Zastawione miejsca parkingowe wzdłuż 9A / organizacja parkowania wokół Orlińskiego 9

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
Ooo9

Re: Zastawione miejsca parkingowe wzdłuż 9A / organizacja parkowania wokół Orlińskiego 9

Postautor: Ooo9 » 15 lis 2019, 9:52

Bierm pisze:
Ogr pisze:Coraz więcej aut wraca na drogę. Dziś widziałem jak SM przejeżdżała, zrobiła kółko i pojechała dalej. Chodnik wzdłuż placu zabaw jest wolny, ale dalej już samochody stoją w najlepsze na zakazie zatrzymywania i żadnej reakcji SM

Podobno były jakieś błędy w oznakowaniu i strażnicy dostali polecenie nie interweniować u nas - taką informacje dostałem po jednym z telefonów do nich. Nspisalem maila do administracji 12.11.19 i dostałem odpowiedz, ze następnego dnia, tj dziś, oznakowanie zostanie poprawione, a kierownik referatu straży miejskiej cofnie notatkę o nie podejmowaniu interwencji.

Niestety dużo osób uważa, ze na drodze za budynkiem D można parkować bo nie ma żadnego znaku. Pragnę tylko przypomnieć, ze znak postawiony na początku budynku D nie jest odwołany przez żadne skrzyżowanie ani stosowny znak, a zakręt drogi o 90 stopni niczego przecież nie zmienia. Zatem dzwonić na straż miejska aż się nauczą! :)

A co Ci przeszkadza ze stoja wzdłóż kraweznika za blokiem D? Rozumiem jak stali tez na chodniku i byl mega scisk z przejazdem ale na samej drodze to kolego tam by nawet tirem przejechal, jest szeroko jak na Dietla co wyłaczyli jeden pas ruchu miejscami na parking, jak tak na każdym kroku będzie takie społeczniactwo i donosicielstwo to kazdy sobie bedzie pod gorke robil.
PS. Zaznacze ze mam miejsce parkingowe pod spodem ale rozumiem tez ludzi ktorzy maja w wiekszosci kredyty na mieszkania i nie maja na wykupienie miejsca a przy deszczu zimnej porze malym dziecku sytuacja zmusza ich do parkowania blisko bloku. Za durne parkowania zgadza sie powinny byc mandaty jak np na tych zakretach przy wysepce ale za zostawienie samochodu z głową nie utrudniajacego przejazdu nie powinni karac.

Bierm

Re: Zastawione miejsca parkingowe wzdłuż 9A / organizacja parkowania wokół Orlińskiego 9

Postautor: Bierm » 15 lis 2019, 12:36

Oczywiście masz racje, auta stojące tam po jednej stronie drogi bardzo nie przeszkadzają - niestety problem jest taki, ze parkują często zarówno z jednej jak i z drugiej strony i szersze auta muszą cofać i jechać naokoło...

mateusz89

Postautor: mateusz89 » 17 lis 2019, 16:05

Od jutra będę dzwonił do zarządcy żeby ogarnął ten bajzel, to jest kpina żeby z wózkiem dziecięcym nie móc korzystać chodnika, a wy parkujacy po chodnikach jak ile trzeba jak wam wtłuc do głowy że chodnik jest dla pieszych. A znaki zakazu trzeba respektować. Żyje się w społeczeństwie i trzeba przestrzegac zasad.

Nokian

Postautor: Nokian » 17 lis 2019, 17:05

Dzisia rano widziałem, że ktoś się wkurzył i do zaparkowanych aut przyjechała Policja. Wszyscy mieli kartki za wycieraczką. Czyli jak nie SM to Policja.

pkuc

Postautor: pkuc » 17 lis 2019, 20:17

Przed chwilą pod A była policja, posypały się mandaty.

mmm123

Postautor: mmm123 » 17 lis 2019, 21:33

pkuc pisze:Przed chwilą pod A była policja, posypały się mandaty.

To ciekawe, że SM ostatnio nie chciała interweniować, a Policja przyjeżdża. Kiedyś wysyłałem do was gości, ale teraz już tego nie robię.

Bierm

Postautor: Bierm » 18 lis 2019, 11:49

No wiec tak, 12.11.19 pan Łukasz mi powiedział ze w dniu jutrzejszym (tj. Środa 13.11.19) poprawią oznakowanie. Dzisiaj dostałem taką odpowiedz od Dorotki :D
Także dalej nie wiadomo kiedy to poprawią..

Obrazek

Wilu84

Postautor: Wilu84 » 07 sty 2020, 8:15

Witam

Pisze z Orlińskiego 5. Słyszałem, iż u Was udało się ogarnąć temat postawienia znaku zakaz zatrzymywania się. Mam pytanie do kogo uderzyć z taką prośbą?

U nas pod blokiem ciężko jest wjechać do garażu i wyjechać z niego, z racji aut które zastawiają wyjazd. Karne naklejki niestety nie zdają egzaminu

Pozdrawiam
Tomasz

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 07 sty 2020, 20:16

Macie chyba jakąś firmę zarządzającą? To oni powinni się zajmować takimi sprawami.

Wilu84

Postautor: Wilu84 » 08 sty 2020, 18:31

Wściekły Wąż pisze:Macie chyba jakąś firmę zarządzającą? To oni powinni się zajmować takimi sprawami.

W teorii jest, ale mają wyłączony telefon A na maile nie odpisuja :/

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”