Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
anty

Re: Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia

Postautor: anty » 22 sie 2020, 20:19

Najgorzej, jak taki stawa na jezdni na kwadrans, i ma wszystko w Dupie. Robi się zator, i zaczyna trąbienie.

Glon

Postautor: Glon » 08 wrz 2020, 20:05

Gdzie jeździ ten debil tym mustangiem? Ktoś wie?

mop

Postautor: mop » 09 wrz 2020, 9:37

Jeśli chodzi Ci o granatowego to parkuje przy A6 na prywatnym miejscu. To on?

Glon

Postautor: Glon » 09 wrz 2020, 13:52

mop pisze:Jeśli chodzi Ci o granatowego to parkuje przy A6 na prywatnym miejscu. To on?

Chodzi mi o tego co słychać na całym osiedlu.

mop

Postautor: mop » 09 wrz 2020, 14:54

Mhm, no to ja nie wiem czy ten szaleje, ale skoro wiesz, że mustang to nie pamiętasz koloru?

Grzegorz. S

Postautor: Grzegorz. S » 10 wrz 2020, 14:03

Jeździ biały 6gen v8 z dywizjonu303, czarny 6gen z 2 pułku, mój granatowy 6 gen z avi i granatowy 5gen v8 nie wiem skąd, który faktycznie jest głośny, daj znać o którego Ci chodzi.

Glon

Postautor: Glon » 16 wrz 2020, 17:23

Biały na pewno nie. Nie wiem dokładnie jaki kolor, bo widziałem o zmroku. Ale to już nie pierwszy raz, że jechał tak głośno, że na pół osiedla było słychać. To nie jest normalne.

Elfan84

Postautor: Elfan84 » 17 wrz 2020, 18:02

Co jest grane z tym autem z trójkątem na szybie i ratownictwo medyczne?

D89

Postautor: D89 » 17 wrz 2020, 23:08

Raczej co jest grane z milicją że ciągle obowiązuje tam zasada: "my nie ruszamy waszych - wy nie ruszacie naszych"...

Ale tak na poważnie: temat był już poruszany. Milicjanci trzymają się razem z innymi służbami i nie wlepiają im mandatów - taki przywilej zawodowy, coś jak karta Multisport w korpo.

Jeśli Cię to wkurza, to zamiast pisać bez sensu na forum zrób tak:
1. gdy widzisz taki nieprawidłowo zaparkowany samochód robisz foto, UWAGA - ustaw aparat tak żeby na foto była data i godzina,
2. wysyłasz fotkę mailem na adres: stopagresjidrogowej@malopolska.policja.gov.pl
zgodnie z wymaganiami ze strony https://dlakierowcow.policja.pl/dk/stop ... rodze.html
czyli opisujesz dokładnie w mailu:
1. data, godzina i miejsce
2. numer rejestracyjny, marka i model pojazdu
3. swoje dane do kontaktu
4. dokładny opis że na osiedlu jest strefa zamieszkania i wskazany pojazd parkuje poza dozwolonym miejscem

5. dostaniesz odpowiedź z numerem sprawy i że sprawa jest przekierowana na komisariat VIII

6. za jakiś czas piszesz kolejnego maila z zapytaniem co w tej sprawie zostało zrobione - jako zgłaszający masz prawo do informacji w tej sprawie
Jeśli milicja przyjeżdża na wezwanie albo na zwyczajną kontrole parkowania to zawsze mogą się tłumaczyć że akurat w czasie gdy tu byli to tego auta nie było itd. Ale jeśli oficjalnie dostaną udokumentowane zgłoszenie to nie będą mogli go zignorować.

Opisana powyżej procedura jest w 100% skuteczna, ja w ten sposób pozbyłem się bydlaków którzy nielegalnie parkowali w garażu podziemnym i blokowali mi moje miejsce postojowe. Także jeśli chcesz coś zdziałać to działaj, a jeśli nie chcesz to nie pisz bez sensu na forum bo to do niczego nie prowadzi.

Glon

Postautor: Glon » 18 wrz 2020, 18:55

D89 pisze:Raczej co jest grane z milicją że ciągle obowiązuje tam zasada: "my nie ruszamy waszych - wy nie ruszacie naszych"...

Ale tak na poważnie: temat był już poruszany. Milicjanci trzymają się razem z innymi służbami i nie wlepiają im mandatów - taki przywilej zawodowy, coś jak karta Multisport w korpo.

Jeśli Cię to wkurza, to zamiast pisać bez sensu na forum zrób tak:
1. gdy widzisz taki nieprawidłowo zaparkowany samochód robisz foto, UWAGA - ustaw aparat tak żeby na foto była data i godzina,
2. wysyłasz fotkę mailem na adres: stopagresjidrogowej@malopolska.policja.gov.pl
zgodnie z wymaganiami ze strony https://dlakierowcow.policja.pl/dk/stop ... rodze.html
czyli opisujesz dokładnie w mailu:
1. data, godzina i miejsce
2. numer rejestracyjny, marka i model pojazdu
3. swoje dane do kontaktu
4. dokładny opis że na osiedlu jest strefa zamieszkania i wskazany pojazd parkuje poza dozwolonym miejscem

5. dostaniesz odpowiedź z numerem sprawy i że sprawa jest przekierowana na komisariat VIII

6. za jakiś czas piszesz kolejnego maila z zapytaniem co w tej sprawie zostało zrobione - jako zgłaszający masz prawo do informacji w tej sprawie
Jeśli milicja przyjeżdża na wezwanie albo na zwyczajną kontrole parkowania to zawsze mogą się tłumaczyć że akurat w czasie gdy tu byli to tego auta nie było itd. Ale jeśli oficjalnie dostaną udokumentowane zgłoszenie to nie będą mogli go zignorować.

Opisana powyżej procedura jest w 100% skuteczna, ja w ten sposób pozbyłem się bydlaków którzy nielegalnie parkowali w garażu podziemnym i blokowali mi moje miejsce postojowe. Także jeśli chcesz coś zdziałać to działaj, a jeśli nie chcesz to nie pisz bez sensu na forum bo to do niczego nie prowadzi.

Pomocna procedura. Skąd Ty to wszystko wiesz?

Tylko na zablokowany samochód w hali garażowej to raczej słabe rozwiązanie, bo przez tą stronę nie załatwi się sprawy szybko, a miejsca potrzeba jak się wraca. Jaką kare może otrzymać taki kierowca?

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”