Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
iti

Re: Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach

Postautor: iti » 19 lut 2016, 17:27

To w takim razie jeszcze kilka zdjęć, na których można zobaczyć, jak wyglądają mieszkania w stanie deweloperskim na os. Orlińskiego w Czyżynach :) Mam nadzieję, że rozwieją jeszcze więcej wątpliwości co do standardu wykończenia nowych mieszkań na tym osiedlu od Budimexu ;)

Obrazek
Jak widać, w nowych drzwiach do mieszkania jest wizjer. Drzwi są Gerdy, a kolor mają ciemnobrązowy, jak w Avii 4 :)

Obrazek
Grzejnik i wyjście na balkon w budynku Orlińskiego 4. Ściany też są już gotowe, gładkie i chyba wstępnie pomalowane na biało.

Obrazek
Zainstalowany już domofon w nowym mieszkaniu na osiedlu Orlińskiego, zdaje się, że jest taki sam, jak na os. Avia.

Obrazek
A tu widok z okna na zachód z bloku Orlińskiego 4. Jest całkiem nieźle, a warto wspomnieć, że wcale nie jest to jeszcze najwyższe piętro tego nowego bloku :)

Jak się Wam podoba stan tej budowy w Czyżynach i wykończenie nowych mieszkań od dewelopera Budimex :?:

Awatar użytkownika
Żółwik

Postautor: Żółwik » 19 lut 2016, 20:25

Dzięki Iti za kolejną fotorelację. Niestety nie widać pasu startowego z balkonów od strony zachodniej bo zasłaniają drzewa. Liczyłem, że sąsiedzi z O4 będą mogli oglądać z balkonów starty i lądowania na piknikach lotniczych przy muzeum ;)

Co do wykończenia lokali jest dokładnie tak jak pisano już wiele razy w innych wątkach, m.in z dni otwartych na Avia. Jest bardzo duże podobieństwo. Ja mogę od siebie dodać, że grzejniki łazienkowe są na O4 identyczne jak na Avia,a płytki w loggiach od drugiej strony budynku mają podobny odcień jak na balkonie z Twojej fotorelacji. Z różnic w wykończeniu wnętrz mieszkań AVIA vs. Orlińskiego rzucają się w oczy słabej jakości plastikowe parapety, o czym też już na forum pisano. Zawsze można je wymienić na ładniejsze we własnym zakresie.

Podsumowując: dostaniemy gorsze parapety niż na Avia, brak okleiny drewnopodobnej w częściach wspólnych, brak okleiny ościeżnicy drzwi wejściowych, brak drewnianej poręczy na klatce schodowej, brak aluminiowych tablic informacyjnych na klatce i nieogrodzony blok bez alejki spacerowej i placu zabaw. Jak się to wszystko doda i zestawi z oszczędnością kilkaset zł na metrze w porównaniu do Avia, to kalkulacja wypada na plus dla nas 8-)

Czy ktoś z was może wie wg jakiego klucza będą odbiory - piętrami od parteru w górę, czy wg kolejności podpisywanych umów lub może alfabetycznie od nazwiska nabywców?

Lena

Postautor: Lena » 20 lut 2016, 11:56

Super zdjęcia dziękujemy :D
A tak swoja droga iti czy Ty już przypadkiem nie odebrałeś swojego mieszkania?
Taka ilość Twoich zdjęć na to by wskazywała.
Jeśli tak to podziel się z nami jakimiś dodatkowymi informacjami.

Z góry dziekujemy :)

iti

Postautor: iti » 20 lut 2016, 16:24

@Lena, nie ma sprawy, skoro już udało mi się je zdobyć, to co się miałem nie podzielić :D No i tak dla porządku, to niestety nie odebrałem jeszcze swojego mieszkania i pewnie jeszcze jakiś czas go nie odbiorę :( No ale terminy coraz bardziej się zbliżają, więc najpóźniej do połowy kwietnia powinno być :) Jak na razie mieszkania w budynku są otwarte, więc jeśli uda się wejść do bloku, to można sobie fotki robić. No a oczywiście zaprowadziła mnie tam ciekawość, którą trochę udało mi się zaspokoić, mam nadzieję, że innych na forum także i jesteście spokojniejsi o to, co dostaniecie od Budimexu :)

michalb

Postautor: michalb » 21 lut 2016, 17:36

tak z innej strony spojrzenie na inwestycję. Kręcąc się dzisiaj wokoło inwestycji zauważyłem że utrzymanie zewnętrznej elewacji w czystości będzie krótkie. Patrząc na balkony na parterze od wjazdu na inwestycję widać już jak szybko osadzają się zabrudzenia od deszczu/ziemi. Z czasem kolor elewacji będzie zbliżony do koloru krakowskiego smogu. Ta elewacja będzie szybko chwytać wszelkie zabrudzenia.

Kala

Postautor: Kala » 21 lut 2016, 20:35

michalb no niestety tez dzisiaj byłam i to widziałam... 3 balkony są brązowe...

gucio

Postautor: gucio » 22 lut 2016, 1:16

Wszystko przez to ze parter jest za nisko. .
Dodać trzeba tylko ze elewacja ma tylko miesiąc wiec co to będzie później :-(

Staś

Postautor: Staś » 22 lut 2016, 10:43

Parter nie jest za nisko, tylko elewacja jest źle wykonana. Sygnalizowałem to już jakiś czas temu na forum, ale nikt nie podjął tematu. Nie kupiłem mieszkania w O. 4, więc dalsze działania pozostawiam mieszkańcom.
Budynek powinien mieć niebrudzący cokół wykonany z materiału łatwego do umycia, w ciemnym kolorze, np. z płytek ceramicznych, o wysokości co najmniej 50 cm od gruntu.

wojtekf

Postautor: wojtekf » 22 lut 2016, 11:05

To że my będziemy sobie pisać że elewacja jest taka a nie inna to i tak nie zmieni wykonania przez Budimex. Na każdym budynku będzie tak samo wykonana, bo to jest tylko nasza opinia.

asia

Postautor: asia » 22 lut 2016, 11:15

Dzisiaj pojawiły się nowe zdjęcia na stronie Budimexu ( aż 9 zdjęć) i jak zwykle nie ma żadnego z mieszkań wewnątrz :x
Ciekawe dlaczego?

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”