Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach
Re: Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach
Hmm a to ja tak patrząc na zdjecia zakładam że parter 1,2, piętro jest już zrobione i teraz robią 3
Czy ma ktoś inne odczucia nie poparte żadnymi faktami?

znasz sie na tym czy tak sobie na forum lubisz popisać ? konkretne pytanie pracujesz w branzy budowlanej ?
a może jest to 6-7 piętro i schodza w dół zeby już nie chodzić po płytkach? 

@zagi nie pracuje w branży budowlanej ale o budowlance mam trochę pojęcia. Ja stwierdzam tylko że zdjęcia od budimexu nie mówią nic konkretnego bo nie ma żadnych szczegółowych informacji przy nich podanych.
Te zdjęcia chyba zawsze są tak robione, że pokazują to, co najlepiej wygląda. Kiedy były wrzucane foty mieszkań z kontaktami i zrobionymi wylewkami (zapewne z klatki A), to w klatce B jeszcze nie śniło się nawet o układaniu rurek z mediami na betonie
Miało się wrażenie, że prace są tam duuużo przed tym, co widziało się na zdjęciach. Myślę, że cały czas tak to działa, sami pomyślcie jakie zdjęcia publikowalibyście na takiej stronie 

Kala pisze:a może jest to 6-7 piętro i schodza w dół zeby już nie chodzić po płytkach?
Takie działania są praktykowane, zeby nie niszczyc wykonanej roboty.
Feelip pisze:Kala pisze:a może jest to 6-7 piętro i schodza w dół zeby już nie chodzić po płytkach?
Takie działania są praktykowane, zeby nie niszczyc wykonanej roboty.
to też miałam na myśli pisząc tego posta

D89 pisze:Nie oszukujmy się te mieszkania są budowane "po taniości" i dlatego je kupiliśmy. Ja z góry zakładałem że Wersalu nie będzie.
W mieszkaniach "po drogości" byłoby tak samo. Nie czarujmy się. To tylko stan deweloperski. Wszędzie podobny. Różnią się tylko nazwą. U nas nie ma "city", "park" i "towers" - na szczęście.
Co racja, to racja, całe szczęście, że nikt tu nie kombinował z nazwą jakoś bardziej i nie mieszkamy np. w Atenach czy Salwator Tower (które jest w Bronowicach) lub innym Residence albo Angel 

Pozwolę sobie wrócić do dyskusji na temat skrzynek za drzwiami. Nie wiem czy zauważyliście na najnowszych zdjęciach Budmiexu, że w nie wszystkich mieszkaniach te skrzynki odstają od ściany. Zastanawiam się jaką logiką kierowali montując je raz na ścianie, kolejny zaś w ścianie...
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”