Ktoś podpisał już umowę deweloperską z Budimexem?

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Awatar użytkownika
Żółwik

Re: Ktoś podpisał już umowę deweloperską z Budimexem?

Postautor: Żółwik » 29 sie 2014, 20:41

My też już jesteśmy po podpisaniu umowy deweloperskiej. Całość spotkania trwała trochę ponad godzinę. Podczas czytania umowy przez notariusza nie wykryliśmy błędów i nie znaleźliśmy zapisów ze szkodą dla nabywców.

Teraz czekamy na podpisanie umowy kredytowej i wpis do ksiąg wieczystych ;)

Fiszka

Postautor: Fiszka » 02 wrz 2014, 20:11

Z tego co się orientuje to wpis do księgi wieczystej wiąże się z podpisaniem umowy deweloperskiej, czyli według Waszych danych jedynie trzydzieści kilka mieszkań jest niąna razie objętych. Ja już prawie po wszystkim, teraz tylko jak wrócę z urlopu złożę podpisy na umowie kredytowej i pozostaje czekać aż dziura się wypełni.

Zadziwia mnie jak to wszystko szybko i łatwo poszło :)

iti

Postautor: iti » 02 wrz 2014, 21:02

To jest tak właśnie, po podpisaniu umowy deweloperskiej jest robiony wpis w księdze wieczystej, który można podejrzeć też w internecie. A później jeszcze przychodzi list z sądu, z wydziału ksiąg wieczystych z potwierdzeniem tego wszystkiego, czyli na co, na kogo i do kiedy ma zostać przeniesiona własność hipoteczna. A ja mam jeszcze do ustalenia trochę szczegółów umowy kredytowej no i muszę ją podpisać :) To w tym wszystkich chyba najmniej się chyba podoba, czyli kredyt :)

A że sprawnie poszło? Budimex musi się sprężać, bo sporo mają tych mieszkań tam do sprzedania. Nie ma czasu na robienie problemów, kto wie, może te zaczną się później ;) Choć szkoda, że w mieszkaniach nie ma możliwości dokonywania żadnych zmian na etapie budowy :/

Yankes

Postautor: Yankes » 10 wrz 2014, 18:13

wpisy dokonuje notariusz czy samemu trzeba się udać do sądu?

Kala

Postautor: Kala » 10 wrz 2014, 19:34

no chyba notariusz dostacza do sądu bo ja nigdzie się nie byłam w sądzie a wpis do ksiegi macierzystej mam.

maks

Postautor: maks » 11 wrz 2014, 14:00

To obowiązek notara, chyba za coś te pieniądze bierze ;)

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”