Też byłem dziś z żoną zobaczyć jak wygląda wykończenie przykładowych mieszkań. Mam pozytywne odczucia, na pierwszy rzut oka wszystko wygląda solidnie i dosyć czysto.
Dni otwarte są zarówno w biurze sprzedaży jak i w bloku Avia4. Żeby oglądnąć przykładowe mieszkania nie trzeba nic rezerwować, ani zapisywać się na listach. Wystarczy podejść bezpośrednio do bloku lub podjechać busikiem, który kursuje co kilka minut spod biura sprzedaży na parking przy Avia4. Przed klatką osoba z Budimexu kieruje do wejścia. Wewnątrz każdego z mieszkań jest osoba, której można zadawać pytania.
Można oglądać 3 mieszkania: jedno na pierwszym piętrze i dwa sąsiednie piętro wyżej. Wszystkie mieszkania są z balkonami z ekspozycją okien na wschód lub południowy-wschód. Patrząc na ustawność tych mieszkań to pewnie są to mieszkania, które jeszcze się nie sprzedały. O szczegóły można spytać w biurze. Dziś była tam spora kolejka oczekujących.
Różnica w wykończeniu między Avia, a Orlińskiego to parapety wewnętrzne, brak drewnianych oklein szaf w korytarzach na klatce, drewniane poręcze na klatce schodowej, drzwi wejściowe bez maskownic. Być może będzie też brakowało tych aluminiowych tablic informacyjnych z nr piętra i spisem mieszkań w klatce.
Pozytywne wrażenie na mnie zrobiły szerokie klatki schodowe (szersze niż w starszym budownictwie) oraz solidne drzwi wejściowe z zamkami Gerdy. Ścianki wewnętrzne między pomieszczeniami mają faktycznie tylko 8 cm. Ciekaw jestem czy taka ściana utrzyma szafkę ścienną w kuchni czy większy telewizor.
Co ciekawe w jednym z mieszkań były różnej szerokości grzejniki. Spodziewałem się identycznych grzejników we wszystkich pomieszczeniach.
Jeśli ktoś ma blisko na budowę i jeszcze nie był na dniach otwartych to uważam, że warto. Budimex rzadko organizuje dni otwarte (przeważnie nie częściej niż raz do roku). Szybko podobnej okazji nie będzie.
Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów Orlińskiego 4.
Dni otwarte Budimexu na os. Avia 4 i promocja przy zakupie mieszkania
Re: Dni otwarte Budimexu na os. Avia 4 i promocja przy zakupie mieszkania
Mi się rzuciło w oczy ze:
*wywietrzniki nasz oknami były z jakiegoś dziwnego plastiku, inna barwa i gatunek..tandetne to wyglądało.
*słabej jakości pokrętła do grzejników.
*jeszcze się przyczepie do obić drzwi, które były zbliżone barwa ale nie identyczne do drzwi.
*badziewna skrzynka z bezpiecznikami zlokalizowana tuż przy drzwiach wejściowych.
Poza tym jak wspomniał mój poprzednik korytarze przestronne, wykonane w sposób nowoczesny a zarazem prosty. Osobiście nie ubolewam nad brakiem drewnianych obić i drzwi na klatkach. Wbrew temu co pokazywała jedna z firm pomagających w odbiorach mieszkań okna i poręcze na balkonie nie porysowane (spoiny też były estetyczne).
Wizyta na avii4 utwierdza mnie w przekonaniu że warto było kupić mieszkanie na Orlińskiego gdzie jakby nie było będzie więcej przestrzeni pomiędzy budynkami
*wywietrzniki nasz oknami były z jakiegoś dziwnego plastiku, inna barwa i gatunek..tandetne to wyglądało.
*słabej jakości pokrętła do grzejników.
*jeszcze się przyczepie do obić drzwi, które były zbliżone barwa ale nie identyczne do drzwi.
*badziewna skrzynka z bezpiecznikami zlokalizowana tuż przy drzwiach wejściowych.
Poza tym jak wspomniał mój poprzednik korytarze przestronne, wykonane w sposób nowoczesny a zarazem prosty. Osobiście nie ubolewam nad brakiem drewnianych obić i drzwi na klatkach. Wbrew temu co pokazywała jedna z firm pomagających w odbiorach mieszkań okna i poręcze na balkonie nie porysowane (spoiny też były estetyczne).
Wizyta na avii4 utwierdza mnie w przekonaniu że warto było kupić mieszkanie na Orlińskiego gdzie jakby nie było będzie więcej przestrzeni pomiędzy budynkami

Nam się podobało. Jakoś wykonania na pierwszy rzut oka też ok. Prawda jest taka, że zawsze się można czegoś przyczepić. Wywietrzniki widziałam - średnio wyglądają, kaloryfery jak mnie spoko - dobrze pomyślane, że w zależności od powierzchni pokoju (pomieszczenia) kaloryfery różnią się wielkością w zależności od zapotrzebowania na ciepło. Dla mnie tylko te rury w łazience są nie bardzo..
Ale trzeba przyznać, że Budimex miał profesjonalnie zorganizowany ten dzień otwarty - poczęstunek, dowóz na miejsce i osoba na miejscu udzielająca informacji
Ale trzeba przyznać, że Budimex miał profesjonalnie zorganizowany ten dzień otwarty - poczęstunek, dowóz na miejsce i osoba na miejscu udzielająca informacji

