Sam wczoraj nie dałem rady, ale postaram się być na kolejnym spotkaniu.
B&P pisze:Dziekuję Wszystkim za przybycie! Znowu było nas więcej niż poprzednio
Omawiane tematy:
a) monitoring: w następnym tygodniu w godz popołudniowych @mko13 spotka się z firmą którą zaprosi Administrator Pan Piotr, aby zrobili wycenę. Później dalsze konsultacje z innymi firmami i miejmy nadzieję, że nowy zarządca, który też ma być na tym spotkaniu pociągnie temat. Targetujemy, aby do końca listopada temat zamknąć.
b) strefa zamieszkania i zamknięcie osiedla: uchwała przegłosowana została podobno i teraz AS Nieruchomości będzie czekał na wycenę kosztów z tym związanych, aby oznakowanie. WAŻNA SPRAWA: AS Nieruchomości współpracuje tylko z Zarządcami naszych Enklaw dlatego prośba od nich o nie pisanie bezpośrednio do nich - strata czasu dla obu stron. Zamykanie bramy będzie w godzinach nocnych, ale padła propozycja montaży szlabanu, który używalibyśmy za dnia (szybciej się zamyka/otwiera niż sama brama, której siłowniki byśmy szybko zajechali) i samo-zamykaczy do furtek, aby zwiększyć bezpieczeństwo osiedla i ostatecznie zamknąć osiedle. @Ania z moją pomocą pociągnie temat i napisze grupowego emaila do Pana Dyrektora.
c) dodatkowe donice na 2 pozostałych rogach budynku: pisałem i dzwoniłem z Tu Mieszkamy; dziś zostały zamówione przez Pana Piotrem i mają być do 2 tyg. Ponadto Pan Piotr Orczyk będzie rozmawiał z Dyrektorem w sprawie umowy z firmą zajmującą się zielenią w sprawie podlewania i zasadzania kwiatków w tych donicach, aby nie było na przyszłość problemów kto ma się nimi zajmować.
d) Administrator: zatrudniono nową osobę, którą od 1 sierpnia będzie przypisana do naszego bloku
e) dodatkowe stojaki/miejsca dla rowerów: Piotrek będzie pisał w tej sprawie do Tu Mieszkamy, aby przeanalizować możliwości wykorzystania nieużywanych przestrzeni.
f) zmiany zarządcy - czekamy do końca roku jak sobie będą radzić z obecnymi problemami/wyzwaniami i wtedy przeanalizujemy co dalej. Osoba(y) które chcą się tego podjąć z ramienia mieszkańców - zapraszamy na kolejne spotkanie
g) montaż systemu nawadniania: temat do przegadania z firmami w dalszej cześć roku i jeśli finansowo będzie się opłacać to dopiero na wiosnę 2020 wprowadzimy
pozdrawiam
W razie pytań piszcie