Dni otwarte Budimexu na os. Avia 4 i promocja przy zakupie mieszkania

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
sunder

Re: Dni otwarte Budimexu na os. Avia 4 i promocja przy zakupie mieszkania

Postautor: sunder » 10 lis 2015, 0:06

ja mam taka sciane miedzy salonem a kuchnia. W projekcie jest zaznaczone 10cm. Ciekawe czy da rade tv ogarnac i szafki w kuchni taka sciana

Awatar użytkownika
Żółwik

Postautor: Żółwik » 10 lis 2015, 20:09

sunder zmierzona przeze mnie 8 cm ścianka była pomiędzy wnęką kuchenną, a salonem w jednym z mieszkań. Nie sądzę, żeby były różnice w grubości wewnętrznych ścian w innych mieszkaniach. W moim projekcie dla mieszkania Orl4 grubość ściany między kuchnią, a salonem to 8 cm. Taka sama ściana jest pomiędzy kuchnią, a sypialnią.

Moim zdaniem to ta sama ściana co u Ciebie w projekcie ma 10 cm.

Poniżej zdjęcie o które prosiłeś.

Obrazek

Nowy

Postautor: Nowy » 11 lis 2015, 15:28

@Żółwik, to był świetny pomysł, żeby zabrać centymetr na taką wizytę, szkoda że sam o tym nie pomyślałem. Natomiast jeśli chodzi o te ścianki, to postukałem w nie trochę palcem, wydawały głuchy dźwięk, jakby były puste w środku... Mam wrażenie, że specjalnie ciężkich rzeczy, to nie da się na tym powiesić... Na telewizor pewnie wystarczy, ale szafki w kuchni, to trzeba by jeszcze na czymś dodatkowym wesprzeć chyba... :) No chyba, że ktoś zdecyduje się na wyburzenie tego wystawienie ścianek z jakiegoś normalnego materiału. No i jeszcze takie wrażenie miałem, że jeśli wstawi się w to drzwi, to lepiej będzie nimi nie trzaskać ;)

sunder

Postautor: sunder » 12 lis 2015, 11:22

Ja czytalem ze to zalezy z jakiego materialu jest tez scianka. Niektorzy podaja dla 8cm obciazenie nawet do 100kg.
Plyta K-G ma do 30kg ale napewno to nie jest plyta k-g. Obstawiam ze beton komorkowy

iti

Postautor: iti » 12 lis 2015, 21:24

To bloczki gipsowe w systemie multigips - tu jest temat dotyczący tego, z czego będą zrobione ścianki działowe w mieszkaniach w Czyżynach. Jak napisali, jak zrobili :)

jasiek

Postautor: jasiek » 12 lis 2015, 21:51

Pytałam kiedyś o montowanie na takich ściankach np mebli kuchennych i Pan z działu kuchnie powiedział, że spokojnie tylko trzeba dobrze (umiejętnie) to zamontować :)

Feelip

Postautor: Feelip » 14 lis 2015, 17:00

Dni otwarte..czyli siadła sprzedaż :mrgreen: Grilla z kiełbaską robili? Czy tylko oglądanie mieszkań? :mrgreen: Jesli byl poczestunek to warto przyjsc, w koncu to my-nabywcy mieszkan, placimy za całą impreze.

Nowy

Postautor: Nowy » 16 lis 2015, 20:05

Zostały pewnie mieszkania, których już nikt nie chciał, mało ustawne, z kiepskimi wystawami okien, więc trzeba się trochę postarać, żeby je upchnąć klientom ;)

gucio

Postautor: gucio » 17 lis 2015, 0:20

Pan ktory oprowadzal po budynku powiedzial wszystkie mieszkania sprzedaly sie w ciagu miesiaca wiec zadnych wolnych mieszkan na AVI 4 nie ma :D
Ostatnio zmieniony 17 lis 2015, 2:02 przez gucio, łącznie zmieniany 1 raz.

maks

Postautor: maks » 17 lis 2015, 1:08

Mi się wydaje, że to raczej po to żeby sprzedawać szybciej kolejne budynki, mniemam że kolejne takie dni otwarte będą już na wiosnę :)

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”