[Bud. D] Zmiany w projekcie mieszkania w inwestycji Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

[Bud. D] Zmiany w projekcie mieszkania w inwestycji Centralna Park

Postautor: jafarek » 20 lut 2016, 19:22

Witam,
Temat może zbyt ogólnie zabrzmi, bo przecież każde mieszkanie jest nieco inne i każdy chce je urządzić po swojemu, ale zastanawia mnie czy wprowadzać jakieś zmiany w projekcie?
Macie jakieś pomysły, przemyślenia?

Boston

Re: [Bud. D] Zmiany w projekcie mieszkania w inwestycji Centralna Park

Postautor: Boston » 20 lut 2016, 19:52

jafarek pisze:Witam,
Temat może zbyt ogólnie zabrzmi, bo przecież każde mieszkanie jest nieco inne i każdy chce je urządzić po swojemu, ale zastanawia mnie czy wprowadzać jakieś zmiany w projekcie?
Macie jakieś pomysły, przemyślenia?

Moje pytanie do pozostalych czy juz LCC sie do was odzywalo w zwiazku ze zmianami i kosztorysem bo my nadal czekamy a to juz 3 tygodnie od wyslania im wszystkich planow.

abcd

Re: [Bud. D] Zmiany w projekcie mieszkania w inwestycji Centralna Park

Postautor: abcd » 20 lut 2016, 21:55

Ja robie zmiany. Wyslalam je 2.02 i jakos po 2 tyg. Przyszla odpowiedz, ze musze podpisac sie na kazdej kartce z instalacjami.
Odeslalam dopiero wczoraj. Idzie to wszystko jakos powoli. Wg mnie kontakt z architektem lcc jest ..
Sama jestem ciekawa jaki bedzie kosztorys.
Duze zmiany robicie?
Ja dosyc, we wszystkich instalacjach i sciany tez. Wiadomo - dod. Kontakty, miejsca na lampy, w innych miejscach rury z woda i poprzenoszone kaloryfery. Poprosilam architekta o taki projekt i jestem zadowolona, bo mieszkanie bardzo zyskalo na funkcjonalnosci.
Rozumiem, ze to musi kosztowac, ale wierze, ze nie trzeba bedzie rujnowac mieszkania po odbiorze, tylko pomalowac i podpiac sprzety.

Boston

Re: Zmiany w projekcie mieszkania w inwestycji Centralna

Postautor: Boston » 22 lut 2016, 12:13

W nawiązaniu do projektów, zastanawialiście sie może nad zainstalowaniem klimatyzacji? My będziemy wysoko i na południe wiec temperatura mimo podwójnego stropu może być czasami hmm wysoka :twisted: i zastanawialiśmy sie nad instalacja klimatyzacji. Ciekawe co Lcc na to? Pytał może ktoś o to dewelopera?

abcd

Re: Zmiany w projekcie mieszkania w inwestycji Centralna Park

Postautor: abcd » 22 lut 2016, 12:16

Hehe ja raczej mysle o ogrzewaniu dodatkowym :D w sensie podlogowym...
Niestety na klimatyzacji sie nie znam, ale zadzwon sobie fo tego architekta z lcc.

Boston

Postautor: Boston » 22 lut 2016, 12:27

@abcd masz na myśli te osobę do której wysyłaliśmy zmiany w projektach czy jest tam ktoś jeszcze?

abcd

Postautor: abcd » 22 lut 2016, 12:35

@Boston Ja wysylalam do jakiejs pani Malgorzaty R. I to ja glownie mecze mailami i telefonami :D

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 22 lut 2016, 12:49

No właśnie mam przed sobą plany i się zastanawiam co i jak...
Nie mam jeszcze koncepcji na cały wygląd wg trochę mi ciężko nanosić jakieś poprawki.
A Wy od czego zaczęliście?

Boston

Postautor: Boston » 22 lut 2016, 13:02

No my tez sie z nia kontaktowalismy ale jak to okreslila jest zawalona innymi budowami wiec zaczekamy co powie w kwestii nawszych zmian i ewentualnie pozniej dopytamy o klimatyzacje bo chyba bedzie koniecznoscia z takim naslonecznieniem :D

abcd

Postautor: abcd » 22 lut 2016, 13:04

jafarek pisze:No właśnie mam przed sobą plany i się zastanawiam co i jak...
Nie mam jeszcze koncepcji na cały wygląd wg trochę mi ciężko nanosić jakieś poprawki.
A Wy od czego zaczęliście?

Narysuj sobie meble, gdzie chcesz miec lodowke, piekarnik, plyte elektryczna. Pomysl czy kuchnia ma byc otwarta czy zamknieta.
W lazience wyrysuj gdzie wanna lub prysznic, wc, pralka. To samo z meblami w pokojach.
Jak juz to ustawisz, to tam przypasuj kontakty, zeby byly do telewizora, do lodowki, do lamki przy lozku, i pomysl gdzie dac lampy przy takim ukladzie, zeby cos widziec. EW. Zaznacz, gdzie ma byc np. Woda do umywalki czy prysznica jesli zmienisz ich miejsce.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”