Witajcie,
Informuję, że przesyłki z informacją o podatku od nieruchomości są już do odbioru na poczcie na 2 Pułku. Listonoszowi oczywiście kolejny raz nie chciało się fatygować i próbować doręczać te przesyłki, ani nawet pozostawić awizo.
Ja sam dowiedziałem się o tej przesyłce, gdy byłem na poczcie szukać innego listu poleconego, którego się spodziewałem a na który również nie dostałem awiza. Okazało się że czekają na mnie dwie przesyłki polecone. Na pytanie dlaczego nie dostałem zawiadomienia odpowiedzi nie było. Na pytanie kto rządzi tym burdlem była odpowiedź że to na Osiedlu Willowym w Hucie.
W związku z powyższym, zalecam samodzielne co dwutygodniowe wizyty na poczcie z zapytaniem czy przypadkiem nie czeka tam na was jakaś urzędowa przesyłka, której nie chciało im się doręczać. W przeciwnym wypadku można się nabawić problemów z sądami, komornikami itp.
Jakby się komuś chciało, to będę wdzięczny za napisanie reklamacji: https://ereklamacje.poczta-polska.pl/#/ ... tomer_type
Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły, to interweniujcie u naszych radnych, w radzie dzielnicy albo gdzie tam jeszcze się da.
Podatek od nieruchomości i działanie poczty na naszych osiedlach
Re: Podatek od nieruchomości i działanie poczty na naszych osiedlach
Ja dostałem awizo, chociaż byłem w domu. Na szczęście jeśli chodzi o podatki, to trzeba podpisać odbiór.
Nie do końca tak jest. Jak do urzędu trafi fałszywa informacja, że dwa razy było awizo i nie odebrano przesyłki to jest pozamiatane.
-
W sprzyjających warunkach będzie awizo, i odbiór po pokwitowaniu na poczcie.
Widocznie na naszym osiedlu warunki nie są "sprzyjające", bo rok temu było dokładnie to samo.
Listonosz fałszywie poświadcza w dokumentach, że awizo zostawił, a kierownictwo poczty olewa skargi.
Listonosz fałszywie poświadcza w dokumentach, że awizo zostawił, a kierownictwo poczty olewa skargi.
A mi na Orlinskiego 12 pieknie pani listonoszka przyniosla pismo z podatkiem do domu i tylko w drzwiach podpisalem odbior 

Informację o wysokości podatku od nieruchomości można dostawać przez ePUAP - wystarczy zgłosić taką dyspozycję.
Polecam ten sposób zamiast sponsorowania poczty polskiej i użerania się z nią.
Arav pisze:A mi na Orlinskiego 12 pieknie pani listonoszka przyniosla pismo z podatkiem do domu i tylko w drzwiach podpisalem odbior
Potwierdzam, Pani listonoszka bardzo sumiennie wykonuje swoje obowiązki.
Risager pisze:Informację o wysokości podatku od nieruchomości można dostawać przez ePUAP - wystarczy zgłosić taką dyspozycję.
Spoko opcja, dzięki za info.
PS. Można też zarejestrować się na Krakowskim Portalu Podatnika (konto rejestruje się przez stronę KPP a później weryfikacja konta przez Profil Zaufany). Widać obecne i przeszłe podatki/mandaty

-
Chyba trzeba będzie! Znowu było awizo 1 lutego, odbiór do 3 lutego. List ponoć leżał od 20 stycznia. Panienka z okienka nie wie, to listonosz. Proponuję pytać przy każdej okazji, dlaczego nie było awizo w porę. Bo pismo z urzędu skarbowego, i to potencjalne problemy! Dają w DUPĘ, i wątpię żeby to listonosz o tym dziadostwie decydował.
-
Czyli: "Nie mamy pańskiego płaszcza".
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”