Zarząd właścicielski wspólnoty mieszkaniowej Orlińskiego 3 i 5

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 5 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Aga123

Re: Zarząd właścicielski wspólnoty mieszkaniowej Orlińskiego 3 i 5

Postautor: Aga123 » 23 paź 2019, 15:52

Szanowny Panie Bogdanie,
pisałam już wielokrotnie, że nadawał by sie Pan na poetę. Ale widzę, że nadal Pan nie nauczył się czytać ze zrozumieniem / czego uczy sie w polskim szkolnictwie od drugiej klasy SP / i nie umie Pan nawet przeczytać tego co przysłał Panu Administrator na maila. Twierdzi Pan, że obecnie mamy już ZarzĄd właścicielski-to wobec czego pytam Pana którą Uchwałę przesłał Panu administrator ? Bo ustanowienie Zarządu właścicielskiego wymaga notarialnej uchwały w naszej numeracji numer 5/2018 , a Pan dostał od Zarządcy uchwałę dotyczącą zaakceptowania przez WM składu Zarządu czyli uchwałę nr 6/2018!!!..... i już ogłosił Pan na FORUM, że Zarząd jest i domaga się Pan podania jego składu i narzuca mu co ma robić. A tu kuku i rzeczywistość jest całkiem inna panie Bogdanie. A jeśli chodzi o ustawę o Własności lokali to zapewne wyczytał Pan w internecie, że zbierać głosy ma Zarząd co do zasady . A ja Panu mówię, że wykonywałam czynności techniczne polegające na dostarczeniu karty do głosowania i odebraniu jej jako posłaniec i co ? Jak orzecznictwo traktuje taką kwestie ?
Po wtóre Panu napiszę, że ruszyłby Pan dupsko i przeszedł się do Gremaxu i zadbał o swój interes bo ciągle Pan wypisuje niczym nie poparte brednie i zarzuty podburzając pana Grzegorza W vel. Tommy i razem zakładacie tendencje spiskowe, że Gremax Pana oszukuje i dokumenty ukrywa. Powiem Panu więcej- ja znam treść uchwał z Budimexem - dlaczego ? , dlatego, że przyszłam i o nie poprosiłam na os. Złotej Jesieni do Zarządcy i Pan również mógłby to zrobić bo feudalizm skończył się w państwie Polskim wieki temu a tym bardziej nie obowiązuje we Wspólnocie Mieszkaniowej! i nikt nie będzie Panu usługiwał na Pana wezwanie mailowe ani Zarządca ani Zarząd zapewniam- tym bardziej osoby pełniące te funkcję bezpłatnie czyli pro publico bono. A na bloku obecnie mamy o wiele ważniejsze sprawy niż Pana obawy. Bardzo żałuję, że nie interesuje się pan systemem ppoż i barkiem oddymiania w bloku co systemem zbierania głosów. Przydałoby się przecież by się Pan nie udusił w razie pożaru - prawda ?
Pana brak elementarnej wiedzy skutkuje pisaniem nieprawdy na temat powołania ochrony i jej odwołania. tu pytanie kto powołał i usadowił ochronę na budynkach- Gremax ? czy Budimex ? skoro Gremax to na drodze umowy cywilno-prawnej mógłby te umowe wypowiedzieć a skoro Budimex to potrzebna jest uchwała by ją wypowiedzieć - czyż nie ? Panie Bogdanie specu prawa, proszę się zastanowić co Pan pisze!

Bogdan

Postautor: Bogdan » 25 paź 2019, 14:17

Wielce czcigodna Pani Ago.
proszę rozwinąć tą frazę " Do Pana Bogdana- kwestia funduszu remontowego i jego wysokość była dyskutowana właśnie na zebraniu w grudniu 2018,na którym Pan nie mógł być wysyłając list do Administratora." - ponownie pokornie proszę o informację jak to możliwe że wie pani więcej ode mnie.
co do zarządu - dziękuję za informację , ma Pani całkowitą rację , wybraliśmy zarząd ( nadal uważam że dobrze byłoby poznać jego skład z kontaktami ) a nie zmieniliśmy sposobu funkcjonowania wspólnoty. proszę mnie poprawić ( bo jestem tego pewien że wie to Pani lepiej ode mnie ) czy to nie jest aby stawianie domu od dachu? na pewno się mylę , w końcu przejście na zarząd właścicielski to betka.
nie widzę powodu dla którego atakuje mnie Pani różnego rodzaju ironicznymi określeniami , chełpi czynnościami technicznymi przy zbieraniu głosów ; myślę że najrozsądniej będzie poczekać trochę czasu i zobaczyć czy te uchwały do których uczestniczyła Pani w zbieraniu głosów się uchowają czy nie.
co do instalacji ppoż. na budynku , jeżeli jest pani osobą z którą rozmawiałem telefonicznie ; to już wtedy mówiłem że można swobodnie podejmować różnorakie działania bez konieczności daleko idących zmian w funkcjonowaniu wspólnoty.
co do moich oczekiwań odnośnie do ewentualnego , przyszłego zarządu in spe to nie jest tak że żądam , raczej wnioskuję - wydaje mi się logiczne i zasadne działania do wykonania.
dziękuję Pani, rozbawiła mnie Pani z tą ochroną , ale szacunek za poznanie wszystkich uchwał wspólnoty przyjętych przez Budimex Nieruchomości ; widzi Pani jak chciałbym że nie każdy jeździł do Gremaxu indywidualnie czytać ( zresztą zauważyła Pani że nie czytam ze zrozumieniem ) te wszystkie uchwały , ale żeby zarządca umieścił je w e-kartotece i kto będzie chciał to się z nimi zapozna ( bo z tego co wiem to każdy właściciel ma dostęp do e-kartoteki )
oczywiście może być tak że Pani jest całkowicie akceptowana przez 99% członków wspólnoty ,ale są tacy osobnicy jak ja którzy jak wychodzą z domu to się gubią i nigdy mogą nie dotrzeć do biur zarządcy.
poza tym wydaje mi się że teraz jest tak powszechna digitalizacja że ten odsetek popierających Pani zdanie w tej kwestii może się gwałtownie kurczyć.
pomimo kilku nieudanych prób z Pani strony ośmieszających moją osobę trzymam kciuki żeby się Pani udało ; bo jak się Pani uda to skorzysta wspólnota i ja przy okazji , a jak się pani nie uda to straci Pani cały zapał by gnębić nas ( mam na myśli siebie i przywołanego przez Panią Tommego ) do czego nie chciałbym dopuścić gdyż nic tak nie ubarwia życia jak osoby które robią tak wiele dla dobra innych.
pozdrawiam
Bogdan

