Wózkownia, pomieszczenie ochrony, rowerownia na Orlińskiego 4 w Czyżynach
Re: Wózkownia, pomieszczenie ochrony, rowerownia na Orlińskiego 4 w Czyżynach
Ja nie wiem czy chciałbym płacić 600-900 zł rocznie za chłopa, co "co w razie czego popatrzy jak się będzie włączał jakiś alarm w samochodzie"... Tym bardziej, że nie mam samochodu 

Nowy pisze:Ja nie wiem czy chciałbym płacić 600-900 zł rocznie za chłopa, co "co w razie czego popatrzy jak się będzie włączał jakiś alarm w samochodzie"... Tym bardziej, że nie mam samochodu
Ja też nie zamierzam

Ochrona jest na takim osiedlu zbędnym kosztem.
statystyki policyjne pokazują co prawda że na strzeżonch osiedlach jest mniej kradzieży, ale są to znacznie mniejsze i zamknięte osiedla.
Roczny koszt na mieszkanie około 50m2 i tak penie wyjdzie około 500-600 zł. Za tą cenę wolę zainwestować w lepszej jakości indywidulany monitoring lub inne zabezpieczenia.
Na Orlińskiego nie mam bram więc i tak każdy będzie mógł wejść prawie wszędzie. toteż starszy pan w pomieszczeniu ochrony raczej nie wiele poradzi na zdeterminowanego złodzieja.
statystyki policyjne pokazują co prawda że na strzeżonch osiedlach jest mniej kradzieży, ale są to znacznie mniejsze i zamknięte osiedla.
Roczny koszt na mieszkanie około 50m2 i tak penie wyjdzie około 500-600 zł. Za tą cenę wolę zainwestować w lepszej jakości indywidulany monitoring lub inne zabezpieczenia.
Na Orlińskiego nie mam bram więc i tak każdy będzie mógł wejść prawie wszędzie. toteż starszy pan w pomieszczeniu ochrony raczej nie wiele poradzi na zdeterminowanego złodzieja.
Też jestem zadania, że nie ma to większego sensu - zwłaszcza dla klatki A, Klatka B może przez to troche lepiej wyglądać (mniej wandalizmów). Może gdyby koszt był znikomy np 10-20 zł mc od mieszkania...a tak to lepiej można zagospodarować te k m2 np na stojak z rowerami
- tylko kto wtedy przypilnuje tych rowerów
Budimex pewnie na początku i tak wsadzi tam ochroniarza i każe płacić, a my jak już zawiążemy wspólnotę to będziemy głosować i może go stamtąd przegonimy

Budimex pewnie na początku i tak wsadzi tam ochroniarza i każe płacić, a my jak już zawiążemy wspólnotę to będziemy głosować i może go stamtąd przegonimy

Pozyjemy, zobaczymy, co dana wspolnota przeglosuje. Nawet bierny monitoring (tylko kamery) wymaga pomieszczenia do obslugi (montaz dyskow twardych)
Ja uważam że ochroniaz nie przyda sie az tak jak np. monitoring. a dzwonienieniem na paly i czujnoscia sami msimy sie zinteresowac. jetem za wozkownia, rowerownia ew. siłką 

Ha
Wspólnotowa siłownia w bloku to byłoby coś
Miałem kiedyś ze znajomymi siłownię w piwnicy w bloku, w którym mieszkaliśmy, wystarczyło zejść kilka razy w tygodniu po schodach, żeby móc dobrze się zmęczyć 

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”