Sprzedaż mieszkania - jak? / Jak i za ile sprzedać mieszanie na osiedlu Orlińskiego

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Zichuzich

Re: Sprzedaż mieszkania - jak?

Postautor: Zichuzich » 23 sty 2020, 15:47

knd pisze:Ale gdzie masz tych sąsiadów? Rozumiem, że nie tutaj.

Na Avii. Poprzednim wpisem chyba coś na siebie ściągnąłem. Żona do mnie dzwoniła i powiedziała, że na grupie Czyżyny ktoś napisał o włamaniach do schowków w moim bloku. Mam teraz tam tylko ziemniaki i chyba starego mopa, ale jak znowu będę musiał naprawiać drzwi to chyba je teraz zaspawam.

knd

Postautor: knd » 24 sty 2020, 10:36

Zichuzich pisze:Na Avii. Poprzednim wpisem chyba coś na siebie ściągnąłem. Żona do mnie dzwoniła i powiedziała, że na grupie Czyżyny ktoś napisał o włamaniach do schowków w moim bloku. Mam teraz tam tylko ziemniaki i chyba starego mopa, ale jak znowu będę musiał naprawiać drzwi to chyba je teraz zaspawam.

To jak to jest? W jednym poście piszesz, że tu mieszkasz.

W drugim piszesz, że przyjechałeś zobaczyć osiedle.

To co jest grane? Masz schizofrenię, czy nie wiesz co piszesz?

Bierm

Postautor: Bierm » 24 sty 2020, 12:12

Mieszka na avii, jeździ w delegacje do Katowic a zobaczyć osiedle pojechał tam na bronowice, wracając z Katowic. To osiedle jest tam gdzie był hotel krak, przy wyjeździe na obwodnicę.
Robicie problemy tam gdzie ich nie ma xD

Zichuzich

Postautor: Zichuzich » 24 sty 2020, 15:06

knd pisze:To jak to jest? W jednym poście piszesz, że tu mieszkasz.

W kilka dni na tym forum, zderzyłem się z takimi komentarzami, że jestem w szoku. Dowalanie się, żeby dowalić, insynuacje z kosmosu, dogryzanie, włączanie się do rozmowy nie czytając postów lub ich brak zrozumienia. W życiu codziennym omijam takich ludzi, bo szkoda życie marnować.

lofinden

Postautor: lofinden » 03 lut 2020, 20:57

11000zł/m :lol:

otodom.pl/oferta/czyzyny-49-m2-3-pokoje-wysoki-standard-ID44rzH.html#661b9408c7

otodom.pl/oferta/fajne-mieszkanie-2-pokojowe-z-zachwycajacym-widoki-ID44p8Z.html#661b9408c7

xXx

Postautor: xXx » 04 lut 2020, 1:10

Zichuzich pisze:
knd pisze:To jak to jest? W jednym poście piszesz, że tu mieszkasz.

W kilka dni na tym forum, zderzyłem się z takimi komentarzami, że jestem w szoku. Dowalanie się, żeby dowalić, insynuacje z kosmosu, dogryzanie, włączanie się do rozmowy nie czytając postów lub ich brak zrozumienia. W życiu codziennym omijam takich ludzi, bo szkoda życie marnować.

Mało w życiu widziałeś. Nie wiesz jak fora wyglądają?

Zichuzich

Postautor: Zichuzich » 04 lut 2020, 11:40

. pisze:Mało w życiu widziałeś. Nie wiesz jak fora wyglądają?