Aga123

Postautor: Aga123 » 25 paź 2019, 18:26

Szanowny Panie Bogdanie
4 grudnia 2018 roku skierował pan mailowo do Zarządcy firmy Gremax projekt uchwały odrzucający powołanie Zarządu Właścicielskiego, list ten rozesłał Zarządca do wszystkich mieszkańców na liście mailingowej a 5 grudnia 2018 chwalił się Pan tym pomysłem na forum.
Widać także ,że nie mieszka Pan u nas na stałe na osiedlu a pewnie jest tylko właścicielem wynajmującym innym osobom swój dobytek dlatego nie leżą Panu na sercu sprawy realne i godne poprawy a czepia się Pan bzdur ze swojego fotela w oddali od Orlińskiego. Ps Nigdy z Panem nie rozmawiałam .

Tommy

Re: Zarząd właścicielski Orlińskiego 3 i 5 - bez cenzury

Postautor: Tommy » 17 gru 2019, 19:56

Czy był ktoś na wczorajszym zebraniu i może napisać kilka słów o jego przebiegu?

Tommy

Postautor: Tommy » 17 sty 2020, 22:13

Widzę, że nowy zarząd zaczyna wprowadzać zmiany.... Już nie będziemy dostawać kart do głosowania na maila, tylko trzeba się udac do pomieszczenia ochrony z dowodem osobistym?

Wilu84

Postautor: Wilu84 » 21 sty 2020, 7:28

Witam

Byl ktoś z mieszkańców na tym zebraniu wczoraj? Ja nie mogłem się pojawić, a zależało mi się dopytać kiedy powstanie u nas w końcu ta strefa zamieszkania..
Wie ktoś z Was co się konkretnie udało ustalić?

Pozdrawiam
T.

krzysztofp

Postautor: krzysztofp » 21 sty 2020, 23:11

Tommy pisze:Widzę, że nowy zarząd zaczyna wprowadzać zmiany.... Już nie będziemy dostawać kart do głosowania na maila, tylko trzeba się udac do pomieszczenia ochrony z dowodem osobistym?

W sprawie kart do głosowania proszę pisać do administratora i do nich odesłać podpisany głos - jak do tej pory.
Edit: opcja z oddawaniem głosów w pomieszczeniu ochrony przy członkach zarządu ma być tylko dla wygody mieszkańców.

knd

Postautor: knd » 23 sty 2020, 12:18

W windach wisi ogłoszenie, że głosować w kanciapie będzie można jeszcze w sobotę, ewentualnie w poniedziałek.

Tommy

Postautor: Tommy » 23 sty 2020, 20:34

Z tego co wiem, to w październiku ubiegłego roku Wspólnota przegłosowała odwołanie ochrony. Czy ktoś wie czy umowa z firmą ochroniarską została wypowiedziana i kiedy w końcu przestaniemy marnować pieniądze na „ochroniarzy”? Bo jeśli zarząd nie wykonuje uchwały wspólnoty o odwołaniu ochrony, narażając tym samym wspólnotę na nieuzasadnione koszty, to może ponieść z tego tytułu konsekwencje prawne.

Aga123

Postautor: Aga123 » 23 sty 2020, 21:05

Dzień dobry panie Tommy już spieszę z odpowiedzią i widzę jednocześnie zaległości w kwestii obecności na zebraniu Wspólnoty bo nic Pan nie wie i jak zwykle sieje ferment na forum. Już uspokajam- uchwała o odwołaniu ochrony zostanie wykonana,niech się Pan nie obawia. Ochrona aktualnie także zajmuje się kasowaniem częstych alarmów ppoż w związku z tym,że system nie działa poprawnie co ma także w umowie oprócz ochrony czy dozorstwa i wychodzi to relatywnie taniej dla Wspólnoty niż opłaty dla zewnętrznej firmy,która musiałaby te alarmy odwoływać i za płacenie za nieuzasadnione przyjazdy straży pożarnej . Wiec niech Pan nie sieje zamętu bo nikt pieniędzy Wspólnoty nie marnuje a wręcz przeciwnie . I to tłumaczył Zarząd na zebraniu wspólnoty także z Administratorem. I niech Pan nie straszy konsekwencjami prawnymi bo takowe mogą być wyciągnięte także wobec każdego kto publicznie podaje nieprawdę lub pomawia kogoś a nikt dzisiaj nie jest anonimowy. Poza tym panie Grzegorzu zawsze może Pan przyjść na spotkanie Zarządu w każdy pierwszy poniedziałek miesiąca j zapytać ,nie musi już Pan teraz się wyzłośliwiać na forum,teraz już ma Pan realnie osoby,które może Pan o wszystko zapytać . Pozdrawiam

Wróć do „Orlińskiego 5 (etap VII) – forum mieszkańców budynku”