Nielegalne parkowanie w garażu / opłaty za nielegalne parkowanie - Avia 3
Re: Nielegalne parkowanie w garażu / opłaty za nielegalne parkowanie - Avia 3
Zgadzam się z powyższym i tym bardziej powinniśmy zawalczyć, by miejsca przy naszym bloku były wyłącznie dla naszych mieszkańców, z tego co udało mi się wstępnie dowiedzieć spełniamy warunki by takie "karty- identyfikatory" wprowadzić 

Gdzieś na Orlińskiego/avii byli tasmani bisnesmani kupujący za 100 000 dwa miejsca po 50000 - pod wynajem.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2020, 11:42 przez tomy, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie - te które są na naszej działce, czyli mieszkańców A3 - chyba Cię nie dotyczy ?
Parkowanie Mnie nie interesuje. Jak Sobie Chcesz...
Ostatnio zmieniony 13 sty 2020, 11:43 przez tomy, łącznie zmieniany 2 razy.
Orwell pisze:znasiek pisze:Gambit pisze:Niech każdy tak parkuje to będzie wesoło
może być też tak że ktoś kto ma tam miejsce wykupione pozwolił gościowi który do niego przyjechał żeby go tak zastawił na czas jego pobytu; kiepsko to wygląda, ale w tym przypadku nikogo nie blokuje ani nie tamuje. Gorzej gdyby parkującym obok sprawiało to problem, to już było by nie fajnie.
Faktycznie poruszamy tu 2 kwestie:
1) czy wolno parkowac wiecej niz 1 samochod w hali? - nie poniewaz kazdy wykupil jedno miejsce.
2) czy wolno wpuszczac znajomych? niech kazdy wpusci jednego znajomego... zastawi kazda mozliwa sciane i przystawi sie gdzie sie da. Jaki bedzie efekt? NIe widze wiekszego problemu aby ktos wjechal do garazu / wypakowal zakupy etc. Ale pozwalajmy kazdemu parkowac na dzien / dwa dni i duzej...
Mamy w bloku wielu nielegalnych lokatorow miejsc parkingowych. Ktos na forum juz nawet zauwazyl ze jeden z wlascicieli niedosc ze okupuje miejsce zewnetrzne przed naszym blokiem wielkim busem to jeszcze zajmuje miejsce w garazu 2 innymi samochodami. Zeby nie tracic miejsca zewnetrznego codzennie rezerwuje sobie miejsce dla busa innym samochodem. Swoja droga pozdrawiam "sasiada" ktorego sam czesto widuje w trakcie tego procederu (jesli sasiad wykupil 2 miejsca w garazu to przepraszam - domniemam jednak ze nie bylo to mozliwe).
I tu fakty:
Ktos placi czynsz, ktos zaplacil potezne pieniadze a reszta chce jeszcze wiecej cudzym kosztem i za darmo. To wlasnie jeden z powodow dla ktorego nie ma miejsca na osiedlu, dla ktorego udalo sie przeglosowac strefe. Nie wazne w jaki dzien, nie wazne o jakiej godzinie 80% miejsc na osiedlu jest zawsze zajeta. Ludzie nazwozili aut i zaparkowali je przed oknami i najwyraźniej raduje ich mozliwosc ogladania swojego pojazdu z okna. Sa ludzie ktorzy nazwozili kilka aut i dalej raduje ich ta "bliskosc" bo gdziezby zaparkowac 100-200 m dalej. Sa "cwaniacy" ktorzy rezerwuja sobie miejca innymi pojazdami a potem odjezdzaja na swoje (moze nawet incydentalnie bylo by to zrozumiale, ale kiedy ktos robi to codziennie?). Jeszcze inni parkuja na przejsciu dla pieszych, inni przesuna dolniczke, a jeszcze inni calkowicie ja zignoruja (ta toyota ze zdjecia, ford wspomniany wielokrotnie, opel)...
I sedno jest takie... mamy kilkudziesięciu "pomyslowych" w skali osiedla którzy za nic mają zasady i wlasnie dlatego trzeba o nie walczyc i je egzekwowac. Bo to przez nich na osiedlu do tej pory nie bylo miejsca.
Inni zaplacili, ktos nie chce placic lub nie moze - nic nie stoi na przeszkodzie zaby zaprkowac 200 m dalej.
Orwell
Masz racje

