Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 1
Re: Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 1
Dlaczego większość z użytkowników cały czas pisze o "robotach zabezpieczających"? Moim zdaniem Budimex nie wykonuje żadnych robót zabezpieczających tylko w dalszym ciągu realizuje inwestycję. Prawdopodobnie Budimex nie dostał jeszcze postanowienia o wstrzymaniu robót z PINB, więc nie ma powodów żeby przestał budować. Dopiero po takim postanowieniu roboty muszą być wstrzymane do czasu uzyskania decyzji PINB zatwierdzającej projekt zamienny i pozwalającej na wznowienie robót budowlanych (kilka miesięcy, a nie 65 dni jak większość uważa). Wtedy może by mowa o robotach zabezpieczających, które określi kierownik budowy i raczej to nie będzie wznoszenie kolejnych kondygnacji.
A Ty kim jesteś, ze tak komentujesz? Zależy Ci na wstrzymaniu budowy i opóźnieniu? Gdybyś kupił mieszkanie w O. 1, to raczej nie pisałbyś tego. Może jesteś z konkurencji? Przecież budynek tak , czy siak zostanie ukończony, więc po co generować opóźnienie?
Staś pisze:A Ty kim jesteś, ze tak komentujesz? Zależy Ci na wstrzymaniu budowy i opóźnieniu? Gdybyś kupił mieszkanie w O. 1, to raczej nie pisałbyś tego. Może jesteś z konkurencji? Przecież budynek tak , czy siak zostanie ukończony, więc po co generować opóźnienie?
Widzę, że jesteś zwolennikiem teorii spiskowych.
Z tego co się orientuje aamm może mieć dużo racji, niestety.
Zadna bryla budynku nie bedzie zmieniana ........... tylko pare metrow scianek dzialowych wuburza srodku i to tylko w kilku mieszkaniach (gdzie wszystkich jest prawie 300) , nie jest to zaden powod do wstrzymywania robot , nie dosc ze sa opoznieni w pracy to im nie przeszkadzajcie i niech robia swoje bo ja nie zamierzam czekac kolejne kilka miesiecy pozniej na oddanie tego wielkiego molocha 
Temat uwazam za zamkniety i niech juz nikt tego nie komentuje bo to i tak nic nie da. Szykujcie sobie plany na wyposazenie i wystoj mieszkan a nie zajmujce sie duperelami .......

Temat uwazam za zamkniety i niech juz nikt tego nie komentuje bo to i tak nic nie da. Szykujcie sobie plany na wyposazenie i wystoj mieszkan a nie zajmujce sie duperelami .......

To że bryła budynku się nie zmieniła, nie znaczy że Budimex nie zrobił zmian, które wymagają wstrzymania robót. Zmian lokalizacji budynku na działce jest zmianą istotną wg Prawa budowlanego i Budimex musi mieć nowy zatwierdzony projekt budowlany (nie dotyczy to niestety tylko kilku ścianek działowych, ale musi to być kompletny projekt). Prawo budowlane w każdym przypadku, gdy została wykonana zmiana istotna przewiduje wstrzymanie robót budowlanych, niezależnie od tego jaka to jest inwestycja.
ps. Poza tym nie jestem z żadnej konkurencji tylko znam prawo. Mam też kupione mieszkanie na O1.
ps. Poza tym nie jestem z żadnej konkurencji tylko znam prawo. Mam też kupione mieszkanie na O1.
Budują , to chyba dobrze dla kupujących? Więc nie rozumiem sensu twoich dociekań. Może wolą płacić kary za prowadzenie prac budowlanych , niż mieć opóźnienie? Ich budowa, ich pieniądze, a w interesie kupujących jest dostać mieszkania w terminie, co mam nadzieję się stanie. Nowe pozwolenie i tak dostaną, mam nadzieję w ciągu najbliższego miesiąca.
Staś pisze:Budują , to chyba dobrze dla kupujących? Więc nie rozumiem sensu twoich dociekań. Może wolą płacić kary za prowadzenie prac budowlanych , niż mieć opóźnienie? Ich budowa, ich pieniądze, a w interesie kupujących jest dostać mieszkania w terminie, co mam nadzieję się stanie. Nowe pozwolenie i tak dostaną, mam nadzieję w ciągu najbliższego miesiąca.
To nie Hollywood ani Bollywood wiec nie ma co miec zludzen, ze uzyskaja zmiane pozwolenia na budowę w miesiac. Kupilam mieszkanie na o1 i takze mi zalezy na czasie. Trzeba byc realista, nie marzycielem.
po co to komentujecie to nie jest wasz problem tylko BX , zajmijcie sie czyms ciekawym a nie gdybaniem .....i przesztancie juz ...
Ja by chetniej zobaczyl zdjecia ze srodka a w najgorszym razie z zewnatrz z disiaj , ma ktos moze ?

Ja by chetniej zobaczyl zdjecia ze srodka a w najgorszym razie z zewnatrz z disiaj , ma ktos moze ?

A tak wygląda blok Orlińskiego 1 widziany z balkonu sąsiedniej inwestycji Orlińskiego 4
Kawał budynku, widać, że budowa 10 piętra idzie całkiem nieźle
Swoją drogą wychodzi jednak na to, że ktoś będzie mógł zaglądać na balkony od strony zachodniej kończonego właśnie bloku... Ale jakoś trzeba będzie to przeżyć 

A Budimex chyba wrzucił na stronię ostatnio zdjęcia mające nieco uspokoić przyszłych mieszkańców Orlińskiego 1 - zobaczcie jak robota wre
A więcej fotek na stronie firmy oczywiście 

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”