Klatka schodowa / trzymanie rzeczy na klatkach schodowytch bloku - os. Avia
Klatka schodowa / trzymanie rzeczy na klatkach schodowytch bloku - os. Avia
Witam, chcialabym poznac Wasza opinie na temat trzymania rzeczy na klatkach schodowych? kartonow, rowerow przypietych do barierek? czy Wam to przeszkadza ? czy trzymaliscie cos na klatce i ktos Wam zwrocil uwage? czy cos zginelo ?
Re: Klatka schodowa / trzymanie rzeczy na klatkach schodowytch bloku - os. Avia
To nie tylko przeszkadza ale też zabija. Klatka schodowa to jedyna droga ewakuacyjna i dlatego ma być wolna od przeszkód, a zwłaszcza materiałów palnych.
Graciarze w nowym bloku.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2020, 11:25 przez tomy, łącznie zmieniany 4 razy.
tak to właśnie się dzieje jeśli osiedla są tak nie praktycznie budowane i tylko pod czysty zysk; kiedyś w bloku każdy miał piwnice, rowerownie, wózkownie, suszarnie, pralnie itp itd. cuda na kiju i nic na klatkach stać nie musiało; za to trzymanie worka śmieci pod drzwiami zamiast w domu to już jest szczyt, bo ktoś wychodzi z założenia że niech lepiej śmierdzi wszystkim na klatce przez jakiś czas niż u niego w domu.
niemniej co nas ta niepraktyczność obchodzi. Bloki są jakie są. Prawo jest jakie jest. Nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania, a to mówi, że na klatce nie może stać NIC.
mik pisze:niemniej co nas ta niepraktyczność obchodzi. Bloki są jakie są. Prawo jest jakie jest. Nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania, a to mówi, że na klatce nie może stać NIC.
jasne jak najbardziej, ja wskazuję tylko pośrednie przyczyny takiego stanu rzeczy; przyznam szczerze że też bym chętnie zostawił rower na klatce, bo nie mam piwnicy itp, a spod klatki zaraz ukradną, ale jakby tak każdy postępował to oprócz dróg mielibyśmy jeszcze klatki zapchane.
znasiek pisze:mik pisze:niemniej co nas ta niepraktyczność obchodzi. Bloki są jakie są. Prawo jest jakie jest. Nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania, a to mówi, że na klatce nie może stać NIC.
jasne jak najbardziej, ja wskazuję tylko pośrednie przyczyny takiego stanu rzeczy; przyznam szczerze że też bym chętnie zostawił rower na klatce, bo nie mam piwnicy itp, a spod klatki zaraz ukradną, ale jakby tak każdy postępował to oprócz dróg mielibyśmy jeszcze klatki zapchane.
Widziałem gdzieś, że któraś wspólnota planuje zamontować barierkę na rowery na -1 pod schodami. Miejsce dobre moim zdaniem.
Taaak. Zastawianie klatek schodowych to już Dziadostwo samo w sobie!
mik pisze:Widziałem gdzieś, że któraś wspólnota planuje zamontować barierkę na rowery na -1 pod schodami. Miejsce dobre moim zdaniem.
fajny pomysł
Wróć do „Osiedle Avia - forum mieszkańców inwestycji”