-
Dużo zdjęć z dni otwartych 
investmap.pl/watek/krakow-osiedle-quotaviaquot,7065/12

investmap.pl/watek/krakow-osiedle-quotaviaquot,7065/12
Jak dla mnie warto było iść na dni otwarte Budimexu w Krakowie - pod tym linkiem można znaleźć małą relację z tego wydarzenia i jeszcze kilka zdjęć
Generalnie to bardzo dobre doświadczenie, odwiedzić już gotową inwestycję i móc wszystkiemu przyjrzeć się osobiście. Wrażenia ok., mam nadzieję, że oddawane mieszkania nie będą gorsze od tych, które widziałem, a więcej szczegółów pod podanym linkiem 

No to kilka zdjęć z dni otwartych Budimexu w Czyżynach
Kto nie był, niech żałuje, ale generalnie nie było nic bardzo zaskakującego tam, o czym by już nie było mowy na forum 

Tu widok na wielki plac budowy z okna klatki schodowej na 7 piętrze
Prawda, że sporo tego powstaje
Ciekawe jak będzie taki widok się prezentował, kiedy już zbudują cały ten rząd wieżowców... Chyba prawa strona fotografii będzie nimi przysłonięta, choć światła to nie powinno zabierać, bo przecież słońce od północy nie świeci 

Skrzynki na listy, trzeba przyznać, że są całkiem eleganckie, ze stali nierdzewnej. Widać, że zastosowano tu zastosowane rozwiązanie takie, że znalazły się one w przedsionku, do którego każdy będzie miał dostęp. Pewnie sporo tam będzie ulotek w przyszłości :/ Obok nich w tyle znajduje się domofon.

Tutaj drzwi do mieszkania, widać tu owe słynne maskownice, które je okalają, a których miałoby kiedyś nie być w mieszkaniach budowanych na osiedlu Orlińskiego, podobnie jak tych "drewnianych" okładzin w częściach wspólnych.

A tu widok z balkonu od drugiej strony w tym budynku
Widać, że teren został już uporządkowany i zorganizowany, znalazły się na nim nawet ławeczki. Wygląda nieźle, trzeba przyznać.

Tu widok na wielki plac budowy z okna klatki schodowej na 7 piętrze

Skrzynki na listy, trzeba przyznać, że są całkiem eleganckie, ze stali nierdzewnej. Widać, że zastosowano tu zastosowane rozwiązanie takie, że znalazły się one w przedsionku, do którego każdy będzie miał dostęp. Pewnie sporo tam będzie ulotek w przyszłości :/ Obok nich w tyle znajduje się domofon.

Tutaj drzwi do mieszkania, widać tu owe słynne maskownice, które je okalają, a których miałoby kiedyś nie być w mieszkaniach budowanych na osiedlu Orlińskiego, podobnie jak tych "drewnianych" okładzin w częściach wspólnych.

A tu widok z balkonu od drugiej strony w tym budynku

Re: Dni otwarte Budimexu na os. Avia 4 - zdjęcia
I jeszcze kilka zdjęć z dni otwartych w nowych Czyżynach 

Tu zwykłe gniazdko elektryczne oraz gniazdko teleinformatyczne w nowym mieszkaniu od Budimexu.

Instalacje w kuchni poprowadzone po ścianie w nowym tanim mieszkaniu od Budimexu w Czyżynach. Ze ściany wystaje też kabelek, wg informacji przekazanych przez pracownika dewelopera, jest to uziemienie zlewozmywaka

Korytarz w budynku Avia 4 - jest zupełnie przyzwoicie
Dobrze oświetlony, czysty, estetyczny 

A tu winda, jak na prazie cały czas obłożona zabezpieczającymi płytami, żeby nie uszkadzali jej mieszkańcy (ekipy wykończeniowe) wożące nią materiały budowlane służące do wykańczania mieszkań

Tu zwykłe gniazdko elektryczne oraz gniazdko teleinformatyczne w nowym mieszkaniu od Budimexu.

Instalacje w kuchni poprowadzone po ścianie w nowym tanim mieszkaniu od Budimexu w Czyżynach. Ze ściany wystaje też kabelek, wg informacji przekazanych przez pracownika dewelopera, jest to uziemienie zlewozmywaka

Korytarz w budynku Avia 4 - jest zupełnie przyzwoicie

A tu winda, jak na prazie cały czas obłożona zabezpieczającymi płytami, żeby nie uszkadzali jej mieszkańcy (ekipy wykończeniowe) wożące nią materiały budowlane służące do wykańczania mieszkań

Nie za ladnie wygladaja te bruzdy i nierownosci wokół gniazdek.
Co do tych scian wewnetrznych 8cm grubosci to byly jakies konkretne sciany laczace sypialnie i salon?? Ma ktos moze zdjecia zrobione??
Bo na obecnym mieszkaniu mam scianke o grubosci 12cm i juz uwazam ze jest dosc cienka.
Jak takie cos wyglada pod wzgledem akustycznym??
Bo na obecnym mieszkaniu mam scianke o grubosci 12cm i juz uwazam ze jest dosc cienka.
Jak takie cos wyglada pod wzgledem akustycznym??
To są ścianki działowe w mieszkaniu, cudów w izolowaniu dźwięków bym się nie spdziewal, również z wieszaniem czegoś ciężkiego na tych ścianach 

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”