Nielegalne parkowanie w garażu / opłaty za nielegalne parkowanie - Avia 3
Re: Nielegalne parkowanie w garażu / opłaty za nielegalne parkowanie - Avia 3
Nie wiem ile ma miejsc i czy jest większościowym-natomiast udziałowcem owszem. Co nie zwalnia z porozumienia z innymi udziałowcami i nie uprawnia do podejmowania różnych decyzji na własną rękę, nawet mając pewność że jakiekolwiek ustalenia przejdą na pniu ze wzgl.na "większosciowy pakiet" . To nie jest jakieś "podziemie" tylko prawnie uchwalona Wspólnota więc sprawy ją dotyczące powinny być ustalane ze wszystkimi jej podmiotami- niezależnie od tego czy ich głosy będą decydujące.
Jeszcze takie pytanie,może ktoś akurat będzie w stanie mi odpowiedzieć-bo nie widzę na owej kartce podstawy prawnej, zapomnieli sobie?
-
Oni robią u nas co chcą. Rozmawialem ze znajomymi z innego bloku i to samo jest niestety. Poprostu oddali wszystko juz i teraz chca sie wyzbyc tych miejsc parkingowych ale wynajac nie chca ani na raty jakies ludzkie rozlozyc,bo juz nie wspomne o obnizce na tej zaporowej cenie.
Takata pisze:Jeszcze takie pytanie,może ktoś akurat będzie w stanie mi odpowiedzieć-bo nie widzę na owej kartce podstawy prawnej, zapomnieli sobie?
Podawanie podstawy prawnej jest zbędne - nie ma takiego wymogu - niewątpliwie właściciel może żądać wynagrodzenia za to, że ktoś bez jego zgody korzysta z jego własności.
Mordin pisze:Takata pisze:Jeszcze takie pytanie,może ktoś akurat będzie w stanie mi odpowiedzieć-bo nie widzę na owej kartce podstawy prawnej, zapomnieli sobie?
Podawanie podstawy prawnej jest zbędne - nie ma takiego wymogu - niewątpliwie właściciel może żądać wynagrodzenia za to, że ktoś bez jego zgody korzysta z jego własności.
Otóż to.
Takata, jedno pytanie.
Ktoś zaparkował na miejscu Bdx, po czym dostaje wezwanie do zapłaty. Nie płaci i sprawa jest skierowana do sądu. Zobacz na kapitał zakładowy Bdx i na swój kapitał i odpowiedz sobie na pytanie: kogo stać na lepszą kancelarie prawną?
mmm123 pisze:Mordin pisze:Takata pisze:Jeszcze takie pytanie,może ktoś akurat będzie w stanie mi odpowiedzieć-bo nie widzę na owej kartce podstawy prawnej, zapomnieli sobie?
Otóż to.
Takata, jedno pytanie.
Ktoś zaparkował na miejscu Bdx, po czym dostaje wezwanie do zapłaty. Nie płaci i sprawa jest skierowana do sądu. Zobacz na kapitał zakładowy Bdx i na swój kapitał i odpowiedz sobie na pytanie: kogo stać na lepszą kancelarie prawną?
A co ta złota myśl wnosi do tematu? Chcesz wykazać że kto ma kase ten ma władzę-czyli niech robią co chcą?
Nie przypominam sobie bym udostępniała ci stan mojego kapitału-a może moja kancelaria ich reprezentuje? Taka jałowa dyskusja,nic nie wnosi.
Ok,niech robią jak i co chcą,skoro dajecie na to przyzwolenie a ich kapitał jest straszakiem. Zgadzamy się na wszystko,nie wymagamy nic.
A jak tam nasz monitoring-byłoby im łatwiej dokumentować nielegalnych najemców,może porozmawiają z administracją(o ile jest już z kim bo coś brak kontaktu ostatnio)...
Zachowujecie się tak jakbym była przeciwko dobru Wspólnoty nie zgadzając się na FORMĘ działań Bdx...cóż,zdanie wyraziłam,jestem w mniejszości ale bywa i tak

dyskusja jest jałowa bo niezależnie od tego czy jest to miejsce jakiegoś mieszkańca czy Bmx, to nikt kto nie jest właścicielem tego miejsca, ani nie ma od takiego właściciela pozwolenia nie ma prawa tam parkować.
maniekmal pisze:dyskusja jest jałowa bo niezależnie od tego czy jest to miejsce jakiegoś mieszkańca czy Bmx, to nikt kto nie jest właścicielem tego miejsca, ani nie ma od takiego właściciela pozwolenia nie ma prawa tam parkować.
Nie zgadzam się z Wami Maniekmal.
Ale zgadzam się z Takata. Wywłaszczyć Bdx z tych miejsc. Niech służą naszemu dobru wspólnemu i ludziom pracy. Dobrem trzeba się dzielić. Bdx to wstrętny kapitalista. Dość się już na nas obłowił.
Tyle że ja wcale nie chce im żadnych miejsc odbierać,nic podobnego nie napisałam
l

maniekmal pisze:dyskusja jest jałowa bo niezależnie od tego czy jest to miejsce jakiegoś mieszkańca czy Bmx, to nikt kto nie jest właścicielem tego miejsca, ani nie ma od takiego właściciela pozwolenia nie ma prawa tam parkować.
Jeżeli uważnie prześledzisz moje wcześniejsze wpisy to zauważysz że jestem tego samego zdania.
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”