Kupno nowego mieszkania od LC Corp w Centralna Park forum

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Boston

Re: Kupno nowego mieszkania od LC Corp w Centralna Park forum

Postautor: Boston » 22 lut 2016, 12:26

Tego nie wiem ale zakładamy ze pewnie jakaś biedronka albo lidl. W sumie fajnie by było mieć blisko sklep zeby wyskoczyć po pieczywo itp. Nie zakładam galerii bo M1 jest po drugiej stronie ulicy i chyba sie to inwestorowi nie opłaca. A biedronek w okolicy jak na lekarstwo :roll:

kustosz

Postautor: kustosz » 22 lut 2016, 12:31

Boston pisze:Tego nie wiem ale zakładamy ze pewnie jakaś biedronka albo lidl. W sumie fajnie by było mieć blisko sklep zeby wyskoczyć po pieczywo itp. Nie zakładam galerii bo M1 jest po drugiej stronie ulicy i chyba sie to inwestorowi nie opłaca. A biedronek w okolicy jak na lekarstwo :roll:

Zgadza się, pytanie czy mamy jakąkolwiek możliwość sprawdzenia tego? ;)

abcd

Postautor: abcd » 22 lut 2016, 12:37

Biedronka jest ok 1,5 km dalej, na soltysowskiej, vis a vis osiedla Fajny dom.
Ja bym sie z Lidla cieszyla.... Biedra od bidy tez moze byc. Nie sadze, ze wychodzenie po bule do Auchan ma sens.

kustosz

Postautor: kustosz » 22 lut 2016, 12:40

abcd pisze:Biedronka jest ok 1,5 km dalej, na soltysowskiej, vis a vis osiedla Fajny dom.
Ja bym sie z Lidla cieszyla.... Biedra od bidy tez moze byc. Nie sadze, ze wychodzenie po bule do Auchan ma sens.

Generalnie jednak warto zaczekać na więcej info :)

Boston

Postautor: Boston » 22 lut 2016, 12:45

Cos sie tam dzieje i to widac po znikajacych starych budynkach i maszynach ktore tam pracuja :D moze ktos jak bedzie kontaktowal sie w najblizszym czasie z Lcc to dopyta czy oni maja jakies informacje :?:

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 22 lut 2016, 12:52

A czy na tym pasie właśnie nie miały powstawać jakieś biurowce?

Biedronkę czy inne cudo bardziej bym obstawiał właśnie między LCC a Expo.

Boston

Postautor: Boston » 22 lut 2016, 12:57

Miedzy blokiem a expo ma powstać droga dojazdowa do jakiejś firmy bliżej soltysowskiej a biurowiec przy budynku Zikitu

abcd

Postautor: abcd » 22 lut 2016, 12:57

Wlasnie ogladalam investmap i sa zdjecia naszego bloku, elektrocieplowni, expo i tego terenu z poachem, ale nie jest nic opisane.
Ja pewnie za kilka dni bede rozmawiac z kims, to sie zapytam.
Poki co te piaszczyste wydmy wygladaja bardziej jak skladowisko piachu niz przygotowania pod budowe.
Biurowiec mial byc miedzy ZIKiTem a budynkiem C LCC. 5 pieter, z lokalami uslugowymi na parterze.

sylwuszka

Postautor: sylwuszka » 22 lut 2016, 13:14

Boston pisze:Cos sie tam dzieje i to widac po znikajacych starych budynkach i maszynach ktore tam pracuja :D moze ktos jak bedzie kontaktowal sie w najblizszym czasie z Lcc to dopyta czy oni maja jakies informacje :?:

Lcc też nie wie na razie jakie będą losy tej działki. Pawilon handlowy to wersja podawana od kilku lat (ale chyba na razie wstrzymana co nie znaczy że porzucona). Sama sprawdziłam na stronie urzędu miasta, że dla tego terenu jest uchwała że będą sporządzać nowy miejscowy plan - w granicach planu jest właśnie ta działka, osiedla lcc to nie obejmuje. Z drugiej strony uchwała rady miasta z 2014 r. i od tamtej pory cisza, więc pewnie jeszcze długa droga przed nim ;)

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 22 lut 2016, 13:31

Zanim się wprowadzimy to jeszcze trochę czasu minie, więc po świeże pieczywo jeszcze nie trzeba biegać :)

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”