Koleżanka pokazała mi jej forum z osiedla na Ruczaju(o połowe mniejsze niz Orlińskiego + Avia). Nie ma na ich forum czegoś takiego jak u nas. Nie ma opluwania, ciagłego dowalania sie do jakiegokolwiek tematu i coś co mnie bawi, to nie wprowadzono strefy, tylko załatwiono sprawę głownie donicami z całorocznymi "krzakami".
Na forum O+A nieważne jaki temat zostanie wstawiony, to zlecą się sępy, żeby coś głupiego napisać. Niektórych to mi żal.
Wracając do Twojego pytania, to oczekuję od ludzi czegoś więcej niż takiego glupiego zachowania i zawsze będę w szoku, jak widzę debilne zachowanie.

lofinden pisze:11000zł/m :lol:

otodom.pl/oferta/fajne-mieszkanie-2-pokojowe-z-zachwycajacym-widoki-ID44p8Z.html#661b9408c7

Jak te mieszkania zostaną sprzedane, to zaraz wystawiam swoje :D Za 10500zł/m można w stanie deweloperskim kupić mieszkanie na wiślanych tarasach z pięknym widokiem wyłącznie na Bulwary Kurlandzkie i Wisłę. Z chęcią wróciłbym bliżej centrum, bo nasze pierwsze mieszkanie mieliśmy przy Wiślisko, niestety było małe ale żyło się super
Ostatnio zmieniony 04 lut 2020, 13:52 przez Zichuzich, łącznie zmieniany 1 raz.

Fedaykin

Postautor: Fedaykin » 04 lut 2020, 12:26

lofinden pisze:11000zł/m :lol:

A co w tym takiego śmiesznego? Zaraz obok deweloper krzyczy 8500zł/m przy ruchliwych drogach, z linią wysokiego napięcia za oknem i w stanie deweloperskim, a przedstawione mieszkania są już wykończone i gotowe do zamieszkania. Biorąc pod uwagę, że średnio koszt wykończenia "do zamieszkania" nie "na wynejem" waha się w okolicy 2000zł/m, to cena nie wydaje się zaporowa. ;)

Edit:
Tak, też jestem zaskoczony faktem, że mieszkania aż tak skoczyły cenowo w ostatnich latach.

nadka

Postautor: nadka » 04 lut 2020, 13:59

Zichuzich pisze:
. pisze:Mało w życiu widziałeś. Nie wiesz jak fora wyglądają?

Koleżanka pokazała mi jej forum z osiedla na Ruczaju(o połowe mniejsze niz Orlińskiego + Avia). Nie ma na ich forum czegoś takiego jak u nas. Nie ma opluwania, ciagłego dowalania sie do jakiegokolwiek tematu i coś co mnie bawi, to nie wprowadzono strefy, tylko załatwiono sprawę głownie donicami z całorocznymi "krzakami".
Na forum O+A nieważne jaki temat zostanie wstawiony, to zlecą się sępy, żeby coś głupiego napisać. Niektórych to mi żal.
Wracając do Twojego pytania, to oczekuję od ludzi czegoś więcej niż takiego glupiego zachowania i zawsze będę w szoku, jak widzę debilne zachowanie.

Cały bardak zaczyna się od tego, że ludzie piszą w poszczególnych wątkach nie na temat, jak tutaj. Starając się dodatkowo dać wszędzie wyraz swojego rozżalenia wprowadzeniem strefy zamieszkania. Nieważne, że nie o tym tu mowa, ale wyżalę się. W tej sytuacji zamiast oczekiwać:
Zichuzich pisze:oczekuję od ludzi czegoś więcej niż takiego glupiego zachowania i zawsze będę w szoku, jak widzę debilne zachowanie.

Proponuję zacząć od siebie :)

P.S.
Mój wpis nadaje się do skasowania, jak jeszcze kilka innych w tym temacie, wiem, ale jak tu się nie odezwać widząc coś takiego...

michalxg

Re: Sprzedaż mieszkania - jak? / Jak i za ile sprzedać mieszanie na osiedlu Orlińskiego

Postautor: michalxg » 04 lut 2020, 16:09

Zichuzich pisze:Za 10500zł/m można w stanie deweloperskim kupić mieszkanie na wiślanych tarasach z pięknym widokiem wyłącznie na Bulwary Kurlandzkie i Wisłę. Z chęcią wróciłbym bliżej centrum, bo nasze pierwsze mieszkanie mieliśmy przy Wiślisko, niestety było małe ale żyło się super

Tak? To ciekawe... Taka cena to chyba przy 120m i to z widokiem na blok, a nie na Wisłę :) Takie ceny to tam były 5 lat temu ;)

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”