Witam,
czy ktoś orientuje się co to za inwestycja? Jaki deweloper będzie tutaj budował? Znane są już jakieś szczegóły?
Pozdrawiam
Nowa inwestycja przy pasie startowym Jasna Czyżyny od Jasna Invest - informacje i opinie
Re: Nowa inwestycja przy pasie startowym Jasna Czyżyny od Jasna Invest - informacje i opinie
jasnainvest.pl/jasna-czyzyny
Ten sam deweloper, który wybudował blok obok (gdzie na parterze jest Lucky Lód + fryzjer)
Ten sam deweloper, który wybudował blok obok (gdzie na parterze jest Lucky Lód + fryzjer)
Re: Nowa inwestycja przy pasie startowym Jasna Czyżyny od Jasna Invest - informacje i opinie
Edik pisze:jasnainvest.pl/jasna-czyzyny
Dzięki Edik! zastanawiam się jak to się stało, że powstaje tam blok, skoro w planie zagospodarowania widnieje tam teren zieleni urządzonej ZPp.10 ?
Ma ktoś może informację czy obok będą powstawać kolejne inwestycje? czy już nie będzie tam więcej budowane? chodzi mi o te działki przed szkołą np. z górką. Rozważam zakup mieszkania tam.
Pozwolenie na budowę dla tej inwestycji zostało wydane na początku 2019, czyli przed wejściem w życie planu zagospodarowania przestrzennego. Innych prawomocnych pozwoleń w okolicy nie widzę.
scomin pisze:Pozwolenie na budowę dla tej inwestycji zostało wydane na początku 2019, czyli przed wejściem w życie planu zagospodarowania przestrzennego. Innych prawomocnych pozwoleń w okolicy nie widzę.
Dokładnie tak, pozwolenie wydano przed wejściem w życie planu zagospodarowania, na podstawie decyzji WZ. Część terenów po sąsiedzku jest albo w rękach miasta, albo w prywatnych, ale przeznaczonych pod zieleń. Od strony Biedronki na części możliwy jest parking. Żeby jednak to zorganizować jakoś sensownie, trzeba czekać aż miasto wykupi działki znajdujące się w prywatnych rękach.
Dziękuję za odpowiedzi.
Powiedzcie mi proszę, czyli w takim razie jeśli decyzja o budowie została wydana przed wejściem w życie planu zagospodarowania, to dlaczego nie jest to uwzględnione w planie? Tylko widnieje tam teren zielony.
Pytam, bo zawsze sugerowałem się Planem zagospodarowania, a tutaj widać nieźle się można naciąć, teoretycznie zieleń a powstaje blok. Doradźcie w jaki sposób w takim razie można sprawdzać i weryfikować czy i co powstanie wokół. Byłem tam dzisiaj i terenów obok, na których potencjalnie może coś powstać jest sporo.
Powiedzcie mi proszę, czyli w takim razie jeśli decyzja o budowie została wydana przed wejściem w życie planu zagospodarowania, to dlaczego nie jest to uwzględnione w planie? Tylko widnieje tam teren zielony.
Pytam, bo zawsze sugerowałem się Planem zagospodarowania, a tutaj widać nieźle się można naciąć, teoretycznie zieleń a powstaje blok. Doradźcie w jaki sposób w takim razie można sprawdzać i weryfikować czy i co powstanie wokół. Byłem tam dzisiaj i terenów obok, na których potencjalnie może coś powstać jest sporo.
Ponieważ plan zaczęto sporządzać jeszcze w 2016, kiedy pozwolenie na budowę nie było wydane. Gdyby chcieć uwzględniać przy sporządzaniu planu wszelkie nowe decyzje, które w międzyczasie się pojawiają to procedura mogłaby trwać w nieskończoność...
Jak wspomniałem, innych prawomocnych pozwoleń w okolicy nie widzę.
Jeżeli chcesz sprawdzić samodzielnie skorzystaj z miejskiego geoportalu:
https://msip.um.krakow.pl/kompozycje/?config=config_plan.json
Znajdź obszar który Cię interesuje, a następnie wybierz warstwę "Pozwolenia i decyzje architektoniczne".
Znajdź obszar który Cię interesuje, a następnie wybierz warstwę "Pozwolenia i decyzje architektoniczne".
Skoro już jesteśmy przy tym portalu, to ja polecam:
https://msip.um.krakow.pl/kompozycje/?config=config_historia.json
Z ciekawostek w naszej okolicy, to poza pasem startowym, proponuje też zobaczyć sobie stację kolejową, która była w miejscu, gdzie teraz znajduje się stacja benzynowa Carrefour.
Widać też Park Lotników - tzn. wytyczone alejki, jeszcze bez jakichkolwiek drzew.
https://msip.um.krakow.pl/kompozycje/?config=config_historia.json
Z ciekawostek w naszej okolicy, to poza pasem startowym, proponuje też zobaczyć sobie stację kolejową, która była w miejscu, gdzie teraz znajduje się stacja benzynowa Carrefour.

Widać też Park Lotników - tzn. wytyczone alejki, jeszcze bez jakichkolwiek drzew.
scomin pisze:Ponieważ plan zaczęto sporządzać jeszcze w 2016, kiedy pozwolenie na budowę nie było wydane. Gdyby chcieć uwzględniać przy sporządzaniu planu wszelkie nowe decyzje, które w międzyczasie się pojawiają to procedura mogłaby trwać w nieskończoność...
Dzięki! bardzo mi pomogłeś. Widzę, że mieszkania się już rezerwują, niby rezerwacje niezobowiązujące, więc pewnie sporo osób się wycofa do września. Jak oceniacie ceny mieszkań 8200-8500 w tej lokalizacji?
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”