Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego 1
Re: Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego
Trochę dziwne że miejsca zielone są wolne, a miejsca o numerach np. 140...150... już niby nie. To ludzie specjalnie kupowali dalej miejsca bo lubią spacerować ? Mając wolne miejsca bliżej bloków 

Trochę dziwne że miejsca zielone są wolne, a miejsca o numerach np. 140...150... już niby nie. To ludzie specjalnie kupowali dalej miejsca bo lubią spacerować ? Mając wolne miejsca bliżej bloków

Nie wiem czy te miejsca dalej są wolne czy nie. Szczerze - nie dopytywałem. Może oznaczono tylko miejsca wolne, najbliżej położone(wiadomo, że jak ktoś chce kupić, to bliżej niż dalej), a może po prostu BX trzyma te miejsca dla mieszkańców innych inwestycji.
Fedaykin pisze:Trochę dziwne że miejsca zielone są wolne, a miejsca o numerach np. 140...150... już niby nie. To ludzie specjalnie kupowali dalej miejsca bo lubią spacerować ? Mając wolne miejsca bliżej bloków
Nie wiem czy te miejsca dalej są wolne czy nie. Szczerze - nie dopytywałem. Może oznaczono tylko miejsca wolne, najbliżej położone(wiadomo, że jak ktoś chce kupić, to bliżej niż dalej), a może po prostu BX trzyma te miejsca dla mieszkańców innych inwestycji.
A w którym bloku masz mieszkanie?
A w którym bloku masz mieszkanie?
O1
Parking sprzedawany jest partiami, tak jak bloki są oddawane, od lewa do prawa.
Fedaykin pisze:Osobiście chciałem poczekać na sprzedaż miejsc przy O1, jednak ostatecznie zmieniłem zdanie. Plusem tego parkingu na pewno jest to, że znajduje się blisko. Na tym plusy się kończą. Z tego co udało mi się dowiedzieć, jest to (i będzie) w pełni otwarty parking. Odgrodzenie go szlabanem zupełnie odpada. Efekt jest taki, że mając "niefartowne" miejsce, ryzykujemy jego zastawienie. Pani w biurze BX poinformowała mnie także, iż nie wiadomo nawet czy będą na nim blokady - możliwe, że będzie trzeba zatroszczyć się o nie we własnym zakresie. Nawet jeżeli blokady te będą, oznacza to ciągłe szarpanie się z tym kawałkiem stali.
A ja rozmawiałam wczoraj z Panią z BX i powiedziała, że przy O1 wjazd na parking również będzie zabezpieczony szlabanem. Więc jak to jest? Co doradca to inna śpiewka?
A ja rozmawiałam wczoraj z Panią z BX i powiedziała, że przy O1 wjazd na parking również będzie zabezpieczony szlabanem. Więc jak to jest? Co doradca to inna śpiewka?
Wczoraj byłem na spotkaniu w BX, celem podpisania umowy o miejsce postojowe przy O4. Podczas spotkania dowiedziałem się, że jednak plany się zmieniły i że również parking przy O1 będzie posiadał szlabany. Najprawdopodobniej będą to 2 szlabany od strony południowej, a całość ma w jakiś sposób być odgrodzona od reszty osiedla (np. jakimiś donicami).
Doradca nie był w stanie podać więcej szczegółów, mam dostać "na dniach" bardziej szczegółowe informacje. Umowy ostatecznie nie podpisałem.
Czemu nie podpisałeś, jakies kwiatki wyszły czy chcesz się jeszcze zastanowić. Pytanie jakie koszty się wiążą z miejscem postojowym na tym parkingu (co ma być udział w działce) za O4? Koszty notara, potem podatek i utrzymanie?
Czemu nie podpisałeś, jakies kwiatki wyszły czy chcesz się jeszcze zastanowić. Pytanie jakie koszty się wiążą z miejscem postojowym na tym parkingu (co ma być udział w działce) za O4? Koszty notara, potem podatek i utrzymanie?
Nie podpisałem, ponieważ względem tego co usłyszałem, parking na O4 stracił swoje atuty względem tego na O1. Nawet nie zabierałem się do wertowania umowy. Jeśli oba parkingi mają mieć szlaban i oba mają mieć przypisane miejsca, to lepiej jednak wybrać ten położony bliżej budynku (mieszkanie mam na O1). Parking przy O1 początkowo miał być otwarty.
Jeżeli o koszty chodzi to nie udało mi się uzyskać żadnych konkretnych informacji poza tymi pojawiającymi się wszędzie "około 20 zł miesięcznie".
miejsc parkingowych bedzie na pasie przy O1 az 101 
po zbóju
i rzeczywiscie Pan z BX tez wpomnilal jednak ze beda szlabany 

po zbóju

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”