[Bud. D] Budowa I etapu inwestycji Centralna Park LC Corp

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
abcd

Re: Budowa I etapu inwestycji Centralna Park LC Corp Kraków forum

Postautor: abcd » 22 lut 2016, 11:36

kustosz pisze:Ja również byłem wczoraj odwiedzić plac budowy i na tablicy informacyjnej jest napisane, że termin zakończenia prac to 28.02.2017 r. Wiecie może jak było wcześniej, czy to jest zmienione, czy po prostu niezaktualizowane? ;)

Mnie deweloper przekonywal, ze taki jest ich plan, zeby wtedy skonczyc I etap, ale na umowie daja maj, bo nie chca placic kar umownych jakby co. Ja sie jakos myslami uczepilam wlasnie terminu konca lutego, ze zaczniemy remont, zeby na wiosne juz mieszkac.
Poki co, zima lagodna wiec tak na prawde najgorsze za nimi.

Boston

Postautor: Boston » 22 lut 2016, 12:09

No na ten moment praca idzie im zaskakująco dobrze! Sam jestem pod wrażeniem :) Pogoda za oknem tez raczej sprzyja pracy, szkoda tylko ze nie pracują w weekendy jak nasz aktualny deweloper wówczas termin byłby jeszcze bardziej realny. Nam Lcc rownież mówiło o zakończeniu prac końcem lutego 2017 z tym ze zakładają bufor 3 miesięcy na ewentualne opoźnienia. Miejmy nadzieje ze jeżeli juz tyle nadgonili to raczej termin wcześniejszy wchodzi w gre. :twisted:

abcd

Postautor: abcd » 22 lut 2016, 20:56

Nie dostaliscie jeszcze tych wezwan do zaplaty za stan0, nie?

Boston

Postautor: Boston » 22 lut 2016, 21:10

abcd pisze:Nie dostaliscie jeszcze tych wezwan do zaplaty za stan0, nie?

No to chyba zależy kiedy ktoś kupował mieszkanie :?: :?: My z końcem stycznia wpłaciliśmy kasę zgodnie z harmonogramem 8-)

abcd

Postautor: abcd » 22 lut 2016, 21:18

@Boston kto bogatemu zabroni placic wczesniej :D ?
Wydaje mi sie, ze wszyscy dostaniemy w tym samym momencie wezwanie do zaplaty za ukonczony etap. W kazdym razie jeszcze nie mam informacji, ze zaplacilam za malo.
A kolejni nabywcy najpierw musza zaplacic pierwsza transze i chyba dostana tez wezwanie po 45 dniach.

Ps. Widzieliscie, ze promocja na garaz sie skonczyla?

Boston

Postautor: Boston » 22 lut 2016, 21:39

abcd pisze:@Boston kto bogatemu zabroni placic wczesniej :D ?
Wydaje mi sie, ze wszyscy dostaniemy w tym samym momencie wezwanie do zaplaty za ukonczony etap. W kazdym razie jeszcze nie mam informacji, ze zaplacilam za malo.
A kolejni nabywcy najpierw musza zaplacic pierwsza transze i chyba dostana tez wezwanie po 45 dniach.

@abcd nic nie pisalem o wplacaniu wczesniej - tak dostalismy harmonogram wplat wiec bank koncem stycznia zgodnie z dokumentacja jaka otrzymal od lcc dokonal wplaty pierwszej transzy. My umowe podpisywalismy jeszcze w zeszlym roku wiec mamy inny harmonogram niz osoby ktore podpisaly ja w tym roku.

abcd

Postautor: abcd » 22 lut 2016, 21:41

@Boston, ja podpisalam umowe tez w zeszlym roku ;)

Boston

Postautor: Boston » 26 lut 2016, 20:08

Kominukat ze strony LCC:

2016-02-24Kamień milowy Centralna Park
Budowa Osiedla „Centralna Park” wkroczyła w kolejną fazę. W dniu 18.02.2016 roku dokonano wpisu do dziennika budowy potwierdzającego wykonanie stanu zero dla I etapu inwestycji. Zapraszamy do zapoznania się z aktualnymi zdjęciami z budowy, dostępnymi w galerii inwestycji.

W ramach I etapu inwestycji zaplanowano budowę 150 mieszkań wraz z garażem podziemnym. Projekt tworzyć będzie zespół pięciu budynków, w których powstanie łącznie ponad 800 mieszkań o zróżnicowanych układach i metrażach. Ceny zaczynają się już od 4 700zł/ m2

abcd

Postautor: abcd » 26 lut 2016, 20:16

Boston pisze:Kominukat ze strony LCC:

2016-02-24Kamień milowy Centralna Park
Budowa Osiedla „Centralna Park” wkroczyła w kolejną fazę. W dniu 18.02.2016 roku dokonano wpisu do dziennika budowy potwierdzającego wykonanie stanu zero dla I etapu inwestycji. Zapraszamy do zapoznania się z aktualnymi zdjęciami z budowy, dostępnymi w galerii inwestycji.

W ramach I etapu inwestycji zaplanowano budowę 150 mieszkań wraz z garażem podziemnym. Projekt tworzyć będzie zespół pięciu budynków, w których powstanie łącznie ponad 800 mieszkań o zróżnicowanych układach i metrażach. Ceny zaczynają się już od 4 700zł/ m2

Hehe zdjecia jakies stare.
Serio sa mieszkania za 4700? Nawet te na promocji sa drozsze :lol:

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 26 lut 2016, 20:44

Jakby się człowiek chciał sugerować tymi tekstami "Cena od..." i chciałby coś kupić faktycznie, to później czekałoby go bardzo bolesne spotkanie z rzeczywistością :evil: Zwykle w tej cenie, którą podają przy tym są 1-2 mieszkania, najgorzej umiejscowione i największe... i ok. niech im tak będzie. Ale jeśli te mieszkania się sprzedadzą już, a to oni nadal mamią ludzi taką informacją :) Może by się przejść do biura i zażądać przedstawienia oferty sprzedaży nowego mieszkania w takiej cenie ;)

A zdjęcia z budowy, to faktycznie, na forum są chyba bardziej aktualne :lol:

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”