Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
Jaroslav

Re: Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia

Postautor: Jaroslav » 10 gru 2019, 14:35

kazlev pisze:Dziś znowu zarządca chodził po osiedlu ze strażą miejską i "przekręcali" znaki (np parkingu między A1/A2). To jakaś komedia jest

To może dobrze, ze poprawiają.. nie będzie wątpliwości. Rozumiem ze poprawiali a nie odkręcali..

kazlev

Postautor: kazlev » 10 gru 2019, 14:44

Te miedzy A1/A2 poprawiali (przekręcili).
Co do reszty nie wiem

pgt

Postautor: pgt » 10 gru 2019, 16:48

Słabe te wasze wypowiedzi, widać że większość z was to przysłowiowe "słoiki", przyjechaliście z małych miejscowości, pracując w korporacjach zarobili parę groszy kupili jedne z najtańszych mieszkań i uważają się za "elitę". Widać że jeszcze nie nauczyliście się mieszkać w dużym mieście, gdzie by wspólnie koegzystować w spokoju z sąsiadami bliskimi i tymi dalekimi, trzeba umieć iść na kompromis.
Czytając to co napisane jest w tym wątku, to nasuwa mi się na myśl, że wielu z was jest smutnymi i zakompleksionymi ludźmi którzy nie widzą nic więcej jak koniec własnego nosa. Co poniektórzy mają takie nowoczesne spojrzenie ale moim zdaniem nie dorośli intelektualnie. Z wielu wpisów można wnioskować, ze gardzicie studentami, mieszkańcami którzy nie kupili miejsca postojowego, no bo jak można parkować skoro się nie zapłaciło za miejsce. Mniemam, że też nie macie znajomych i bliskiej rodziny która by was mogla odwiedzać. Zapomniałem,przecież przyjadą MPK :D
Chyba nie pozwolicie by gości zaparkowali na pobliskim osiedlu, ludziom na poziomie to nie przystoi.
Chociaż tam są parkingi w większości publiczne wiec idąc innym tokiem myślenia: to co ich (sąsiadów z pobliskich osiedli-często publiczne) to i moje a co moje to spadajcie :evil:
Chodzi wam o te chodniki to teraz macie i drogę do spacerowania, ciekawe czy tak tłumnie będziecie spacerować.
Umiejętności kierowania i parkowania jak widzę też są słabe skoro stojące samochody wzdłuż chodnika (lub na nim) utrudniają wam parkowanie, na szczęście już nie trzeba się wysilać- samochody potrafią już same parkować - chyba na nie was stać :lol:

Elfan84

Postautor: Elfan84 » 10 gru 2019, 17:06

Jeśli chodzi o mnie od urodzenia tu mieszkam, i kupiłem mieszkanie z garażem na avii , a z tego co widać to większość parkujacych po chodnikach to słoiki. I głosowałem za strefą, bo już było tak że z garażu nie dało się normalnie wyjechać i wjechać bo było zastawione.

k59g

Postautor: k59g » 10 gru 2019, 18:07

Elfan84 pisze:Jeśli chodzi o mnie od urodzenia tu mieszkam, i kupiłem mieszkanie z garażem na avii , a z tego co widać to większość parkujacych po chodnikach to słoiki. I głosowałem za strefą, bo już było tak że z garażu nie dało się normalnie wyjechać i wjechać bo było zastawione.

Elfan84 po co się tłumaczysz na wpis tego jegomościa inteligenta " pgt.". Strefa została wprowadzona nie dlatego ,że widzimy czubek własnego nosa lecz po to ,żeby widzieć czyste i bezpieczne osiedle a także chronić je przed takimi jak .....

renataszatkowska

Postautor: renataszatkowska » 10 gru 2019, 18:54

Czyli jednak były mandaty. Kup sobie postojowe, wynajmij, jest ich jeszcze dużo.

znasiek

Postautor: znasiek » 10 gru 2019, 19:18

pgt pisze:Słabe te wasze wypowiedzi... Mniemam, że też nie macie znajomych i bliskiej rodziny która by was mogla odwiedzać. Zapomniałem,przecież przyjadą MPK

Strefa czy nie strefa i tak rodzina nie miała by gdzie zaparkować na tym osiedlu przez takich januszy parkowania jak ty, więc słabiutki przykład. Ale pięknie, widzę że się wkur....eś i cię zabolała ta strefa (nas denerwowałeś przez wiele lat swoim debilnym parkowaniem); liczę na więcej wkurr januszy parkowania. Nie podoba się to się wyprowadzić i szukać osiedla bez strefy, albo kupić sobie mieszkanie z parkingiem (ale nie sorry zapomniałem szkoda ci kaski na parking, lepiej zarypać osiedle autami gdzie popadnie). A co do poziomu intelektualnego to lepiej dokładnie przeanalizuj swój, bo twój sprowadza się do robienia syfu i burdelu w Krakowie.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2019, 19:37 przez znasiek, łącznie zmieniany 1 raz.

D89

Postautor: D89 » 10 gru 2019, 19:29

Jak miło poczytać wypowiedzi takie jak pgt. Widać że strefa naprawdę działa i zaczyna przynosić efekty ;)

Mam jeszcze pytanie w kwestii dyskusji gdzie policja była, a gdzie nie. Czy wzywając trzeba podać konkretny adres (np. między A2 i A4), czy tylko ogólnie osiedle? Bo wydaje mi się że na drogę między okrąglakiem a Avia 8 żadna służba nie zaglądała...

Edyta.

Postautor: Edyta. » 10 gru 2019, 20:09

D89 pisze:Jak miło poczytać wypowiedzi takie jak pgt. Widać że strefa naprawdę działa i zaczyna przynosić efekty ;)

Mam jeszcze pytanie w kwestii dyskusji gdzie policja była, a gdzie nie. Czy wzywając trzeba podać konkretny adres (np. między A2 i A4), czy tylko ogólnie osiedle? Bo wydaje mi się że na drogę między okrąglakiem a Avia 8 żadna służba nie zaglądała...

Chodnik wzdłuż a9 jest własnością a9...

D89

Postautor: D89 » 10 gru 2019, 20:18

Znak jakiś o tym jest? Niby skąd policjant będzie o tym wiedział? Strefa to strefa.

Pytałem o to jak zgłaszacie, podajecie konkretnie blok czy całe osiedle?

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”