Witam,
Ostatnio odbierałem mieszkanie i pomijając ilość usterek w samym mieszkaniu (brak kątów prostych, głuchy tynk, obity słupek ma balkonie) to doznałem kolejnego szoku jak poszedłem na dół zobaczyć miejsce postojowe i schowek.
Jak mam zostawić rowery i opony w schowku który ma płotek do wysokości około 2 metrów i nie zadaszony od góry. Gdzie każdy sobie może wskoczyć od góry i zabrać co mu sie podoba.
To jest kompletna porażka co oni zrobili, oszczędność materiałów ponad wszystko nawet tutaj.
Teraz trzeba będzie we własnym zakresie robić jakiś "daszek" do tych schowków.
Pozdrawiam
Piotrek
Nowe schowki / komórki lokatorsie w inwestycji Avia 4 Budimex
Re: Nowe schowki / komórki lokatorsie w inwestycji Avia 4 Budimex
Możesz się podzielić jakimś zdjęciem?
Cześć, a możesz wrzucić jakieś zdjęcia tej komórki lokatorskiej, a to w ogóle jest to samo co schowek? Z tego co ja widziałem, to w do komórek lokatorskich chyba miały być zwykłe drzwi, przy czym udało się uzyskać to, żeby otwierały się na zewnątrz. A jak z samym mieszkaniem, odebrałeś je w końcu czy czekasz aż naprawią 

Mnie zastanawia inna sprawa, czy przed tymi schowkami są miejsca parkingowe ( te linie białe)?:D Bo jak tak to słabo widzę wyciąganie np. roweru aby nie zaryzować komuś bryki
Nie wspominając o innych bardziej gabarytowych gratkach schowanych w schowkach ^^:P

Faktycznie dosyć oryginalnie to zrobili
Zakładam, że taki schowek będzie należał do tej samej osoby, która ma przez nim wykupione miejsce parkingowe, a jeśli się mylę, to mnie poprawcie, ale to byłaby dziwna sytuacja
Ciekawe jak będzie w przypadku tych komórek na grafice poniżej. Chodzi o te w wąskich korytarzach, bo zakładam, że te za miejscami postojowymi będą wyglądać podobnie.

U mnie w bloku również są takie komórki. Różnią się tym, że od góry są zadaszone, albo pociągnięte boki do samego sufitu( taka klatka metalowa )
Jest to tak rozwiązane, że komórka należy do miejsca postojowego przy niej, więc właściciel jest 1. Ogólnie nie stwarza problemów, ale jeśli się z niej często korzysta to trzeba pamiętać, aby parkować autem tak, by została przestrzeń na drzwi- inaczej nie otworzysz. Ogólnie są tak małe, że niewiele tam wejdzie
Plusem jest to, że do komórki można przypiąć swój rower 

Usia,
O którym bloku piszesz że są takie komórki ale zadaszone od góry albo pociągniete do samej góry ?
Pozdrawiam
Piotrek
O którym bloku piszesz że są takie komórki ale zadaszone od góry albo pociągniete do samej góry ?
Pozdrawiam
Piotrek
Przepraszam-nie doprecyzowałam, bo to nie jest na Avii/Orlińskiego, tylko w miejscu gdzie teraz mieszkam 

Patrząc na zdjęcia to raczej tak nie jest, że ten schowek należy do właściciela miejsca parkingowego, gdyż patrząc po zdjęciu do 1 miejsca przypadałyby 3 schowki. Chyba że nie każda metalowa krata to furtka, wtedy to zmienia postać rzeczy.
Wróć do „Avia 4 (etap II) - forum mieszkańców budynku”