Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia
Re: Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia
Ktoś pokrzywił znaki?!
Dlaczego pod okrąglakiem ciągle tyle samochodów stoi na chodniku? Trzeba iść ulicą, a tam to mało wygodne, bo droga jest wykonana z kratownic.
A była już chociaż jedna kompleksowa interwencja SM? Nie mówię o sytuacji, że przyjechali poświecili lampami, skasowali jednego i pojechali dalej. Z takim podejściem SM nic się nie zmieni..
Wystarczy zadzwonić na Straż Miejską i powiedzieć, że na drodze przeciwpożarowej prowadzącej do przedszkola parkują samochody tak, że w przypadku pożaru nie będzie się dało dojechać do przedszkola. Jak nie pomoże, to wtedy zadzwonić do Gazety Krakowskiej i niech oni zrobią artykuł o tym, jak SM ma w poważaniu bezpieczeństwo dzieci, tym bardziej że dopiero co się jeden żłobek w okolicy spalił.
Bardzo dobry pomysł. Zgłaszać takie i inne konkretne miejsca. Np przy Avii 5 przy wyjeździe z osiedla.
Czemu tym samochodom stojącym na chodniku nie wypisują mandatów przy Avia 9 ? SM była wczoraj ale nie widziałam żadnych karteczek za wycieraczkami . Ktoś się orientuje o co chodzi ?
Przecież tam nie ma przejścia z wózkiem. Swoją drogą jakby była normalna ulica tam a nie ta kostka nie powodowałoby to u mnie aż takiego skoku ciśnienia. 4 samochody a nie potrafią zrozumieć że utrudniają życie tam parkując .
Przecież tam nie ma przejścia z wózkiem. Swoją drogą jakby była normalna ulica tam a nie ta kostka nie powodowałoby to u mnie aż takiego skoku ciśnienia. 4 samochody a nie potrafią zrozumieć że utrudniają życie tam parkując .
Dzisiaj też byli na Avii, właśnie w okolicy okrąglaka. Podjechali, zawrócili i pojechali z powrotem. Nie wiem po co tak jeżdżą. Byli koło godziny 17.
Rano część mieszkańców odjedzie do pracy "zdziwiona". 

c-o-n pisze:Rano część mieszkańców odjedzie do pracy "zdziwiona".
Czy nawiązujesz do sznurka mandatów wzdloz avii 5? Mam nadzieje ze szczególnie ci przed bramą wyjazdową, gdyż to już zagadkowe czemu ciagle ktoś tam parkuje.
Wymieńmy krawężniki na dwa razy wyższe. Nikt nie wjedzie 

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”