Hejka mieszkańcy,
zupełnie wstępnie noszę się z zamiarem sprzedaży mieszkania na osiedlu.
Przeglądnąłem OLX, Gumtree, Otodom, i nie widzę żadnych ogłoszeń otagowanych nazwami ulicy czy osiedla, i zupełnie nie wiem jakie są aktualne ceny na osiedlu i gdzie najlepiej byłoby zamieścić ogłoszenie.
Jakieś sugestie jak szukać i gdzie się ogłosić?
Pozdrówka, dzięki,
Sprzedaż mieszkania - jak? / Jak i za ile sprzedać mieszanie na osiedlu Orlińskiego
-
Re: Sprzedaż mieszkania - jak? / Jak i za ile sprzedać mieszanie na osiedlu Orlińskiego
My wystawiliśmy rano 1 stycznia mieszkanie na Gumtree. Dopiero wieczorem dostaliśmy kilka telefonów. Dwóch pierwszych oglądających uciekło z mieszkania z krzykiem
Dzieci biegające u góry dały popis
Na szczęście 13 szczęsliwie w poniedziałek znaleźliśmy kupca, któremu dudnienie z mieszkania u góry i krzyki nie przeszkadzają, bo mieszkanie i tak idzie pod wynajem. Kupujący wspominał, że długo czekał na ogłoszenie z Avii i jesteśmy zaskoczeni, że tak szybko udało nam się to załatwić(nie mamy jeszcze nic zrobionego w nowym mieszkaniu aaaaa
)

-
Re: Sprzedaż mieszkania - jak? / Jak i za ile sprzedać mieszanie na osiedlu Orlińskiego
czasowo super, rzeczywiście wstrzeliliście się z dwóch stron idealnie.
Możesz uchylić rąbka tajemnicy i podać wielkość mieszkania, i cenę ofertową?
Rozumiem, że było niewykończone (stan jak na odbiorze?)
I, ale nie wiem czy nie przeginam, czy cena sprzedaży była mocno różna od ofertowej.
W sumie nie mam wyznacznika, a jedynym kryterium sprzedaży teraz jest właśnie kwota jaką możemy wziąć za mieszkanie.
(45m, w pełni wykończone).
Jeśli nie chcesz publicznie będę wdzięczny za info na priva: wojtek1900@poczta.onet.pl
Dzięki, pozdrawiam,
Możesz uchylić rąbka tajemnicy i podać wielkość mieszkania, i cenę ofertową?
Rozumiem, że było niewykończone (stan jak na odbiorze?)
I, ale nie wiem czy nie przeginam, czy cena sprzedaży była mocno różna od ofertowej.
W sumie nie mam wyznacznika, a jedynym kryterium sprzedaży teraz jest właśnie kwota jaką możemy wziąć za mieszkanie.
(45m, w pełni wykończone).
Jeśli nie chcesz publicznie będę wdzięczny za info na priva: wojtek1900@poczta.onet.pl
Dzięki, pozdrawiam,
Mieszkanie jest tyle warte ile za niego dostaniesz, nowe mieszkania chodzą teraz ok 8 i 9 tyś za metr ale to zupełnie nowe i nie wykończone , dodatkowo jak masz miejsce to jeszcze możesz podnieść A jak już wogole masz widok z okna i nie ma przed Tobą żadnego bloku bez zaglądania do twojego to możesz brać ile chcesz , to jest najcenniejsze 

