Trzeci etap harmonogramu budowy

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
iti

Re: Trzeci etap harmonogramu budowy

Postautor: iti » 09 wrz 2014, 23:31

To szkoda, że się nie umówiliśmy wcześniej, bo też dzisiaj byłem spojrzeć na budowę :lol:
A postępy są, beton się leje, ściany rosną i oby zima w tym roku była łagodna, to może doczekamy się mieszkań przed harmonogramem :)

Pasiek

Postautor: Pasiek » 10 wrz 2014, 10:51

Coraz bardziej to basen przypomina :D
A tak na serio, to mam nadzieję że to bardzo dobrze zaizolują żeby później nie było problemów z wilgocią i grzybem w garażu/schowkach.

ATM

Postautor: ATM » 14 wrz 2014, 22:48

Stan na niedzielne popołudnie :) ...basen z przeszkodami :D
Obrazek

iti

Postautor: iti » 15 wrz 2014, 9:49

Idzie nieźle, jeszcze kilka zdjęć można obejrzeć tutaj:
http://noweczyzyny.com/nowe-czyzyny-pos ... h-os-avia/
Wychodzi na to, że jak na razie prace idą sprawnie. Ciekawe czy uda się przyspieszyć cały harmonogram budowy, tak żeby inwestycja była gotowa powiedzmy na początku listopada przyszłego roku. Pewnie dużo będzie zależało od tego, jaką będziemy mieć zimę, czyli czy da się podczas niej prowadzić prace czy nie będzie na to szans.

Pasiek

Postautor: Pasiek » 15 wrz 2014, 9:54

ATM pisze:Stan na niedzielne popołudnie :) ...basen z przeszkodami :D

Dzięki za foto, właśnie miałem pytać czy ktoś był odwiedzić plac budowy. Widzę ze wszedłeś w głąb budowy (wzdłuż ulicy dojazdowej), nie było problemów z ochroną? Chyba że nie ma tam ochrony :) To wtedy w przyszłą niedzielę można by się przejść po płycie i zrobić zdjęcia od środka. Ba, nawet poszukać swojej komórki/schowka :D

ATM

Postautor: ATM » 15 wrz 2014, 10:04

Nie wchodziłem na teren budowy, wszystko było pozamykane. Wystawiłem ręce przez ogrodzenie.
Kiedyś jak był początkowy etap budowy ochroniarz mnie wpuścił bez większych problemów ale po zakończeniu prac w danym dniu.

Fajną sprawą byłoby gdyby ktoś posiadał drona z kamerą :) można by robić fajne ujęcia oraz śledzić postępy budowy gdy budynek (w środku) będzie już słabo widoczny z ziemi. :D :D

Pasiek

Postautor: Pasiek » 15 wrz 2014, 10:19

ATM pisze:Nie wchodziłem na teren budowy, wszystko było pozamykane. Wystawiłem ręce przez ogrodzenie.

W takim razie "droga" między blokami 4 i 6 jest otwarta, i można tam wchodzić bez problemów? Oczywiście po zakończeniu pracy przez budowlańców. ;>

ATM

Postautor: ATM » 15 wrz 2014, 16:57

Kwestia dogadania z osoba stróżującą :) prawdę mówiąc raz próbowałem wejść i raz mi się udało :) nie wiem jak teraz by z tym było, widok z zza siatki jest dla mnie bynajmniej na razie wystarczający :)
Nowe zdjęcia niebawem :D

ATM

Postautor: ATM » 17 wrz 2014, 8:44

Z tego co wczoraj zaobserwowałem to sufit w garażu jest zrobiony na większości powierzchni bloku, i w górę pnie się parter.. :)

iti

Postautor: iti » 17 wrz 2014, 12:23

Ale jak to, sufit jest już zalany? Czy jak na razie zrobione są rusztowania i deskowania pod wylanie tej płyty?
A co do osoby stróżującej, to miałem tak samo, grzecznie spytałem i pan ochroniarz nie miał nic przeciwko temu, żeby zajrzał do dziury z bliska ;)

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”