Strefa zamieszkania na os. Avia - zakończone głosowanie

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
mmm123

Re: Strefa zamieszkania na os. Avia - zakończone głosowanie

Postautor: mmm123 » 14 lip 2019, 21:55

genk pisze:Witam,

Ja jako mieskaniec Avii nie posiadajacy miejsca parkingowego bede wnioskował do administracji abym nie ponosił kosztów związanych z odsnieżaniem sprzątaniem dróg.

Co Wy na to właściciele miejsc parkingowych ? Czy ktoś by miał coś przeciwko ?

Pozdrawiam

Wnioskować każdy może. Single mogą wnioskować, żeby im obniżyli czynsz, bo nie korzystają z placu zabaw, mieszkańcy parteru mogą wnioskować o zniżkę za windę itd.. myślę, że każdy coś dla siebie znajdzie o co może wnioskować.

znasiek

Postautor: znasiek » 15 lip 2019, 13:18

Ja jako mieskaniec Avii nie posiadajacy miejsca parkingowego bede wnioskował do administracji abym nie ponosił kosztów związanych z odsnieżaniem sprzątaniem dróg.

Pozdrawiam

to powodzenia; rozumiem że ty nie korzystasz w żaden sposób z dróg, wtedy już nie będziesz chodził po żadnych drogach ani jeździł rowerem itp, a zarządca założy Ci gps żebyś tego przestrzegał :D ; w życiu żaden Zarządca Ci się na takie coś nie zgodzi.

D89

Postautor: D89 » 15 lip 2019, 19:58

Pozdrawiam
OK. Tylko śmieci masz wynosić poza bramę, a jak przyjdzie do Ciebie dostawca z pizza to też dymasz po nią za bramę.

kicaj

Postautor: kicaj » 15 lip 2019, 20:34

Pozdrawiam

Ja się zgadzam.
Pod warunkiem, że pod wnioskiem umieścisz deklarację, że od tego dnia, przestajesz w jakikolwiek sposób korzystać z dróg i chodników na osiedlu.
A do mieszkania będziesz wlatywał paralotnią, bądź też będziesz się teleportował.

pawel4991

Postautor: pawel4991 » 22 lip 2019, 12:15

A tak z innej beczki. W dniu wczorajszym byłem świadkiem sytuacji chyba nie do końca w porządku. Otóż małe autko jednej z pizzerii prężnie działającej na Osiedlu a dokładnie na Orlińskiego wjechał na alejkę spacerowa i przejechał nią cała długość, brak słów..

skyman

Postautor: skyman » 23 lip 2019, 9:41

pawel4991 pisze:A tak z innej beczki. W dniu wczorajszym byłem świadkiem sytuacji chyba nie do końca w porządku. Otóż małe autko jednej z pizzerii prężnie działającej na Osiedlu a dokładnie na Orlińskiego wjechał na alejkę spacerowa i przejechał nią cała długość, brak słów..

No to nie ma co na forum wypisywać, tylko trzeba się przejść do lokalu i o sprawie poinformować. A gdyby jeszcze była fotka zrobiona, bo na pewno byłaby to antyreklama dla lokalu, że tak szanują przestrzeń wokół siebie. Trzeba reagować na coś takiego.

mmm123

Postautor: mmm123 » 26 lip 2019, 15:57

Przy Avii 4 wreszcie normalne słupki. Z biegiem czasu coraz normalniej na osiedlu się robi.

Piotrekkk

Postautor: Piotrekkk » 27 lip 2019, 10:41

Od której strony te słupki przy AVIA 4? Mnie tylko zastanawia czy jest sens wstawiać słupki na działce infrastrukturalnej skoro będzie strefa zamieszkania. Sens one mają tylko tam gdzie właścicielem drogi jest wspólnota bloku bo tam będą teraz parkować wszsyscy. Na AVIA 7 przegłosowaliśmy dodatkowo strefe przy wjeździe do garażu AVIA 7, żeby temu zapobiec.

mmm123

Postautor: mmm123 » 27 lip 2019, 11:10

Piotrekkk pisze:Od której strony te słupki przy AVIA 4? Mnie tylko zastanawia czy jest sens wstawiać słupki na działce infrastrukturalnej skoro będzie strefa zamieszkania. Sens one mają tylko tam gdzie właścicielem drogi jest wspólnota bloku bo tam będą teraz parkować wszsyscy. Na AVIA 7 przegłosowaliśmy dodatkowo strefe przy wjeździe do garażu AVIA 7, żeby temu zapobiec.

Słupki betonowe powstały w miejsce słupków plastikowych, przy których ciągle stały auta. Słupki są od strony Avii3 i Avii2. Słupki nie są na drodze tylko na chodniku.
Nie rozumiem po co strefa przy wjeździe do garażu?

D89

Postautor: D89 » 05 sie 2019, 18:16

Co z tą strefą? Dlaczego ciągle nie ma?

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”