W ostatnim czasie firma Tumieszkamy- zzn zajmująca się naszą Wspolnota dokonała zwolnień grupowych, pozamykali oddziały w całej Polsce, pozwalniali zarządców, administratorów, księgowe.
Wspólnoty masowo składają wypowiedzenia.
Myślę, że powinniśmy jak najszybciej zmienić firmę.
Zmiana firmy zarządzającej blokiem / zmiana zarządcy - Avia 3
Zmiana firmy zarządzającej blokiem / zmiana zarządcy - Avia 3
Ostatnio zmieniony 15 maja 2020, 6:24 przez Aviatorka, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Zmiana firmy zarządzającej blokiem / zmiana zarządcy - Avia 3
Aviatorka pisze:W ostatnim czasie firma Tumieszkamy- zzn zajmująca się naszą Wspolnota dokonała zwolnień grupowych, pozamykali oddziały w całej Polsce, pozwalniali zarządców, administratorów, księgowe.
Wspólnoty masowo składają wypowiedzenia.
Myślę, że powinniśmy jak najszybciej zmienić firmę.
Czyli problemów z naszą firmą ciąg dalszy.. to chyba przyspieszy zmianę naszego zarządcy..
Dodzwoniłam się po godzinie!!!!! na infolinię ZZN, Pan Piotr nadal jest naszym administratorem. Pan z centrali nie był wstanie mi odpowiedzieć na pytanie dlaczego nie ma żadnego kontaktu z nim. Nr telefonu jest przekierowany do centrali więc nie dodzwonimy się do niego.
Są 2 maile krakow@tumieszkamy.pl (możemy zgłosić o braku kontaktu z administratorem) i zzn@strefaklienta24.pl (tu można pisać o awariach i nieprawidłowościach). Telefonicznie w sprawach pilnych przez infolinię warszawską mogą nas połączyć z administratorem od 8-16
Proponuję spotkanie w niedzielę 17.05 godzina 19:00 (garaż lub dziedziniec) - każdy będzie po weekendzie i duża szansa, że będzie nas więcej. Jakieś inne propozycje?
Są 2 maile krakow@tumieszkamy.pl (możemy zgłosić o braku kontaktu z administratorem) i zzn@strefaklienta24.pl (tu można pisać o awariach i nieprawidłowościach). Telefonicznie w sprawach pilnych przez infolinię warszawską mogą nas połączyć z administratorem od 8-16
Proponuję spotkanie w niedzielę 17.05 godzina 19:00 (garaż lub dziedziniec) - każdy będzie po weekendzie i duża szansa, że będzie nas więcej. Jakieś inne propozycje?
Niestety na co dzień nie mieszkam w Krakowie. Mogę się spotkać w przyszłym tygodniu.
Spotkania z mieszkańcami najlepiej organizować w tygodniu, w godzinach wieczornych. Ok. 19
Garaz jest odpowiednim miejscem, ponieważ na dziedzińcu naszą dyskusję moglyby słyszeć osoby niepowołane.
Nie wiem ile osób korzysta z forum, a zależy nam żeby dotrzeć do jak największej ilości właścicieli.
Dlatego informacje o spotkaniu powinny zostać rozwieszone ma drzwiach wejściowych do klatek schodowych i garaży.
Proponuję zatem spotkanie w najbliższą środę o godz. 19.00. Każdy do tego czasu powinien poukładać sobie swoje sprawy tak aby mógł być obecny.
Jeszcze prośba, ponieważ nie mam aktualnie dostępu do aktu notarialnego, czy ktoś z Was mógłby przytoczyc zapis dotyczący sposobu zarządu (informacja na ostatnich stronach aktu) ?
Chodzi dokładnie o to czy zarząd zostal powierzony deweloperowi czy firmie zzn oraz na jaki okres.
Najczęściej zmiany wymagają obecności notariusza co dodatkowo wydłuża czas i wymaga zgody co najmniej 50 % udziałów, stąd również konieczność dotarcia do jak największej ilości właścicieli.
