Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
zxcvbnm

Re: Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia

Postautor: zxcvbnm » 14 sty 2020, 1:15

D89 pisze:Wróć się na kurs prawa jazdy, a później patrz na znaki - wtedy życie robi się łatwiejsze.

Nie rozumiem czemu niektóre polaczki-cebulaczki takie toksyczne są. Możesz mi wypominać niezwracanie uwagi na wszystkie zmiany w znakach drogowych na osiedlu, gdzie się codziennie bywa ale jestem przekonany, że ty drogi D89 jak przyjdzie co do czego to nie uratujesz ani jednej bliskiej osoby, gdy ta będzie potrzebowała ratunku medycznego. I kursów medycznych jak i pierwszej pomocy nie odświeżasz co pół roku. Ale do pouczania z prawa jazdy to pierwszy widzę.. :D

mmm123 pisze:Tak, od grudnia na Avii jest strefa zamieszkania.

Dzięki uprzejmie za info (D89 da się? Tak, da się po ludzku - jak się nie jest przesiąkniętym toksyną), przeoczyły mnie wiadomości, huczne ogłoszenia i owacje kiedy to wprowadzono.. znowu Avia zmiany cichaczem wprowadza - a szkoda, bo traci na tym bezpieczeństwo.

mop pisze:Jeśli parkujesz na parę minut to szanse na mandat są praktycznie zerowe, a dzięki strefie możesz to zrobić, bo jest gdzie się zatrzymać

I zasadniczo to jest super, strefa ma sporo plusów - że będzie więcej miejsc, piękne chodniki, 4 wózki obok siebie mogą jechać, taksówki będą miały gdzie podjechać, że piesi bezpieczniejsi, bo już nie ich wina jak się rozjedzie ich na środku drogi bez przejścia na śmierć itd. Ale jednocześnie skoro to jest faktycznie strefa zamieszkania, to obecnie już niestety legalnie nie można się na 5 minut zatrzymać z szafką bądź biurkiem, czy też chcąc zapakować deskę w góry na dach lub po prostu wracając z lotniska wypakować ciężki bagaż. Postój z zapalonym silnikiem bądź nie i kierowcą nawet w środku jest nielegalny. I SM jak i policja postoje kilkusekundowe de iure też powinna karać. A ja tak głównie wykorzystywałem te chodniki - zatrzymując się na 3-5 minut, nie stojąc 3 dni.

Nabuchodonozor

Postautor: Nabuchodonozor » 14 sty 2020, 1:24

zxcvbnm ty jakiś dziwny jesteś. :roll: :roll: :lol:

Jesteś chyba jedyną osobą na tym osiedlu, która nie słyszała o ustawieniu znaków i strefy zamieszkania. :D :D :lol: :lol:

D89

Postautor: D89 » 14 sty 2020, 9:07

@zxcvbnm
cebulacki to był Twój pierwszy post w tym wątku (i jednocześnie pierwszy na forum w Twojej "karierze":
zxcvbnm pisze:I moje pytanie teraz brzmi:
1. Czy coś się zmieniło w kwestii strefy zamieszkania? Czy na osiedlu została wprowadzona strefę zamieszkania?
2. Czy SM/Policja miała prawo (wszakże ta akcja chyba po raz pierwszy) blokować te samochody? Od kiedy jest zakaz parkowania pod blokiem?
3. Czy SM/Policja wgl. ma prawo wjazdu na teren Avii i jakim prawem oraz paragrafem? (chyba że pt. 1 odp. brzmi "TAK!" - to rozumiem).

