Ceny gotowych mieszkań na os. Avia / Orlińskiego

Zakup nowego lub używanego mieszkania w Krakowie Czyżynach i innych lokalizacjach: umowy deweloperskie i rezerwacyjne, kredyty hipoteczne, Mieszkanie dla Młodych, utrzymanie mieszkania, wady i zalety.
ATM

Ceny gotowych mieszkań na os. Avia / Orlińskiego

Postautor: ATM » 29 sie 2014, 18:23

Co sądzicie o tym ogłoszeniu?
gumtree.pl/cp-mieszkania-i-domy-sprzedam-i-kupie/krakow/krakow-czyzyny-wykonczone-nowe-mieszkanie-sprzedam-609292764

Kala

Re: Ceny gotowych mieszkań na os. Avia / Orlińskiego

Postautor: Kala » 29 sie 2014, 18:33

dla mnie dobrą wiadomością jest to że jest niski czynsz a na Orlińskiego ma być jeszcze niższy niż w AVII :P

slwk
Administrator

Postautor: slwk » 29 sie 2014, 19:35

@ATM, myślę, że to ogłoszenie jest czysto dla "picu" i nikt nie liczy na to, że za tyle sprzeda gotowe mieszkanie na osiedlu Avia. To mieszkanie ma 50 m2, przy cenie 485 000 zł daje to za metr jakieś 9 700 zł. Choćby było wykończone w nie wiadomo jakim standardzie, to jak dla mnie ta cena jest zupełnie z kosmosu. Choć nie powiem, kuchnia jest ładnie zrobiona. Swoją drogą rozkład tego mieszkania też nie powala, dużo miejsca marnuje się na przedpokój.

maks

Postautor: maks » 29 sie 2014, 20:40

No cena troche przesadzona, tak bliżej 400 byłaby już bardziej realna. Co do czynszu to podejrzanie niski - tutaj
gumtree.pl/cp-mieszkania-i-domy-do-wynajecia/krakow/nowa-kawalerka-34m2-wysoki-standard-awf-pk-czyzyny-os-avia-609650474
chcą 400 a mieszkanie dużo mniejsze... śmieszy mnie ten wysoki standard z najtańszymi meblami z ikea :lol:

Nowy

Postautor: Nowy » 29 sie 2014, 22:44

Ciekawe czy się wynajmie za te pieniądze, w sumie nie tak mało. Choć to chyba tak w tym przypadku jest, że przy tym sprzedawanym to sam czynsz, a w wynajmowanym czynsz i prąd, bo tak bym rozumiał "400 zł opłaty (czynsz, prąd)". W każdym razie 1600 zł za kawalerkę w Czyżynach... nie wiem, wydaje mi się, że to nie mało, ciekawe czy się wynajmie :)

ATM

Postautor: ATM » 29 sie 2014, 22:51

Również jestem zdania, że cena kosmiczna, ale nie chciałem nic Wam sugerować :D
Osoba publikująca to ogłoszenie proponuje również potencjalnym nabywcom wynajem.. za 1800pln :P
z biegiem czasu różnorodność ofert na pewno wzrośnie, na Orlińskiego 4 też kilka osób kupuje mieszkanie z chęcią wynajęcia go (jeden kolega witał się nawet z nami na forum :) ) także zobaczymy... ^^

michalb

Postautor: michalb » 31 sie 2014, 15:40

cena za to mieszkanie jest dosyć kosmiczna... interesujące jest czy nawet jesli ktoś przez gumtree lub pośrednika zainteresuje się tym mieszkaniem i pojedzie je obejrzeć, to gdy na miejscu zobaczy rekalmy nowych mieszkań w stanie deweloperskim od 4000 zł - to za wykończenie będzie chciał zapłacić ponad drugie tyle na metrze kwadratowym.
Mało realne by ktoś rozsądnie liczący kase pokusił się na to mieszkanie w tej cenie.

iti

Postautor: iti » 31 sie 2014, 19:11

Wiecie jak to jest, wrzucenie ogłoszenia na Gumtree nic nie kosztuje, więc można sobie testować rynek. Pewnie gdyby się znalazł ktoś naiwny, to z miejsca można by takie mieszkanie sprzedać. Ale może też cześć potencjalnych chętnych napisze ile byliby w stanie dać. To w sumie nie jest zły sposób, żeby sobie zrobić taką rynkową wycenę, dosyć realną i do tego darmową :)

Wróć do „Kupno mieszkania, umowy z deweloperem, kredyty hipoteczne, program MdM”