Chciałam poruszyć ten wątek na zebraniu, ale niestety nie odbyło sie, a powinno chociażby zostać zwołane do 31 marca. Jest to ustawowy obowiązek który nie został spełniony.
Czy ktoś z Was miałby możliwość wydrukowania i rozwieszenia ogłoszeń planowanym spotkaniu?
Więcej opinii dot. ZZN można poczytać na Go work- jest ich na prawde dużo, szczególnie w ostatnim czasie.
Spotkania z mieszkańcami najlepiej organizować w tygodniu, w godzinach wieczornych. Ok. 19
Garaz jest odpowiednim miejscem, ponieważ na dziedzińcu naszą dyskusję moglyby słyszeć osoby niepowołane.
Nie wiem ile osób korzysta z forum, a zależy nam żeby dotrzeć do jak największej ilości właścicieli.
Dlatego informacje o spotkaniu powinny zostać rozwieszone ma drzwiach wejściowych do klatek schodowych i garaży.
Proponuję zatem spotkanie w najbliższą środę o godz. 19.00. Każdy do tego czasu powinien poukładać sobie swoje sprawy tak aby mógł być obecny.
Jeszcze prośba, ponieważ nie mam aktualnie dostępu do aktu notarialnego, czy ktoś z Was mógłby przytoczyc zapis dotyczący sposobu zarządu (informacja na ostatnich stronach aktu) ?
Chodzi dokładnie o to czy zarząd zostal powierzony deweloperowi czy firmie zzn oraz na jaki okres.
Najczęściej zmiany wymagają obecności notariusza co dodatkowo wydłuża czas i wymaga zgody co najmniej 50 % udziałów, stąd również konieczność dotarcia do jak największej ilości właścicieli.
Chciałam poruszyć ten wątek na zebraniu, ale niestety nie odbyło sie, a powinno chociażby zostać zwołane do 31 marca. Jest to ustawowy obowiązek który nie został spełniony.
Czy ktoś z Was miałby możliwość wydrukowania i rozwieszenia ogłoszeń planowanym spotkaniu?
Więcej opinii dot. ZZN można poczytać na Go work- jest ich na prawde dużo, szczególnie w ostatnim czasie.
Poniżej link do forum, gdzie jest opisana sytuacja firmy na terenie całej Polski:
gowork.pl/opinie_czytaj,914317
gowork.pl/opinie_czytaj,914317
Mogę wydrukować ogłoszenie. Środa 20.05 godz 19:00 pasuje, hala garażowa, poczekam do niedzieli z drukowaniem, może ktoś będzie mieć do zaproponowania inny termin.
Dla mnie środa o 19 jest ok, będę.
Dajmy trochę więcej czasu i przekażmy informacje np przez kartki na drzwiach. Mnie w najbliższą środę nie będzie. Proponuję następny tydzień. Godzina raczej 20. Proponuję środę 27 maja
Masakra..
Kolejny raz został zwilniony nasz administrator. Jakby ktoś nie wiedział to Piotr K nie jest już administratorem. Nikt nowy nie zostanie zatrudniony. Mamy tylko infolinię gdzie można dzwonić, czekać i sprawdzić saldo konta... Zmiana firmy pilnie potrzebna.
Kolejny raz został zwilniony nasz administrator. Jakby ktoś nie wiedział to Piotr K nie jest już administratorem. Nikt nowy nie zostanie zatrudniony. Mamy tylko infolinię gdzie można dzwonić, czekać i sprawdzić saldo konta... Zmiana firmy pilnie potrzebna.
Nokian pisze:Masakra..
Będzie ruszać procedura zmiany firmy. Za jakiś miesiąc będziemy chodzić po mieszkaniach i sondować chęć zmiany firmy. Wstępnie przymierzamy firmę MGM, która już przejęła Avie4 i Orlinskiego 1.
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”