"niedosc ze okupuje miejsce zewnetrzne przed naszym blokiem wielkim busem to jeszcze zajmuje miejsce w garazu 2 innymi samochodami. Zeby nie tracic miejsca zewnetrznego codzennie rezerwuje sobie miejsce dla busa innym samochodem" - system umożliwia działalność takim ludziom. Sam widywałem takich Turasów.
"Nie - te które są na naszej działce, czyli mieszkańców A3 - chyba Cię nie dotyczy" - nikt wam nie pozwoli wykorzystywać tylko dla siebie tych miejsc, nie są wasze(chyba są własnością Budimexu). Macie wpisane w Akty, służebność. Ale powinniśmy to uporządkować. Te miejsca powinny być prywatne, lub ew. płatne. Nie wszystkie na 15 minut, bo tego się nie upilnuje!
"Nie - te które są na naszej działce, czyli mieszkańców A3 - chyba Cię nie dotyczy" - nikt wam nie pozwoli wykorzystywać tylko dla siebie tych miejsc, nie są wasze(chyba są własnością Budimexu). Macie wpisane w Akty, służebność. Ale powinniśmy to uporządkować. Te miejsca powinny być prywatne, lub ew. płatne. Nie wszystkie na 15 minut, bo tego się nie upilnuje!
Orwell pisze: (...) Ktos na forum juz nawet zauwazyl ze jeden z wlascicieli niedosc ze okupuje miejsce zewnetrzne przed naszym blokiem wielkim busem to jeszcze zajmuje miejsce w garazu 2 innymi samochodami. Zeby nie tracic miejsca zewnetrznego codzennie rezerwuje sobie miejsce dla busa innym samochodem. Swoja droga pozdrawiam "sasiada" ktorego sam czesto widuje w trakcie tego procederu (jesli sasiad wykupil 2 miejsca w garazu to przepraszam - domniemam jednak ze nie bylo to mozliwe).
Orwell
antymaniek pisze:(...) Ja jako udziałowiec dwóch miejsc mam mieć możliwość swobodnego wjazdu,jazdy oraz manewrowania po hali niezależnie czy przyjade swoim prywatnym osobowym samochodem czy firmowym dostawczakiem(...)
te akcje z busem/dostawczakiem to nie Ciebie antymaniek czasem dotyczą

-
Nie maniekmal,nie mnie. Ale miło że o mnie myślisz 
Za to ostatnio coś więcej szwagrów w garażu,czyżby się twoja rodzina znów sporadycznie zjeżdżała?

Za to ostatnio coś więcej szwagrów w garażu,czyżby się twoja rodzina znów sporadycznie zjeżdżała?
-
Taaa szwagry z Limanowej hehe
Szczerze to nie wiem o jakim busie mowicie,ale nawet jak wam sie to nie podoba ze parkuje to zdaje sie ze parkowanie samochodu jako tako nielegalne chyba nie jest,a że wam się nie podoba to juz trudno. Dzis ten was drażni a jutro inny bedzie hehe. Nie przesadzacie troche? Może by lepiej zainteresowac sie tymi co parkuja pod sama piekarnia albo na bramach a nie tym ze gosc stoi na miejscu parkingowym.
Szczerze to nie wiem o jakim busie mowicie,ale nawet jak wam sie to nie podoba ze parkuje to zdaje sie ze parkowanie samochodu jako tako nielegalne chyba nie jest,a że wam się nie podoba to juz trudno. Dzis ten was drażni a jutro inny bedzie hehe. Nie przesadzacie troche? Może by lepiej zainteresowac sie tymi co parkuja pod sama piekarnia albo na bramach a nie tym ze gosc stoi na miejscu parkingowym.
AndrzejOlek pisze:Taaa szwagry z Limanowej hehe
Nigdzie nie napisałem ze mi ten bus przeszkadza na parkingu. Wypowiedz dotyczyła szerszego tematu apropos braku miejsca na osiedlu, inwencji ludzkiej i zakazu parkowania większej ilości aut w hali niż wykupionych miejsc. Ten fragment został wycięty.
Całość sprowadza się jedynie do tego ze zasady obowiązują każdego i jak każdy zrobi tylko jeden wyjątek to będzie ich kilkaset. A wtedy zasad już nie ma.
Ps. Nikogo tez nie potępiam nie moja sprawa. Całość wypowiedzi miała uświadomić inny problem tudzież nielegalnego parkowania w hali oraz powodów dlaczego całe osiedle jest zastawione. Każdy chce parkować pod oknem niezależnie od ilości pojazdów. Większość aut po prostu stoi.
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”