Kolejny poziom buractwa / nieprawidłowe parkowanie w hali garażowej - Avia 2
Re: Kolejny poziom buractwa / nieprawidłowe parkowanie w hali garażowej - Avia 2
Można o swoim zadowoleniu napisać bez używania inwektyw, wiem, że niektórzy mają z tym problem. Ale brak kultury może przejawiać się zarówno w parkowaniu w miejscu, którego się nie wykupiło / niedozwolonym, jak i w języku, którego się używa. A poza tym, to poza pisaniem na forum, to ktoś pofatygował się, żeby włożyć kartkę za wycieraczkę z odpowiednią informacją?
Re: Kolejny poziom buractwa / nieprawidłowe parkowanie w hali garażowej - Avia 2
W jakim celu niby ta kartka i jaka miałaby być ta informacja?MarcinJ pisze:to ktoś pofatygował się, żeby włożyć kartkę za wycieraczkę z odpowiednią informacją?
Sądzisz że ten dzikus nie widział gdzie parkuje, nie zauważył że blokuje 3 miejsca, ale po otrzymaniu tej informacji na piśmie to grzecznie by przeprosił i więcej tego nie robił? To zwierze z niebieskiej corsy parkuje tam regularnie i ma totalnie gdzieś wszelkie subtelne aluzje i sugestie. Do tego wątpię czy takie kreatury w ogóle potrafią czytać.
Nie dałoby się. Do każdego trzeba się odnosić z wzajemnością, ale niestety w języku ludzi kulturalnych brak jest słów dostatecznie obelżywych na takie łachudry.slwk pisze:A dałoby się o nim pisać w mniej obraźliwych słowach? Tylko o to chodzi...
Chodzi o to że hołota wlezie wszędzie, i narobi pod siebie. Dosłownie.
belzebub pisze:Chodzi o to że hołota wlezie wszędzie, i narobi pod siebie. Dosłownie.
Po co zakładasz kolejne konta?
A czy to nie bełemwu i ałdi? Bo tym największe chamstwo jeździ, zwykle tłuki i kredyciarze. Jedyne lekarstwo - trzy szybkie w jape i sie tłuścioch nauczy porządku.
50/50 - był Bydłowóz Młodzieży Wiejskiej, ale nie było ałdi tylko jagułar. No i opelek.
W każdym razie moja kilkumiesięczna przepychanka z Policją okazała się skuteczna, Komendant Miejski cofnął idiotyczną decyzję miejscowego komisariatu i kierowcy wszystkich widocznych na fotkach aut zostali ukarani. Opelka można ostatnio zobaczyć jak parkuje koło okrąglaka, ale mojego miejsca już nie ma odwagi blokować. Także każdego zwierzaka da się wytresować
W każdym razie moja kilkumiesięczna przepychanka z Policją okazała się skuteczna, Komendant Miejski cofnął idiotyczną decyzję miejscowego komisariatu i kierowcy wszystkich widocznych na fotkach aut zostali ukarani. Opelka można ostatnio zobaczyć jak parkuje koło okrąglaka, ale mojego miejsca już nie ma odwagi blokować. Także każdego zwierzaka da się wytresować

Gratuluje wytrwałości w sprawie - jak widać oplacało się 

Można, ale to jednak trochę prymitywizm i bezsensowny brutalizm.
Ja tam uważam że zemsta najlepiej smakuje na zimno - cała oficjalna procedura, dodatkowe opłaty za wskazany kierowcy przez firmę leasingową, dodatkowy wstyd w pracy gdy auto jest firmowe, dodatkowy wstyd przed rodziną gdy wezwanie na komisariat przychodzi poleconym do domu, dodatkowy czas stracony na stawianie się na wezwanie... Czy to nie jest o wiele piękniejsze niż zwyczajnie przebite opony? Nie mówiąc już o tym że legalne
No i że jakiś milicjant nauczył się w końcu przepisów i zaczął w końcu wykonywać swoje obowiązki zamiast szukać głupich wymówek... 
Ja tam uważam że zemsta najlepiej smakuje na zimno - cała oficjalna procedura, dodatkowe opłaty za wskazany kierowcy przez firmę leasingową, dodatkowy wstyd w pracy gdy auto jest firmowe, dodatkowy wstyd przed rodziną gdy wezwanie na komisariat przychodzi poleconym do domu, dodatkowy czas stracony na stawianie się na wezwanie... Czy to nie jest o wiele piękniejsze niż zwyczajnie przebite opony? Nie mówiąc już o tym że legalne

Znowu wieśniaku KOL itp parkują na chodniku
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”