Zajęte miejsca postojowe w garażu podziemnym - osiedle Avia 4

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 4 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
jasiek

Re: Zajęte miejsca postojowe w garażu podziemnym

Postautor: jasiek » 10 sty 2016, 18:28

duda88 mam takie samo zdanie jak Ty. Tu gdzie teraz mieszkamy mamy garaz z miejscem postojowym przed garazem i notorycznie ktoś parkował na tym miejscu przed tym naszym garażem i nie wyjedziesz z garażu i szukaj wiatru w polu jak się gdzies spieszysz. W końcu udalo sie mężowi złapać gościa w sumie przypadkowo jak szedł do garażu a gość akurat chcial kolejny raz sobie zaparkować i ochrzanil go, ze ciągle blokuje nam wyjazd z garażu na co gość odpowiedział, ze on przyjeżdża do swojej dziewczyny która mieszka w naszej klatce i ma blisko (miejsce i garaż mamy tuz przy wejściu do klatki) :shock: To normalnie ma sie ochotę komuś w pysk strzelić!!
Z tego co widziałam to przed Avia 4 są blokady na miejsach.. i mimo to ludzie zastawiają?
Prawda jest taka ze dopóki nie stanie sie jakas tragedia typu pogotowie lub straż nie będą mogly przejechać do pacjenta czy pożaru to siw ludzie nie nauczą!!

duda88

Postautor: duda88 » 10 sty 2016, 18:36

Dokładnie - skoro płacisz niemałe pieniądze za komfort parkingu pod blokiem lub w garażu to nie do przyjęcia jest zastawianie lub ściganie się z takimi "bezmózgami" jak w Waszym przypadku. Czy straż miejska interweniuje w takich przypadkach?

jasiek

Postautor: jasiek » 10 sty 2016, 18:49

My w takim przypadku postepowalismy "wspaniałomyślnie" i stawialiśmy auto gdzie indziej (np przed bramą wjazdową) lub rezygnowaliśmy z jechania np na zakupy czy basen bo jakbym miala jeszcze sie użerać ze straza, dzwonić prosić to wole miec spokój w domu. Aktualnie wspolnota wyprosila znaki zakazu zatrzymywania po obu stronach ulicy przed bramą (widziałam jak mandaty sie sypaly później) i teraz jest troche luźniej z tym wjazdem/wyjazdem z osiedla.

D89

Postautor: D89 » 10 sty 2016, 18:50

Na planie osiedla nad blokami O3 i O5 jest wielka plama która będzie parkingiem. Nie rozumiem tego jojczenia, każdy widział co kupuje i jakie są plusy i minusy - skoro kupiłem to brałem pod uwagę pewne niedogodności i tyle.

newkind

Postautor: newkind » 10 sty 2016, 18:53

jasiek pisze:My w takim przypadku postepowalismy "wspaniałomyślnie" i stawialiśmy auto gdzie indziej (np przed bramą wjazdową) lub rezygnowaliśmy z jechania np na zakupy czy basen bo jakbym miala jeszcze sie użerać ze straza, dzwonić prosić to wole miec spokój w domu. Aktualnie wspolnota wyprosila znaki zakazu zatrzymywania po obu stronach ulicy przed bramą (widziałam jak mandaty sie sypaly później) i teraz jest troche luźniej z tym wjazdem/wyjazdem z osiedla.

Brzmi jak opis osiedla przy Ślicznej ;)

jasiek

Postautor: jasiek » 10 sty 2016, 18:57

Niestety pudło ;)

jasiek

Postautor: jasiek » 10 sty 2016, 19:01

D89 pisze:Na planie osiedla nad blokami O3 i O5 jest wielka plama która będzie parkingiem. Nie rozumiem tego jojczenia, każdy widział co kupuje i jakie są plusy i minusy - skoro kupiłem to brałem pod uwagę pewne niedogodności i tyle.

Właśnie tez sie dziwie ludziom. Kupić mieszanie na olbrzymim blokowisku i wymagać prywatności i przestrzeni jak w domu jednorodzinnym. Zobaczy sie jakie podejscie będzie miał deweloper i czy będzie pomocny czy odda osiedle i będzie miał wszystko gdzies. Ja liczę na to, ze w calosci to będzie przyjemne i fajne również wizualnie osiedle i będzie sie tam dobrze mieszkać ;)

morth

Postautor: morth » 10 sty 2016, 19:03

D89 pisze:Na planie osiedla nad blokami O3 i O5 jest wielka plama która będzie parkingiem. Nie rozumiem tego jojczenia, każdy widział co kupuje i jakie są plusy i minusy - skoro kupiłem to brałem pod uwagę pewne niedogodności i tyle.

Niestety muszę cię z błędu wyprowadzić, ale nad O3 i O5 ma być z założenia przestrzeń zielona, którą pewnie zrobią na samym końcu ( coś podobnego na wzór tego co przed Avią tylko nieogrodzone widać na stronie nr 5 z dołączonego linku). Parking ma być tylko koło O1.

http://osiedleavia.pl/wiki/lib/exe/fetc ... randum.pdf

duda88

Postautor: duda88 » 10 sty 2016, 19:05

jasiek pisze:My w takim przypadku postepowalismy "wspaniałomyślnie" i stawialiśmy auto gdzie indziej (np przed bramą wjazdową) lub rezygnowaliśmy z jechania np na zakupy czy basen bo jakbym miala jeszcze sie użerać ze straza, dzwonić prosić to wole miec spokój w domu. Aktualnie wspolnota wyprosila znaki zakazu zatrzymywania po obu stronach ulicy przed bramą (widziałam jak mandaty sie sypaly później) i teraz jest troche luźniej z tym wjazdem/wyjazdem z osiedla.

Obawiam się, że w przypadku Avii i Orlińskiego interwencje straż miejskiej będą bardzo częste :?

maks

Postautor: maks » 10 sty 2016, 21:49

@morth, to memorandum troche stare jest, na najnowszych planach osiedla przed O3 i O5 jest szary prostokąt, zapytany sprzedawca powiedział, że prawdopodobnie będzie tam kolejny parking.

Z tym darmowym parkingiem na wschodniej części pasa to różnie może być, ta działka przecież też do kogoś należy.

Wróć do „Avia 4 (etap II) - forum mieszkańców budynku”