Piknik Lotniczy Kraków - Czyżyny -opinie na forum - zwolennicy, przeciwnicy

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
lrc1912

Re: Piknik Lotniczy Kraków - Czyżyny -opinie na forum - zwolennicy, przeciwnicy

Postautor: lrc1912 » 17 maja 2022, 21:12

Mam info odnośnie pikniku lotniczego, z przykrością informuję, że Małopolski Piknik Lotniczy w roku kalendarzowym 2022 nie odbędzie się :( Nie wiem z jakiego powodu. Pytałem Jana Hoffmanna: pracownika muzeum czy piknik się odbędzie. Powiedział: Nie, bo jest wojna na Ukrainie. Nie wiem co wojna ma wspólnego z piknikiem. W Nowym Targu jest podana informacja o pokazach planowanych na 16/17 Lipca. Po prostu ten człowiek robi z ludzi idiotów. Nie powie jaka jest faktycznie przyczyna, a zwala winę na wojnę. Rozmawiałem ze starym znajomym w Noc Muzeów i ten mi powiedział, że nie dostali zezwolenia z powodu budowy Cogiteonu i wysokich dźwigów. Zamiast powiedzieć prawdę, to robi się ludziom wodę z mózgu i kręci.

iti

Postautor: iti » 10 cze 2022, 11:06

lrc1912 pisze:Mam info odnośnie pikniku lotniczego, z przykrością informuję, że Małopolski Piknik Lotniczy w roku kalendarzowym 2022 nie odbędzie się :( Nie wiem z jakiego powodu.

Mam wrażenie, że nowa dyrekcja Muzeum Lotnictwa Polskiego, to nie ten typ pasjonatów, co poprzednia, a taki Piknik Lotniczy, to impreza, przy której trzeba się narobić nieźle. A skoro nie trzeba, to po co... :/ Szkoda, bo to bardzo pozytywna impreza była. Daj znać, jeśli dowiesz się czegoś więcej.

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 11 cze 2022, 22:52

iti pisze: Mam wrażenie, że nowa dyrekcja Muzeum Lotnictwa Polskiego, to nie ten typ pasjonatów, co poprzednia, a taki Piknik Lotniczy, to impreza, przy której trzeba się narobić nieźle. A skoro nie trzeba, to po co... :/ Szkoda, bo to bardzo pozytywna impreza była. Daj znać, jeśli dowiesz się czegoś więcej.

Jest ekonomiczny kryzys spowodowany wysoką inflacją i po epidemii. Jednak dla chcącego nic trudnego i gdyby tylko chcieli, to na pewno sponsorzy by się znaleźli i piknik lotniczy mógłby dalej się odbywać. Oczywiście dam znać, jak będę coś wiedział. Myślałem nawet o napisaniu petycji o przywrócenie Pikniku lotniczego. Nie wiem tylko czy dużo ludzi mi ją podpisze.

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 12 cze 2022, 19:42

Będę pisał petycję o ponowne organizowanie pikniku lotniczego na Czyżynach. Link do Petycji niebawem. Wiem, że jest dużo zwolenników tej imprezy, więc proszę o wsparcie.

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 19 cze 2022, 19:01

Petycja do Dyrekcji Muzeum Lotnictwa Polskiego Kraków, al. Jana Pawła II 39

petycjeonline.com/petycja_do_dyrekcji_muzeum_lotnictwa_polskiego_krakow_al_jana_pawa_ii_39

liczę na wasze wsparcie.

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 26 cze 2022, 10:58

Jeszcze raz proszę o wsparcie w postaci podpisów pod tę petycją:

petycjeonline.com/petycja_do_dyrekcji_muzeum_lotnictwa_polskiego_krakow_al_jana_pawa_ii_39

Wiem, że nie jest ona jakoś super napisana, ale zawsze mogę edytować. Liczy się każdy głos. Specjalnie ustawiłem, żeby niektóre pola były niewymagane. Możecie również ukryć swój podpis. Proszę też o udostępnienie jej gdzie się da i na profilach FB.

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 31 sie 2022, 22:18

Fajny film. Widać na nim Avię i sam teren dookoła pasa zachód. Wcale nie jest tak zabudowany. Niektórzy wyolbrzymiają.

https://www.youtube.com/watch?v=RxH3e6gzscU

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”