Sprzedaż mieszkań w budynku Avia 7 - ceny i lokale
Re: Sprzedaż mieszkań w budynku Avia 7 - ceny i lokale
tak 3 lata, bo tyle budimexowi zajelo skupienie dzialek 

Tylko że ruiny pasa są zabytkiem i nie wolno go zabudowywać. Dopóki to się nie zmieni to nikomu nie będzie się opłacało nic robić z tym betonem - więc będzie można tam parkować.
Czy mi się zdaje, czy właśnie na "ruinach" kupionych przez budimex parking powstaje w najlepsze?
Widzę, że nadal sądzisz ze inni nie zrobią tego samego co budimex i nie zaczną zarabiać na swoich ruinach najzwyklej odpłatnie np. po 200 PLN miesiecznie je podnajmując. Ale masz rację to tylko 200 PLN miesięcznie, 2400 PLN rocznie, wiec ponad 10 lat parkowania, a po tym czasie pewnie będzie już metro albo inne wehikuly
Uspokoiłem się, teraz już wiem że problemów z zastawianym wykupionym za 24 600 miejscem mieć nie będę 
Widzę, że nadal sądzisz ze inni nie zrobią tego samego co budimex i nie zaczną zarabiać na swoich ruinach najzwyklej odpłatnie np. po 200 PLN miesiecznie je podnajmując. Ale masz rację to tylko 200 PLN miesięcznie, 2400 PLN rocznie, wiec ponad 10 lat parkowania, a po tym czasie pewnie będzie już metro albo inne wehikuly

Jak komuś wydaje że się parkowanie na dziko na pasie startowym jest rozwiązaniem to się należy mocno zastanowić co Nas tam czeka... Radzę się od razu ogarnąć i zacząć trzeźwo myśleć. Na pewno czekać Nas będzie na początku jakaś apokalipsa parkingowa, co drugi będzie chciał się gdzieś wcisnąć. Pierwsza inwestycja wspólnoty mieszkaniowej to słupki na chodnikach co by się normalnie dało przejść. Ale, rzeczywistości nie zaczarujemy, auta ot tak nie znikną tylko przeniosą się dalej. Czasowo pas startowy, póki ktoś nie zrobi tam jakiejś komercji lub nie wybuduje kolejnego bloku... Następne w kolejce będą parkingi pod blokami na osiedlach obok. I co, myślicie że mieszkańcy przyjmą tyle nowych aut z uśmiechem na twarzy? Szlabany, tudzież ogrodzenia w okolicy zaczną rosnąć jak grzyby po deszczu... Tak jest w całym Krakowie, jak ktoś myśli że tutaj będzie inaczej to niech lepiej szybko zrewiduje swoje poglądy. Dla jasności, ktoś nie wykupił miejsca w okolicach bloku to niech się od razu nastawi na spacerki do auta a nie liczy na cuda... Żeby nie było że kogoś wyganiam to sam również będę zmuszony do spacerów. Mnie to absolutnie nie przeszkadza, na to się zdecydowałem i właśnie na tyle mnie było stać. Problem ogromny pojawia się gdzie indziej jednak. Bo ja mogę nawet i kilometr iść do auta, ale żeby było gdzie to auto zaparkować. Przede wszystkim nie kosztem sąsiadów z okolicznych bloków. I właśnie o to musimy powalczyć wspólnie, podobmo kiedyś Budimex obiecywał miejsce tutaj dla każdego, a w projektach są dodatkowe bloki... Pytanie tylko czy potrafimy się wspólnie zebrać i zmobilizować do działania, czytając wpisy o alternatywie z parkowaniem na dziko na pasie bardzo mocno niestety w to wątpię :/ Z takim podejściem problemu nie zlikwidujemy a jedynie przesuniemy go w czasie...
@jarko zgadzam się w pełni. Zamiast kombinować jak tu inni próbują to trzeba działać, korzystać z budzetu obywatelskiego czy naciskać na ZŁYKiT już teraz. Zostało kilka działek miejskich wokol zabudowy budimexu, dobrze zeby miasto ich nie wyprzedało pod dalszą zbudowe, zamiast np pod pętle czy przystanek autobusu.
Problemy pewnie mieć będziesz, ale wynikają one wyłącznie z chamstwa i wygodnictwa osobników dla których przejście 100 m od auta do bloku to megawielkiproblem. Ja miejsca nie wykupiłem zupełnie świadomie bo wiem że co najmniej przez najbliższe kilka lat mam tuż obok darmowy, dziki parking. Nie mam zamiaru wjeżdżać swoim samochodem w obręb ogrodzenia i jestem za karaniem z pełną surowością osobników zastawiających/parkujących w miejscach niedozwolonych itd.
Gratuluję pewności i odwagi tych kilku lat, ja właśnie o tym napisałem. Bo jest miejsce na dziko to problemu nie ma, albo jak widać dostrzegać go niektórzy nie chcą.. A co jak po pół roku się okaże że te darmowe miejsca na płycie lotniska nie są już darmowe lub co najgorsze w ogóle nie są dostępne. Wówczas zareagujesz parkując w między czasie auto pod blokami mieszkańcom na osiedlach obok? No spoko 
A to że będą problemy z wygodnickimi to już doskonale widać co się dzieje pod avia 4...

