Witam,
w jaki sposób można się kontaktować z radą wspólnoty ?
Chciałabym porozmawiać o gwarancjach jakie mamy z ramienia GW i czy mają Państwo informację co i jak było załatwiane - czy też wszystkie usterki były robione z naszego funduszu.
Prośba do wybranych członków rady wspólnoty
Re: Prośba do wybranych członków rady wspólnoty
Proszę zadzwonić do Pana Natkańca (tel. 695255317- kontakt w gablotce), wszystko wyjaśni. To co ekipy robiły na ścianach było naprawiane w ramach gwarancji przez Budimex.
Dziękuje , ale nie chodziło mi o ostatnia naprawę - bo w kwesti gwarancji jestem w kontakcie z PROMOS-em i tym jestem zaniepokojona bo troszkę kręcą. Do dnia dzisiejszego nie są w stanie przedstawić tzw.przeglądu gwarancyjnego, który powinien zostać wykonany przed końcem gwarancji tj. w 2019r.( mieliśmy 3 lata gwarancji) . Zarządca powinien przejść się po całym budynku i wszystkie usterki zgłosić do Budimexu- obawiam się ,że tego nie zrobił. I miałam nadzieję, rada wspólnoty o tym wie i nad tym czuwa ? Chciałam tylko uczulić,że oprócz gwarancji usterki mogą być zgłaszane jeszcze z ramienia rękojmi czyli jeszcze przez 2 lata ( rękojmia obowiązuje przez 5 lat). PROMOS chciał mnie wprowadzić w tym temacie w błąd wmawiając,że rękojmia dotyczy tylko usuwania usterek gwarancyjnych. TO NIE PRAWDA. Rękojmie określają przepisy z KODEKSU CYWILNEGO i trwa przez 5 lat.
To ciekwe, protkół raczej powinni mieć ze spisanymi uwagami i podpisem Budimexu odnośnie wdrożonych poprawek. Zastanawiam się też odnośnie malowania ścian, Budimex malował wszystko przy schodach i windach w klatkach, ale już przy drzwiach wejściowych nie.
-
gumis pisze:To ciekwe, protkół raczej powinni mieć ze spisanymi uwagami i podpisem Budimexu odnośnie wdrożonych poprawek. Zastanawiam się też odnośnie malowania ścian, Budimex malował wszystko przy schodach i windach w klatkach, ale już przy drzwiach wejściowych nie.
To nie Budimex malował! Budimex się wypiął na nas i na wiele poprawek jakie powinien wykonać a tego nie zrobił i nikt nie potrafił wyegzekwować od nich tych prac!
Malował PROMOS z naszych pieniędzy, na nasz koszt, na prośbę wielu mieszkańców żeby to wyglądało normalnie.
-
maja pisze:Witam,
w jaki sposób można się kontaktować z radą wspólnoty ?
Chciałabym porozmawiać o gwarancjach jakie mamy z ramienia GW i czy mają Państwo informację co i jak było załatwiane - czy też wszystkie usterki były robione z naszego funduszu.
rada wspólnoty się całkowicie nie interesuje niczym, nic nie zrobili od początku, byli mądrzy tylko na pierwszym spotkaniu i tam ich działania sie rozpoczęły i zakończyły
Zachęcam do zgłoszenia projektu uchwały na najbliższe zebranie.
Co do malowania klatek to osobiście nie rozumiem czemu Budimex miałby malować poobijane ściany przez mieszkańców (zaznaczam, nie pracuję w Budimexie ani Promosie). Dzień po malowaniu już było widać brud na świeżo pomalowanej ścianie...
Co do malowania klatek to osobiście nie rozumiem czemu Budimex miałby malować poobijane ściany przez mieszkańców (zaznaczam, nie pracuję w Budimexie ani Promosie). Dzień po malowaniu już było widać brud na świeżo pomalowanej ścianie...
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”