1. Ten temat był wałkowany od wielu miesięcy, zarówno na forum jak i we wspólnotach. Były nawet rozsyłane informacje od zarządców i kartki na klatkach z informacją. Poza tym znaki są duże, czytelne i umieszczone w widocznych miejscach. Takie pytanie świadczy o Twojej cebulowatości,
2. Nie, nie miała. Tak sobie przyjechali bo taką mieli fantazję. - Twoja cebulowatość rośnie do kwadratu,
3. "Ja to jestem pierwszy raz na forum i teraz proszę mi tu wszystko dokładnie objaśniać i tłumaczyć bo nie chce mi się szukać. A przecież jestem księżniczką i wszyscy mają obowiązek skakać koło mnie na paluszkach. Więc mówić mi tu raz, dwa jak to jest" - Twoja cebulowatość do trzeciej potęgi,
zxcvbnm pisze:po prostu nie jestem zorientowany
To akurat prawda ;) I to "niezorientowany" dość delikatnie powiedziane.Ten raz w miesiącu na 3 minuty to parkujesz tam swój statek kosmiczny którym przylatujesz z księżyca?
zxcvbnm pisze:Nie rozumiem czemu niektóre polaczki-cebulaczki takie toksyczne są. Możesz mi wypominać niezwracanie uwagi na wszystkie zmiany w znakach drogowych na osiedlu, gdzie się codziennie bywa ale jestem przekonany, że ty drogi D89 jak przyjdzie co do czego to nie uratujesz ani jednej bliskiej osoby, gdy ta będzie potrzebowała ratunku medycznego. I kursów medycznych jak i pierwszej pomocy nie odświeżasz co pół roku. Ale do pouczania z prawa jazdy to pierwszy widzę.. :D
"A u was biją murzynów!". Zmiana tematu i próba cwaniakowania - Twoja cebulowatość rośnie do czwartej. Nie poszła Ci dziś rozmowa ze strażnikami i próbujesz nadrobić i poprawić sobie samopoczucie na forum? ;)

Może odświeżam, może nie odświeżam, może nie muszę nic "odświeżać" bo zajmuje się tym zawodowo - nie wiesz tego ale cebulujesz na forum.
Poza tym podpowiem Ci, że jeśli zna się przepisy, uważa na znaki i stosuje do nich, to pomoc medyczna nie jest potrzebna tak często ;)

Elfan84

Postautor: Elfan84 » 14 sty 2020, 9:32

Xcbmnbbc to zwykły troll i cebula co założył tylko tu konto na forum żeby pisać takie głupoty

zxcvbnm

Postautor: zxcvbnm » 14 sty 2020, 10:21

Nabuchodonozor pisze:zxcvbnm ty jakiś dziwny jesteś. Jesteś chyba jedyną osobą na tym osiedlu, która nie słyszała o ustawieniu znaków i strefy zamieszkania. :D :D :lol: :lol:

Jedyna z czytających forum? Czy jedyna z nieczytających forum? Podpowiem - nie czytam. I napiszę jeszcze raz - w sumie strefa ma więcej plusów niż minusów, raczej jestem za.

Elfan84 pisze:Xcbmnbbc to zwykły troll i cebula co założył tylko tu konto na forum żeby pisać takie głupoty

Tak, założyłem konto aby napisać jeden post i zadać pytanie i uzyskać odpowiedź. Nie od tego służy forum? A, nie... służy od pisania, że pierwszy to troll a drugi pisze głupoty.

D89, powiedz szczerze, czemu ty takie bzdury wypisujesz tutaj? :lol:

Z jakim strażnikiem nie mogłem się dogadać? Widziałem ich rano, ale nie rozmawiałem, w jakim celu miałbym? Samopoczucie na forum? Ja auto parkuję legalnie i nie przeszkadza mi krótki spacer do niego...... niemniej trzeba przyznać, ze wypakowanie 100kg mebli jest nieco bardziej uciążliwe, gdy trzeba z tym przejść 1km, lub płacić ochotnikom aby nosili aniż gdy jest się pod klatką - teraz nie wolno. Statek kosmiczny z księżyca.. co ta podejście wgl do forumowiczów...

