Wpis do hipoteki / po jakim czasie od podpisania aktu notarialnego - Orlińskiego 9

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
sialalalla

Re: Wpis do hipoteki / po jakim czasie od podpisania aktu notarialnego - Orlińskiego 9

Postautor: sialalalla » 12 lip 2019, 13:50

Dostaliśmy w końcu list z sądu ale bez zawiadomienia o ustanowieniu hipoteki. Pani z banku powiedziała że czasem wysyłają osobnymi listami. Mieliście tak może?

scomin

Re: Wpis do hipoteki / po jakim czasie od podpisania aktu notarialnego - Orlińskiego 9

Postautor: scomin » 12 lip 2019, 15:21

Ja dostałem zawiadomienie od razu z wpisem w dziale IV.

K2000

Postautor: K2000 » 13 lip 2019, 9:59

sialalalla pisze:Dostaliśmy w końcu list z sądu ale bez zawiadomienia o ustanowieniu hipoteki. Pani z banku powiedziała że czasem wysyłają osobnymi listami. Mieliście tak może?

Mam taką samą sytuację. Pani z informacji telefonicznej sądu sprawdziła i stwierdziła, że powinno przyjść wszystko z rozdziałem IV włącznie.
Czeka mnie wizyta na miejscu.
Adres: Przy Rondzie 7 budynek K pokój 14

sialalalla

Postautor: sialalalla » 13 lip 2019, 12:38

o nieeeee :( dzięki K2000, przynajmniej wiem że już nie ma co dzwonić tylko od razu tam iść :cry: a trzeba się jakoś wcześniej umawiać? czy można z marszu pójść?

mordredo

Postautor: mordredo » 07 sie 2019, 23:00

Dostaliśmy dziś zawiadomienie z wpisem, blok D, akt notarialny z połowy marca.

tywin

Postautor: tywin » 08 wrz 2019, 12:04

Akt notarialny mialem w polowie lutego, ale nie dostalem jeszcze listu. Ktos ma podobnie?

Bierm

Postautor: Bierm » 08 wrz 2019, 22:49

tywin pisze:Akt notarialny mialem w polowie lutego, ale nie dostalem jeszcze listu. Ktos ma podobnie?

No ja ostatnio w swojej skrzynce pocztowej znalazłem awizo zaadresowane na moje mieszkanie, ale na cudze nazwisko, prawdopodobnie z listem z wpisem. Odniosłem je na pocztę - być może i w twoim przypadku poczta jest winna opóźnieniu (to awizo było adresowane do pani Anny K.).

artek-

Postautor: artek- » 09 wrz 2019, 8:32

Ja miałem księgę wieczystą założoną 7 czerwca, ale zawiadomienie przyszło listem dopiero kolo 20 sierpnia. Jeśli komuś zależy na czasie to wygląda na to, że jeśli znikł wpis z KR1P/00483084/6 w dziale III dotyczący roszczenia, to księga wieczysta jest już założona, problem tylko z poznaniem jej numeru - może da się tego dowiedzieć jakoś telefonicznie. Jak widzę roszczeń jest już niewiele, więc księgi wieczyste mieszkań są już pozakładane.

Alex

Postautor: Alex » 10 wrz 2019, 21:45

tywin pisze:Akt notarialny mialem w polowie lutego, ale nie dostalem jeszcze listu. Ktos ma podobnie?

Ja podobnie miałem i też jeszcze nic nie otrzymałem

tywin

Postautor: tywin » 12 wrz 2019, 19:54

Pofatygowalem sie dzisiaj do sadu i okazalo sie, ze wpis do hipoteki mialem na poczatku czerwca, a list nie zostal wyslany z powodu zmiany opertora pocztowego. Babka wydrukowala mi na miejscu i zapewnila ze natychmiast wysla do banku. Moglbym chyba sobie tak czekac do smierci, gdybym sie nie przypomnial...

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”