to był jakiś skutek a w tym wypadku zero zrozumienia. Jak sobie pomyślę, że będzie musiał czekać aż dziecko dorośnie i sam z siebie przestanie biegać bo mu się znudzi to mam q...a najnormalniej dość...bo rodzice nie są w stanie albo nie mają ochoty raz na jakiś czas powiedzieć "synku proszę nie biegaj bo się wywrócisz" , to takie trudne.
Tylko być sąsiadem jak widać też trzeba umieć i mieć na to ochotę a nie patrzeć tylko na koniec własnego nosa.
Dzieci i hałas / jak radzić sobie z hałasującymi dziećmi w bloku - os. Avia
Re: Dzieci i hałas / jak radzić sobie z hałasującymi dziećmi w bloku - os. Avia
no nie fajnie; a w jakich godzinach? po 22 też?; najpierw musimy ustalić czy przykładowo nie jesteś przewrażliwiony jak Kondrat z Dnia Świra, czy może sąsiedzi rzeczywiście przeginają, a potem porady, oczywiście bezpłatnie 

Nie jestem przewrażliwiony i nie mam dnia świra i to że to nie jest po 22 to nie oznacza, że nie należy być zwyczajnie ludzkim i zwracać uwagę na sąsiadów.
Aviaman pisze:Nie jestem przewrażliwiony i nie mam dnia świra i to że to nie jest po 22 to nie oznacza, że nie należy być zwyczajnie ludzkim i zwracać uwagę na sąsiadów.
spoczko nie denerwuj się; próbowałeś z nimi drugi raz pogadać? jak nie pomoże to spróbuj ich przyłapać po 22 i wtedy może wezwać niestety straż miejską; możesz jeszcze (aż im zbrzydnie) przyklejać codziennie denerwujące pouczające karteczki na drzwi z informacją typu że mieszkańcy proszą o spokój... itp; musisz ich zmęczyć, być natrętny na zasadzie oni ci nie dają spokoju to ty im też; z prawnego punktu widzenia nikłe szanse więc pozostaje metoda rozmowy a potem oko za oko.
Zacznie się lato i lepsza pogoda, to dziecko wybiega się na zewnątrz
To nie takie łatwe powiedzieć - nie biegaj, bo się przewrócisz. Pogadaj z sąsiadami jeszcze raz, współczuję, wiem jak dudnienie może wykończyć człowieka. Ja mam sąsiadkę, co lubi w szpilkach chodzić po mieszkaniu - ale poszłam, pogadałam, ona tak samo nie była świadoma, że to słychać. Ostatecznie to chyba nie jest wina ludzi, naszych sąsiadów, tylko jakości budownictwa.

Nie budownictwa tylko wykończeniówki, to jest bardzo duża różnica. Niemniej jednak, raczej nikomu nie udowodnisz że hałasuje Ci w mieszkaniu dlatego że ma spartoloną podłogę. Przy prawidłowym wykonaniu nie ma możliwości żebyś słyszał biegające małe dziecko, co najwyżej mógłbyś słyszeć gdyby skakał po niej 100-kilowy chłop. Ale nikomu nie wjedziesz na mieszkanie i nie będziesz zrywał płytek żeby udowodnić że są źle wykonane, więc albo zastosujesz metody "dyplomatyczne", albo musisz przyjąć że taki jest urok mieszkania w swoistej komunie jaką jest blok.Baszka pisze:Ostatecznie to chyba nie jest wina ludzi, naszych sąsiadów, tylko jakości budownictwa.
"urok mieszkania w swoistej komunie jaką jest blok." - genialne.
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”