z przyjemnością informujemy, iż realizacja budynku przy ul. Orlińskiego 4 (enklawa 8 projektu Nowe Czyżyny) wkrótce dobiegnie końca. Zakończenie prac budowlanych potwierdzonych wpisem inspektora nadzoru do dziennika budowy planowane jest na 22 grudnia 2015r.
Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach
Re: Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach
Sprawdźcie sobie maila od Budimexu, tutaj cytat:
Dzięki @morth za dobre wieści, mnie nie udało się tam wybrać na spacer ostatnio
W każdym razie relacja świetna, dobre zdjęcia, widać jak dużo się tam zmienia. A jak wrażenia, jeśli chodzi o zachodnią elewację budynku
Mnie się podoba, myślę, że to dobrze, że balkony nie będą tu ażurowe, przynajmniej nie będzie widać co na nich jest, a i może w takiej formie bardziej odizolują mieszkania od hałasu dochodzącego do Stella-Sawickiego 

Dostał już może ktoś wiadomość odnośnie pomiarów sowjego mieszkania, jak tak to jaka różnica?
Cześć, a dostał już ktoś wiadomość kiedy będą spotkania w sprawie odbiorów mieszkań?
Na odbiory chyba za wcześnie skoro przewidziane są na kwiecień 

Stan na 24.12.2015
Niestety budowa nie jest jeszcze zakończona, ale wydaje się że dużo nie zostało do zrobienia. Moim zdaniem powinni skończyć do końca roku no chyba że w środku jeszcze im zostało coś do zrobienia.

Niestety budowa nie jest jeszcze zakończona, ale wydaje się że dużo nie zostało do zrobienia. Moim zdaniem powinni skończyć do końca roku no chyba że w środku jeszcze im zostało coś do zrobienia.

Też dziś tam byliśmy, blok wygląda całkiem dobrze.. Budimex deklaruje że budowa się zakończyła w terminie, oferuje również kopie pierwszej i ostatniej strony z dziennika budowy. Nie mniej jednak syf pozostawiony wokół bloku nie świadczy o nich dobrze jak dla mnie..
Budimex chyba trochę "naciąga", żeby nie powiedzieć oszukuje. Obiekt będzie zakończony w momencie w którym będzie miał wszystkie elementy przewidziane w prospekcie i umowie. Brakuje choćby płytek na balkonach parteru od zachodniej strony. Dziś tam zaglądałem. Schody zewnętrzne dziś dopiero oklejano płytkami. Schody te nie posiadają poręczy - nie spełniają norm bezpieczeństwa- CZYLI BUDYNEK NIE JEST SKOŃCZONY. Skąd więc zatem wpis o zakończeniu budowy???
Popieram w 100% słowa @Stasia, zdecydowanie to nie jest zakończona budowa.
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”