Ocieplanie i elewacja inwestycji Orlińskiego 4 w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
KOSMO

Re: Ocieplanie i elewacja inwestycji Orlińskiego 4 w Czyżynach

Postautor: KOSMO » 12 lis 2015, 10:03

j.w.
belki wylewano z myślą o montażu rolet
ale ich nie ma? czy są dobrze ukryte

Obrazek

jasiek

Postautor: jasiek » 12 lis 2015, 19:50

A to nie jest tak, że jeśli chcesz montujesz rolety we własnym zakresie?
Na stronie Budimexu są nowe fotki - można zobaczyć np jakie będą drzwi wejściowe do mieszkań oraz jakie rodzaje roślin zostały posadzone w drodze na parking boczny :lol: :roll:

michalb

Postautor: michalb » 12 lis 2015, 21:35

elewacja wzgledem wizualizacji bedzie miec odwrocona kolorystyke. jasniejsza bedzie cieplejsza w odbiorze. niemniej jednak sa ciekawiej zaprojektrowane i wybudowane elewacje w Krakowie. dla mnie przy tej inwestycji cena czyni cuda, wiec kolory elewacji jakos ujda, byleby jakosc byla zadowalajaca.

wojtekf

Postautor: wojtekf » 28 lis 2015, 17:46

Zdjęci z dzisiejszego dnia ;)

Obrazek

Feelip

Postautor: Feelip » 28 lis 2015, 23:02

Mi elewacja 4-rki pasuje, stonowane barwy, elegancja bez zbednych upiekszen, jest ok.

iti

Postautor: iti » 29 lis 2015, 21:07

To jeszcze dwie fotki ode mnie, a dodatkowo na stronie pojawił się tekst o tym, jak Budimex kończy elewację na Orlińskiego 4. Od wschodu to już niedługo koniec, ale od zachodu jeszcze sporo mają do zrobienia, choć tam też chyba elewacja ma być prawie w całości biała (z wyjątkiem czarnego pasa po lewej stronie).

Obrazek
Obrazek

morth

Re: Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach

Postautor: morth » 05 gru 2015, 13:35

Jak widać bądź nie widać (na 3 zdjęciu) bo akurat słońce świeciło :P Balkony będą jednak zabudowane :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

iti

Postautor: iti » 05 gru 2015, 19:18

Dzięki @morth za zdjęcia, wygląda to faktycznie całkiem nieźle, choć zważywszy na to, że mają skończyć wszystko chyba przed świętami, nie jestem najlepszej myśli ;) Tym bardziej, że nie wiadomo ile jeszcze mają w środku do zrobienia. Niemniej nawet jak będzie jakieś opóźnienie, to chyba nie będzie jakiejś wielkiej tragedii, gdyby skończyli tydzień czy dwa tygodnie później niż mieli :idea:

A jeżeli chodzi o balkony, to od strony Stella-Sawickiego miały być od początku zabudowane, a tylko nad obudową ma się znaleźć barierka wysoka na jakieś 20 cm. Jak dla mnie to dobre rozwiązanie, bo nie widać co się ma na balkonie, a dzięki temu, że ma być na górze ta barierka, to nie będzie to zabierało aż takiej ilości światła. Nie chciałbym, żeby było tak, że za chwilę na balkonach ze szklanymi czy ażurowymi barierkami, pojawią się różne słomianki, maty, siatki i szmaty, które mają zasłonić to, co na nich jest :) Natomiast barierki przezroczyste mają być od strony wschodniej, takie jak na Avii 4.

Fiszka

Postautor: Fiszka » 05 gru 2015, 20:21

Coraz lepiej to wygląda. Można już powoli zaglądać w swoje okna, choć jeszcze nie we wszystkie :)

Co do zakończenia inwestycji, to zdzwonili do mnie ostatnio z Budimexu, że wszystko wskazuje na to, że zakończą w terminie i raczej nie będzie żadnych opóźnień

iti

Postautor: iti » 18 gru 2015, 19:23

No to mamy całość, dzisiaj Budimex zdjął rusztowanie z Orlińskiego 4 - więcej pod linkiem i tak właśnie będzie wyglądał nowy budynek. Chyba jest nieźle :) No ale za kilka dni zapisany w umowach termin zakończenia prac, choć patrząc na to, ile jest jeszcze do zrobienia wokół bloku, to nie wiem jak oni chcą się z tym uwinąć ;) Podoba się :?:

Obrazek
Obrazek

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”