Plac zabaw od Budimex pod budynkiem Orlińskiego 4 w Krakowie

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
jasiek

Plac zabaw od Budimex pod budynkiem Orlińskiego 4 w Krakowie

Postautor: jasiek » 03 lut 2016, 11:36

Podjazd ok. Można pomyśleć. Widziałam to zdjęcie wczoraj tego placu zabaw i śmiałam się z mężem ze zaszaleli fest. Sprawdzałam nawet na zdjęciu makiety i rzeczywiście tak wygląda. Sam trawnik ogrodzony i jeden konik do bujania to chyba trzeba będzie listę robic z zapisami które dzieci o której godzinie rezerwują go :D :lol: Jak dla mnie to obciachowy ten plac zabaw i deweloper nie powinien tego nazywać placem zabaw. Będziemy ja jego utrzymanie pewnie bulić grube pieniądze, a i tak trzeba będzie się zrzucić na jakąś huśtawkę czy coś :roll:

kasiczekk

Re: Plac zabaw Budimex pod budynkiem Orlińskiego 4 w Krakowie

Postautor: kasiczekk » 03 lut 2016, 11:58

rozumiem, ze bezdzietni nie beda sie na nia dokladac ;)

wojtekf

Re: Plac zabaw od Budimex pod budynkiem Orlińskiego 4 w Krakowie

Postautor: wojtekf » 03 lut 2016, 12:31

Przecież wygląd placu zabaw to od początku był znany, więc nie rozumiem tego zdziwienia :)

jasiek

Postautor: jasiek » 03 lut 2016, 13:25

kasiczekk my póki co też bezdzietni :roll:
Wojtek wygląd znany czy nieznany - przyznaj, ze placyk wygląda śmiesznie i ubogo. Na etapie makiety czy projektu może sie coś zmienić w przeciagu dwoch lat np tak jak kolor naszej elewacji (uważam, ze na plus) wiec może developer stwierdzi, że sporo miejsca i zamiast trawnika postawić coś do zabawy itp - co ja będę się zreszta tłumaczyła. Nikt tu nie płacze nad tym i nie wylewa żali tylko obśmiewamy to co widzimy :roll: :lol:

wojtekf

Postautor: wojtekf » 03 lut 2016, 13:40

Ja już się pośmiałem jak plany widziałem :P

kasiczekk

Postautor: kasiczekk » 03 lut 2016, 15:09

ja widze plus, dzieci nie beda sie drzeć pod oknami - bez urazy :)

Fedaykin

Postautor: Fedaykin » 03 lut 2016, 16:35

ja widze plus, dzieci nie beda sie drzeć pod oknami - bez urazy

Pokrętna logika. Idąc za ciosem, proponuję zlikwidować miejsca postojowe i uliczki. Samochody nie będą hałasować i "kopcić" pod oknami - bez urazy. ;)

A tak serio - zapewne kwestię potencjalnej rozbudowy/modyfikacji placyków, będzie trzeba prędzej czy później poruszyć, jeżeli faktycznie tak to ma wyglądać.

Edit:
@kasiczekk Mordoklejki rzucaj przez okno czy coś :D
Ostatnio zmieniony 03 lut 2016, 17:02 przez Fedaykin, łącznie zmieniany 1 raz.

kasiczekk

Postautor: kasiczekk » 03 lut 2016, 16:39

o tych dzieciach mówie powaznie, mam to teraz pod oknami wiec bardzo dziekuje. Wiosna, lato jest dramat wiectrzymam sie swojego - bez urazy :)

s_k

Postautor: s_k » 03 lut 2016, 22:25

kasiczekk pisze:o tych dzieciach mówie powaznie, mam to teraz pod oknami wiec bardzo dziekuje. Wiosna, lato jest dramat wiectrzymam sie swojego - bez urazy :)

To chyba średnią inwestycję wybrałaś na przeprowadzkę. Największa inwestycja deweloperska w kraju po 89 roku, do tego promowana i "obliczona" pod program MDM, i tak w dużej części sprzedawana. W związku z tym wg mnie szacowane "zagrożenie" dziećmi pod oknami - duże, w kierunku do bardzo duże. :roll:
A wracając do tematu. To jest nie tyle plac zabaw co, placyk zabawny :D Przy czym tak jak @wojtekf wspomniał, trudno się było spodziewać czegoś innego.

Staś

Postautor: Staś » 03 lut 2016, 22:37

Placyk zabawny - uśmiałem się, gratuluję zmysłu językowego i twórczego umysłu :D

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”