Czy ktoś coś wie na ten temat ? Firma Investland dzwoni i chce się umówić na termin.
Skąd taki pomysł ? Zatwierdzone przez wspólnotę ? Nie widziałem nigdzie żadnej informacji.
Wymiana mocowań balustrady balkonowej w bloku - Orlińskiego 1
Re: Wymiana mocowań balustrady balkonowej w bloku - Orlińskiego 1
pitbul pisze:Czy ktoś coś wie na ten temat ? Firma Investland dzwoni i chce się umówić na termin.
Skąd taki pomysł ? Zatwierdzone przez wspólnotę ? Nie widziałem nigdzie żadnej informacji.
Czytałam, że w ostatni weekend ktoś z waszego bloku wypadł i to chyba z 15 piętra, to może to z tym związane?
Wiadomo coś więcej na temat tego wypadku?
Najpierw to musi zarządcą podjąć taka decyzję , kto to finansuje i za ile i dopiero ogłoszenie parafialne na każdej klatce 

Ktoś coś ?
Zarządca mówi żeby dzwonić do Budimexu bo to nie oni.
Osoba z technicznego z Budimexu jest na l4 i też nikt nie udziala informacji.
Czy ktoś ma jakieś info?
Zarządca mówi żeby dzwonić do Budimexu bo to nie oni.
Osoba z technicznego z Budimexu jest na l4 i też nikt nie udziala informacji.
Czy ktoś ma jakieś info?
Przede wszystkim mówimy tu o wymianie mocowań samych szyb, a nie balustrad.
Okazało się że dotychczasowe rozwiązanie w zakresie mocowań szyb jest zawodne, co potwierdzają przypadki wypadnięcia szyby z listew podczas mocnych wiatrów.
Całe działania polegają jedynie na wymianie śrub mocujących listwy na mocniejsze. Finansuje to Budimex wraz z tą firmą która projektowała i montowała balustrady - w ramach usunięcia wady.
Ja chętnie wpuściłem ekipę żeby doprowadzili to do bezpiecznego stanu. Zważywszy na to, ze wcześniej zdarzało mi się już zgłaszać do Budimexu przerdzewiały wkręt mocujący.
Okazało się że dotychczasowe rozwiązanie w zakresie mocowań szyb jest zawodne, co potwierdzają przypadki wypadnięcia szyby z listew podczas mocnych wiatrów.
Całe działania polegają jedynie na wymianie śrub mocujących listwy na mocniejsze. Finansuje to Budimex wraz z tą firmą która projektowała i montowała balustrady - w ramach usunięcia wady.
Ja chętnie wpuściłem ekipę żeby doprowadzili to do bezpiecznego stanu. Zważywszy na to, ze wcześniej zdarzało mi się już zgłaszać do Budimexu przerdzewiały wkręt mocujący.
Oki
Dziękuję za dokładną odpowiedź
U mnie, po mniej więcej roku od odebrania mieszkania faktycznie szyba się wysunęła i rozbiła. Rozumiem że tym razem sprawdzą to wszędzie
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Czyli nikt nie wypadł z okna.... ??? (Mam nadzieję...)
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”