Pas startowy po drugiej (zachodniej) stronie ul. Stella Sawickiego w Krakowie
Re: Pas startowy po drugiej (zachodniej) stronie ul. Stella Sawickiego w Krakowie

- Załączniki
-
- IMG_20201216_100045.jpg (223.88 KiB) Przejrzano 8057 razy
-
- IMG_20201216_100020.jpg (223.58 KiB) Przejrzano 8057 razy
Re: Pas startowy po drugiej (zachodniej) stronie ul. Stella Sawickiego w Krakowie
Ręce mi opadają. To co miasto wyprawia jest po prostu karygodne. Wysłałem ten artykuł do Muzeum Lotnictwa i lepiej żeby zaczęli interweniować.
gazetakrakowska.pl/krakow-uchylony-wpis-do-rejestru-zabytkow-czesci-dawnego-lotniska-w-czyzynach-co-dalej/ar/c1-15874801
gazetakrakowska.pl/krakow-uchylony-wpis-do-rejestru-zabytkow-czesci-dawnego-lotniska-w-czyzynach-co-dalej/ar/c1-15874801
lrc1912 pisze:Ręce mi opadają. To co miasto wyprawia jest po prostu karygodne. Wysłałem ten artykuł do Muzeum Lotnictwa i lepiej żeby zaczęli interweniować.
To pewnie opadną jeszcze bardziej, bo nie każdy wie, ale Politechnika Krakowska stara się o decyzję środowiskową dla przedsięwzięcia pod nazwą "Rozbudowa osiedla akademickiego PK" czy jakoś tak, na działkach pomiędzy Osiedlem Akademickim, a Cogiteonem. W sumie, to nie wiem czy to oznacza, że chcą stawiać dalsze akademiki, czy chodzi po prostu ok kolejne bloki, jak na os. Akademickim, ale teren, dla którego starają się o decyzję, jest całkiem pokaźnych rozmiarów.
iti pisze:lrc1912 pisze:Ręce mi opadają. To co miasto wyprawia jest po prostu karygodne. Wysłałem ten artykuł do Muzeum Lotnictwa i lepiej żeby zaczęli interweniować.
To pewnie opadną jeszcze bardziej, bo nie każdy wie, ale Politechnika Krakowska stara się o decyzję środowiskową dla przedsięwzięcia pod nazwą "Rozbudowa osiedla akademickiego PK" czy jakoś tak, na działkach pomiędzy Osiedlem Akademickim, a Cogiteonem. W sumie, to nie wiem czy to oznacza, że chcą stawiać dalsze akademiki, czy chodzi po prostu ok kolejne bloki, jak na os. Akademickim, ale teren, dla którego starają się o decyzję, jest całkiem pokaźnych rozmiarów.
Kiedy zostanie wydana ta decyzja? Czy już coś wiadomo?
Odpowiedź na pismo, który wysłałem w sprawie wyrejestrowania z rejestru zabytków pasa startowego po zachodniej stronie.
- Załączniki
-
- Bez tytułu.jpg (227 KiB) Przejrzano 6110 razy
-
- Bez tytułu 2.jpg (155.84 KiB) Przejrzano 6110 razy
na MSIP kraków pojawiła się nowa mapa z 1970r. Fajna sprawa tylko po cholerę ukryta jest jednostka wojskowa? Ktoś chciałby sobie wstawić takie zdjęcie do ramki i powiesić na ścianie to nie, bo jakiś mózg postanowił dać mozaikę i zepsuć mapę. To społeczeństwo ma jakąś paranoję. Niby co tam jest takiego super tajnego, że trzeba to ukryć? To były lata 70! Ukrywają jakby to była baza w strefie 51.
- Załączniki
-
- Bez tytułu.jpg (227.77 KiB) Przejrzano 4813 razy
Czy jest na sali lekarz? Mapa z 1996
- Załączniki
-
- Bez tytułu 2.jpg (231.23 KiB) Przejrzano 4811 razy
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”