I tak, to jest pierwszy post, nie rejestrowałem się wcześniej na forum, bo bez logowania widziałem jaka wieś tutaj w niektórych tematach panuje. Dlatego też go nie odwiedzam. Nie wiedziałem o czym toczą się dysputy na forum, więc tak, w waszych forumowych problemach nie jestem zorientowany a wręcz powiem wicej - unikałem tego forum z daleka, bo co wątek to smród wychodził jak z twoich właśnie postów D89. A do mojej skrzynki pocztowej tylko raz wpadła ankieta o głosowaniu a później jedyna informacja jaką otrzymałem to "nie przegłosowano strefy". Później już ani jednej kartki ani jednej informacji na klatce u mnie nie było. Dlatego właśnie próbowałem podejść grzecznie i z szacunkiem zadając pytanie, z góry dziękując za odpowiedzi itd. ale i tak mnie zaatakowano z lewej i prawej. Odpowiedź uzyskałem - więc po co ta toksyna, spam i kreowanie jakichś bzdurnych wniosków, udowadnianie ludziom, że są wrogami mieszkańców, że źle parkują itd? Ja akurat parkuję legalnie.

A wiecie co mnie najbardziej przeraża? Że tak dużo użytkowników tego forum się wypowiada w sposób bardzo podobny do D89. A to oznacza, że naprawdę jakiś realny % mieszkańców tego osiedla to takie same toksyny. I dlatego właśnie unikam tego forum, bo potem zaczynam na sąsiadów i wszystkich spacerujących po osiedlu patrzeć jak na potencjalne potwory. Ile z tego co łatwo jest napisać za nickiem powiedzą ci też na żywo? Lub jak mocno będą ci pluć pod nogi? A może spotkasz jedną z tych osób podczas obiadu w jednej z restauracji? To jest c h o r e.

kaktus

Postautor: kaktus » 14 sty 2020, 11:22

Dzisiaj SM znowu zaskoczyła cwaniakow. Wpadli rano na osiedle i założyli kilka blokad tym którzy wczoraj doszli do wniosku ze i tak nie przyjadą drugi raz. A tu proszę pokazali klasę! Tylko takie systematyczne wizyty SM maja sens w innym przypadku ciągle będzie to samo.

mmm123

Postautor: mmm123 » 14 sty 2020, 12:38

kaktus pisze:Dzisiaj SM znowu zaskoczyła cwaniakow. Wpadli rano na osiedle i założyli kilka blokad tym którzy wczoraj doszli do wniosku ze i tak nie przyjadą drugi raz. A tu proszę pokazali klasę! Tylko takie systematyczne wizyty SM maja sens w innym przypadku ciągle będzie to samo.

Chyba już mieli dość telefonów z Avii i zabrali się porządnie za ten temat...

Nokian

Postautor: Nokian » 14 sty 2020, 14:27

mmm123 pisze:
kaktus pisze:Dzisiaj SM znowu zaskoczyła cwaniakow. Wpadli rano na osiedle i założyli kilka blokad tym którzy wczoraj doszli do wniosku ze i tak nie przyjadą drugi raz. A tu proszę pokazali klasę! Tylko takie systematyczne wizyty SM maja sens w innym przypadku ciągle będzie to samo.

Chyba już mieli dość telefonów z Avii i zabrali się porządnie za ten temat...

Albo poczytali nasze forum i to co myślimy o dotychczasowych działaniach SM

Glon

Postautor: Glon » 14 sty 2020, 14:30

Nie sądziłem że po 2 dniach SM będzie taki efekt. Przy niektórych blokach nie ma nawet jednego auta.
Czy to już koniec walki?

D89

Postautor: D89 » 14 sty 2020, 14:39

Tak dobrze to nie ma. Wieczorem i w nocy trochę aut stało, ludzie parkowali i nic ich nie zastanowiło że jest dziwnie pusto na osiedlu. Do tego część aut zdążyła dziś wyjechać jeszcze przed poranną akcją. Potrzebne są też naloty w nocy.

Ogólnie poprawa powinna być zauważalna, ale takie akcje trzeba będzie od czasu do czasu powtarzać bo inaczej ludzie znowu się rozbestwią.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”