Myślę, że 90% tzw. "Januszy" myśli podobnie.
ad.1 Moje odczucia są inne, Poza Orlińskiego 1 sytuacja wygląda znaczenie lepiej niż na Avii
ad.2 Również nie jestem za zachowaniami stadnymi - np. Inni parkują dziko to ja też mogę... Myślenie samodzielne mile wskazane.
ad.3 Przenosi na poziom indywidualnej odpowiedzialności za swoje działania, patrz ad. 2
ad.4 W Krk jest wystarczająco dużo miejsc do trenowania parkowania.
ad.5 bez komentarza
ad.6 To akurat rozumiem i doceniam szczerość
Co do przestrzegania prawa, to chciałbym zauważyć że aktualnie nie przestrzegamy prawa ( jako wspólnota) ponieważ drogi nie spełniają wymagań ppoż.
I to jest "stadna" odpowiedzialność.
Dla mnie wystarczającym argumentem za wprowadzeniem indywidualnej odpowiedzialności jest bezpieczeństwo wszystkich mieszkańców.
Załóżmy pożar w mieszkaniu.
Niewielkim wysiłkiem możemy zobaczyć jakimi wozami dysponuje nasze PSP (zdj.)
Oczywiście przeznaczonymi do ewakuacji i gaszenia budynków wysokich, a raczej do takich zaliczają się 15 piętrowe bloki...
Wg mnie nie potrzeba miarki w oczach żeby stwierdzić że pokonanie skrzyżowań na Avii jest niemożliwe. Przy ciasno zaparkowanych "Januszach"
Jak będzie to jeden, dwa samochody to ok, troszkę przestawią i tyle. Delikwenci zapłacą za naprawę pojazdów i karę za utrudnianie akcji.
Oczywiście strata nawet kilku sekund może okazać się tragiczna w skutkach. Ja osobiście nie chcę mieć na sumieniu czyjegoś życia i zdrowia.
Argument "Bo mam bliżej" w odniesieniu do ew. czyjejś tragedii jest dla mnie niewystarczający.
Oczywiście Bogdan nie mam do Ciebie pretensji o to że w tym momencie parkujesz na dziko(jedynie za sprzeczność bo to właśnie jest zachowanie stadne). Niestety jak nie Ty to zawsze znajdą się kolejni.
Proszę przemyśl temat głosowania jeszcze raz.

Apeluję do wszystkich o rozsądek, odpowiedzialność i wyobraźnię.
Pozdrawiam