Dodatkowa dezynfekcja budynków i lokali mieszkalnych - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
sk203

Dodatkowa dezynfekcja budynków i lokali mieszkalnych - Avia 3

Postautor: sk203 » 24 mar 2020, 12:16

Hej,
na konto tu mieszkamy przyszła taka informacja:

"W trosce o Państwa zdrowie i poczucie komfortu, proponujemy dodatkowe usługi dezynfekcji budynków oraz lokali mieszkalnych.

Dezynfekcja zostanie przeprowadzona przez naszych Certyfikowanych Partnerów, których kompetencje, rzetelność oraz wykorzystywane środki dezynfekujące zostały przez nas sprawdzone.

Jeśli są Państwo zainteresowani, prosimy o kontakt na adres zlecenie@tumieszkamy.pl
Prześlemy wówczas propozycję cenową oraz możliwy termin realizacji."

Czy jesteśmy zainteresowani taką usługą ??
W obliczu obecnej sytuacji ja osobiście byłbym jak najbardziej za.

Nbox

Re: Dodatkowa dezynfekcja budynków i lokali mieszkalnych - Avia 3

Postautor: Nbox » 24 mar 2020, 15:18

Po co dodatkowa dezynfekcja, generuje to kolejne wysokie koszta, które z obecnym zarządcą są ogromne(nie rozumiem do tej pory za co płace). Chyba większość kumatych osób widząc co się dzieje, zakupiła z miesiąc temu po normalnych cenach rękawiczki lateksowe, spirytus skażony i alkohol izopropylowy. W swojej klatce jak tylko wychodzę/wchodzę, zakładam rękawiczki lateksowe, opryskuję każdą klamkę z którą mam do czynienia i po otwarciu drzwi windy pierwsze co robię to atomizerem pryskam w powietrze.
Nie rozumiem po co kolejne firmy, które pięknie odkażą za grubą kasę klatki, a za 10min wejdą osoby w skażonych np butach, brudną ręką i co da ta dezynfekcja raz na dzień czy dwa? Najlepszym rozwiązaniem, jak każdy z nas posiadający atomizer ze środkiem odkażającym, będzie rozpylać po klamkach, butach wchodząc do klatki itd.
Ostatnio zmieniony 24 mar 2020, 16:54 przez Nbox, łącznie zmieniany 2 razy.

Nokian

Postautor: Nokian » 24 mar 2020, 16:13

Nbox pisze:Po co dodatkowa dezynfekcja, generuje to kolejne wysokie koszta, które z obecnym zarządcą są ogromne(nie rozumiem do tej pory za co płace). Chyba większość kumatych osób widząc co się dzieje, zakupiła z miesiąc temu po normalnych cenach rękawiczki lateksowe, spirytus skażony i alkohol izopropylowy. W swojej klatce jak tylko wychodzę/wchodzę, zakładam rękawiczki lateksowe, opryskuję każdą klamkę z którą mam do czynienia i po otwarciu drzwi windy pierwsze co robię to atomizerem pryskam w powietrze.
Nie rozumiem po co kolejne firmy, które pięknie odkażą za grubą kasę klatki, a za 10min wejdą osoby w skażonych i co da ta dezynfekcja raz na dzień czy dwa? Najlepszym rozwiązaniem jak każdy z nas posiada atomizer ze środkiem odkażającym i rozpyla po klamkach, butach wchodząc do klatki itd.

Nie dodać nic ująć. Zgadzam się.

obcynh

Postautor: obcynh » 24 mar 2020, 20:26

Za co płacimy, ja wam odpowiem.Za wybite szyby za urwane klamki,wylamane dziwi do garażu bo jakiś pajac zapomniał klucza kl.F.za lampy wyłamane na dziedzińcu,za porysowana sciane która ostatnio widziałem jak konserwator szpachlował.Za to płacimy.

Edyta.

Postautor: Edyta. » 24 mar 2020, 21:54

Ja nie mam takiej "propozycji" na portalu...
Ale jestem przeciw bo przy takim podejsciu niektórych i tak to nic nie pomoże....
Klatka D wiecznie umazane przyciski w windzie - nie wiem nie rozumiem...

A odnosnie całej administracji to może w końcu czas ją zmienić

kinga876

Postautor: kinga876 » 02 kwie 2020, 20:55

Czy w naszym bloku Avia 3, ekipa sprzątająca prowadzi w ogóle jakąkolwiek dezynfekcje? klamek, poręczy, windy? Bo ja nie zauważyłam. Ani nawet nie czuć zapachu środków do dezynfekcji.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”