A to że będą problemy z wygodnickimi to już doskonale widać co się dzieje pod avia 4...
Nasze osiedla graniczą ze spółdzielnią mieszkaniową Czyżyny, która to już wydała swoim członkom identyfikatory uprawniające do parkowania na ich terenie - brak takiego identyfikatora skutkuje interwencjami straży miejskiej. Nastawienie okolicznych mieszkańców jest niestety mega negatywne, więc na pewno będą interweniować.Po drugiej stronie pasa Budimex chce wybudować jeszcze 8 bloków i może się okazać, że pozostała część pasa wykupionego przez Budimex do parkowania "na dziko" szybko zostanie zagospodarowana na miejsca płatne dla nowych bloków - nie mają za bardzo innej alternatywy na miejsca parkingowe,które muszą zapewnić przy nowej inwestycji.
Jeśli się nie mylę, to wjazd na pas jest teraz możliwy tylko od osiedla 2 pułku - nie wiadomo jak będzie to wyglądać po zakończeniu budowy, a podobno spółdzielnia Czyżyny też ma postawić tam jeszcze jakiś blok/bloki. Kolorowo nie będzie
Jeśli się nie mylę, to wjazd na pas jest teraz możliwy tylko od osiedla 2 pułku - nie wiadomo jak będzie to wyglądać po zakończeniu budowy, a podobno spółdzielnia Czyżyny też ma postawić tam jeszcze jakiś blok/bloki. Kolorowo nie będzie

jeśli chodzi o dziki parking na pasie to nie mam pojęcia jaki jest jego status prawny ale nie sądzę, żeby coś na tym pasie się zmieniło ... wielki zabytek, popękane płyty betonowe. Zauważcie też, że w jego obrębie jest parking strzeżony a tam już chyba sytuacja jest jasna. Koszt miesięcznego abonamentu wynosi z tego co pamiętam (a pisałem w wątku Avia3 chyba o tym) 120zł. Co daje w alternatywie do miejsca podziemnego 33 lata parkowania (nie licząc opłat za to miejsce pod blokiem, podobno ok 100zł). Zgadzam się z większością co do świadomości braku wystarczającej ilości miejsc postojowych. Tak jest wszędzie ... nawet jak płacisz prawie 10 tys od metra. Nie chce mi się wierzyć, że po tym jak się usłyszało o współczynniku 0,67 miejsca na mieszkanie ludzie mieli w głowie, że będzie przestronne parkowanie. Również jestem za tym, żeby ograniczyć do minimum parkowanie w obrębie osiedla na chodnikach i każdym wolnym kawałku trawnika. Niestety stwarza to również problem odwiedzających nas rodzin czy znajomych, którzy przyjadą samochodem ale to już będzie problem indywidualny i rozwiązywać to będziemy we własnym zakresie. LUDZIE WIEDZIELIŚCIE CO KUPOWALIŚCIE... a z każdym nowym powstałym wątkiem, kolejnych bloków ten temat się pojawia. Wielki lament "olaboga bo nie będzie można parkować pod klatką !!! sami egoiści tu mieszkają" 

Widziałem, że po drugiej stronie pasa jest jakiś kościół. Nie mają tam czasem parkingów dla parafian? 

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”