Wojtek1900 pisze:Hejka mieszkańcy,
zupełnie wstępnie noszę się z zamiarem sprzedaży mieszkania na osiedlu.
Przeglądnąłem OLX, Gumtree, Otodom, i nie widzę żadnych ogłoszeń otagowanych nazwami ulicy czy osiedla, i zupełnie nie wiem jakie są aktualne ceny na osiedlu i gdzie najlepiej byłoby zamieścić ogłoszenie.
Jakieś sugestie jak szukać i gdzie się ogłosić?
Pozdrówka, dzięki,
Jakieś pół roku temu widziałem mieszkanie z Orlińskiego/Avii 61m^2 w stanie deweloperskim, w cenie 7tys. za metr. Nie wiem jak dokładnie ceny kształtują się teraz ... patrząc na wykresy z cenami nieruchomości w Krakowie - raczej wzrosły. Z tego co słyszałem to w tych dwóch śmiesznych budynkach nieopodal, z linią wysokiego napięcia przebiegającą między nimi, wołają ok. 8,5tys. za metr ... do tego "gratis" wałek z rejestrowaniem mieszkań jako lokale usługowe, po to by obejść obecne wymagania dotyczące ilości miejsc postojowych.
64m2 - 8500zł/m2 w pełni wyposażone, wszystkie meble na wymiar. Mogliśmy spokojnie wziąć więcej za metr, ale zależało nam na szybkiej sprzedaży.
Dostałam kilka wiadomości, gdzie kupiliśmy nowe mieszkanie i odpowiem na forum. Szukaliśmy czegoś w Czyżynach, ale nam nic nie odpowiadało. Na łąkach, Atal Aleja Pokoju, Centralna, Sołtysowska, z wszystkimi było coś dla nas nie tak(ogrzewanie prywatne z pieca w piwnicy, dziwne układy mieszkań, a najbardziej odpychał nas widok ogromnego dymiącego komina).
Nie chciałam bardzo wyprowadzać się do Bronowic, ale pojechaliśmy zobaczyć inwestycję "Mieszkaj w mieście" i czuję, że może być to miejsce, gdzie będziemy mieszkać do końca życia
Nie chcę zabrzmieć jak sprzedawca, ale polecam pojechać i zobaczyć już ukończone bloki. Będziemy mieć do tramwaju bliżej o 150m(przejście jest przez tunel pod torami i obawiam się powrotów nocą), wskaźnik miejsc 1,2, myjnia samochodowa w garażu plus ogólnodostępne miejsca zewnętrzne, miejsce na rowery w parkingu podziemnym, wózkownia dla wózków(nie jak na Avii zapchana rowerami), wszystko jest szerzej zrobione, za dwa miejsca w garażu do parkowania(rodzinne) zapłaciliśmy 47tys. Miasto obiecało park przy osiedlu o wielkości ponad 3h(jak będzie to zobaczymy bo już miał być zrobiony w 2020, ale nie mają pieniędzy).
Projekt osiedla podobno wygrał jakieś konkursy i coś w tym jest, bo dla nas innowacyjny jest osiedlowy klub(nie spotkałam się z czymś takim), gdzie ludzie spotykają się i gadają lub grają.
Dostałam kilka wiadomości, gdzie kupiliśmy nowe mieszkanie i odpowiem na forum. Szukaliśmy czegoś w Czyżynach, ale nam nic nie odpowiadało. Na łąkach, Atal Aleja Pokoju, Centralna, Sołtysowska, z wszystkimi było coś dla nas nie tak(ogrzewanie prywatne z pieca w piwnicy, dziwne układy mieszkań, a najbardziej odpychał nas widok ogromnego dymiącego komina).
Nie chciałam bardzo wyprowadzać się do Bronowic, ale pojechaliśmy zobaczyć inwestycję "Mieszkaj w mieście" i czuję, że może być to miejsce, gdzie będziemy mieszkać do końca życia

Projekt osiedla podobno wygrał jakieś konkursy i coś w tym jest, bo dla nas innowacyjny jest osiedlowy klub(nie spotkałam się z czymś takim), gdzie ludzie spotykają się i gadają lub grają.
A jak z hałasem samolotów? Sprawdzałaś może? Gdzie są ogólnodostępne parkingi? Przy wizjonerów na pewno, ale to zdaje się niewiele, szczególnie porównując do okolic Avii czy Orlińskiego. Też mi się ta lokalizacja podoba, jednak obawiam się mocno wspomnianych samolotów.
-
Nie tylko samoloty, bo jeszcze magistrala kolejowa...
Dagmara.L pisze:Nie chciałam bardzo wyprowadzać się do Bronowic, ale pojechaliśmy zobaczyć inwestycję "Mieszkaj w mieście" i czuję, że może być to miejsce, gdzie będziemy mieszkać do końca życia![]()
Rozumiem, że kupiłaś mieszkanie, które jest gotowe do odbioru? Można wiedzieć jaki metraż i cena? Dało się coś negocjować?
Dagmara.L pisze:64m2 - 8500zł/m2 w pełni wyposażone, wszystkie meble na wymiar. Mogliśmy spokojnie wziąć więcej za metr, ale zależało nam na szybkiej sprzedaży.
Nie chciałam bardzo wyprowadzać się do Bronowic, ale pojechaliśmy zobaczyć inwestycję "Mieszkaj w mieście" i czuję, że może być to miejsce, gdzie będziemy mieszkać do końca życiaNie chcę zabrzmieć jak sprzedawca, ale polecam pojechać i zobaczyć już ukończone bloki. Będziemy mieć do tramwaju bliżej o 150m(przejście jest przez tunel pod torami i obawiam się powrotów nocą), wskaźnik miejsc 1,2, myjnia samochodowa w garażu plus ogólnodostępne miejsca zewnętrzne, miejsce na rowery w parkingu podziemnym, wózkownia dla wózków(nie jak na Avii zapchana rowerami), wszystko jest szerzej zrobione, za dwa miejsca w garażu do parkowania(rodzinne) zapłaciliśmy 47tys. Miasto obiecało park przy osiedlu o wielkości ponad 3h(jak będzie to zobaczymy bo już miał być zrobiony w 2020, ale nie mają pieniędzy).
No to dołożyć ok 1500pln/m.kw do tych 8500pln/m.kw. i można się przeprowadzać

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”