Drzwi wejściowe do mieszkań na Orlińskiego 6
Drzwi wejściowe do mieszkań na Orlińskiego 6
Kupiłam mieszkanie na Orlińskiego 6 i zastanawiam się czy u nas w bloku tez będą takie drzwi wejściowe do mieszkań jak na Orlińskiego 4, a mianowicie chodzi mi o brak wizjera. Umowa nie precyzuje takich szczegółów. Dla mnie to bardzo istotny "detal", w ogóle nie wiem jak można montować drzwi bez wizjera. Czy ktoś coś może wie ?
Re: Drzwi wejściowe do mieszkań na Orlińskiego 6
Tradycyjny wizje kupisz za mniej niz 10 zł, a do 200zł to nawet elektroniczny z kamerką, opcjami nagrywania i innymi bajerami. Montaż tego to też nie jest żadna filozofia:)
To jest naprawdę taki duży problem ??
To jest naprawdę taki duży problem ??
Z wizjerem , czy bez, to chyba nie jest najistotniejsze. Wszystkim nie dogodzi. Gdyby od razu były to cześć ludzi powiedziałaby, że to jak w bloku z wielkiej płyty z czasów Gierka. Od razu było wiadomo po sformułowaniu umów, że Bx daje sobie sporo możliwości zmian. Coś za coś -stąd niska cena. Montaż wizjera to niewielki koszt i problem. Choć na forum O.4 piszą , że jednak mają być, ale montaż będzie później.
Podobno montaż na własną rękę sprawia, iż traci się gwarancję na drzwi. Dla mnie brak wizjera to jest problem,zwłaszcza w obecnych czasach. To moje drugie mieszkanie, w pierwszym, także nowym wizjer jest, tak jak obecnie w większości mieszkań, także w Avii.
Zobaczymy czy będzie czy nie. Pewnie da się zamontować, jeśli będzie to jakaś firma "autoryzowana" i nie będzie się traciło gwarancji przez to. Nie dramatyzowałbym jakoś specjalnie z tego powodu. Jasne, że lepiej mieć, niż nie mieć i zakładam, że jednak będzie, a nie będzie Budimex takiej biedy odstawiał 

Dzięki , też mam taką nadzieję
Już nie mogę się doczekać swoją drogą 

Staś pisze:Od razu było wiadomo po sformułowaniu umów, że Bx daje sobie sporo możliwości zmian. Coś za coś -stąd niska cena.
Wspomniany zapis stanowi klauzule zakazana, przez co nie jest obowiązujący. Deweloperzy wciskają go w umowy deweloperskie by ominac obowiązek, informowania nabywcow i uzyskiwania ich zgody dla kazdej wprowadzanej zmiany projektowej. Formalnie zmiana w projekcie daje nabywcy prawo do odstapienia od umowy (dzielo odbiega od opisanego w umowie)
Ines pisze:Podobno montaż na własną rękę sprawia, iż traci się gwarancję na drzwi. Dla mnie brak wizjera to jest problem,zwłaszcza w obecnych czasach. To moje drugie mieszkanie, w pierwszym, także nowym wizjer jest, tak jak obecnie w większości mieszkań, także w Avii.
Nie jest to prawdą. Stracic gwarancje mozesz ale tylko w zakresie wlasnej ingerencji. Jesli nawiercisz otwor i uszczerbisz w jego rejonie fornir to ok, tego Ci nie naprawią, co nie znaczy ze tracisz gwarancje na pozostale czesci/elementy drzwi. Producent musialby udowodnić, ze w przypadku ich awarii, wplyw na powyzsze miala Twoja ingerencja. To ze ktos wbije w jednym miejscu sciany gwozdzik pod obraz nie oznacza ze traci prawo do rekojmi/gwarancji na wszystkie tynki w mieszkaniu.
Dla mnie brak wizjera to też pewna niedogodność, ale nie widzę przeszkód, żeby zamontować go sobie na własną rękę...podobnie jak niektórzy będą wymieniać parapety pcv na drewniane czy granitowe. Największym problemem na tym osiedlu będzie parking, bo na to niestety nie mamy wpływu...
Kate pisze:Dla mnie brak wizjera to też pewna niedogodność, ale nie widzę przeszkód, żeby zamontować go sobie na własną rękę...podobnie jak niektórzy będą wymieniać parapety pcv na drewniane czy granitowe. Największym problemem na tym osiedlu będzie parking, bo na to niestety nie mamy wpływu...
Czy w każdym temacie masz zamiar narzekać na brak miejsc parkingowych?
Nie sensu rozmawiać na jakikolwiek temat skoro jest za mało miejsc parkingowych, nie?
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”