Uszkodzone słupki na miejscach parkingowych - osiedle Avia 4
Uszkodzone słupki na miejscach parkingowych - osiedle Avia 4
Witam. Mam pytanie dotyczace slupkow na miejscach parkingowych... Jakis czas temu, juz kolejny raz uszkodzono moj slupek w taki sposob, ze niestety nie mozna go postawic.... Ochrona kazala mi to zgłosić do biura, biuro odpowiada ze nie zajmuje sie tymi sprawami... Pierwszy raz naprawilam to uszkodzenie we wlasnym zakresie... Ale tym razem nie odpuszcze....ochrona ma działać jak monitoring. Chyba za cos maja placone... Czy mial ktos z Panstwa podobny problem? Z gory dziękuję za odpowiedź.
Re: Uszkodzone słupki na miejscach parkingowych - osiedle Avia 4
Tez to zauważyłem jak odwiedzam budowle na naszym osiedlu i z tego co widzę to jest problem nie tylko pani ale więcej osób, . . Zniszczone , wygięte oraz wychodzące śruby z ziemi i kołyszace się całe stojaki widziałem już w kilku miejscach . . .
Budimex ma obowiązek naprawić szkody bo to jest ujęte w rękojmi oraz gwarancji w starszych budowlach ma 2 lata a w nowych 5 lat i to jest jego zas. . . Obowiązek . . A jak jest juz po to wspólnota niech działa
Budimex ma obowiązek naprawić szkody bo to jest ujęte w rękojmi oraz gwarancji w starszych budowlach ma 2 lata a w nowych 5 lat i to jest jego zas. . . Obowiązek . . A jak jest juz po to wspólnota niech działa

-
Budimex uważa, że problem nie obejmuje rękojmi i najlepiej rozmawiać ze wspólnotą.
wspólnota natomiast uważa, że to jest to obowiązek właściciela miejsca postojowego.
ochrona też nie jest w stanie widzieć wszystkiego.
moim zdaniem wspólnota powinna zakazać parkowania na chodnikach między miejscami parkingowymi - bo nie po to one są oraz zakazać tej czynności prostopadle do miejsc (najczęściej parkują tak pracownicy budowy bloku obok)!! - przez to, nie można swobodnie wyjechać/wjechać na swoje miejsce i sąsiad sąsiadowi krzywdę wyrządza. pomijając już fakt o parkowaniu na chodnikach - po których nie można przejść i depcze się zieleń ( trawnik nie jest chodnikiem!!!!! )
na pewno temat zostanie poruszony na spotkaniu wspólnoty. zapraszam -przyjdźcie, bo to leży w interesie każdego z mieszkańców. 4 kwiecień godz. 18:00
wspólnota natomiast uważa, że to jest to obowiązek właściciela miejsca postojowego.
ochrona też nie jest w stanie widzieć wszystkiego.
moim zdaniem wspólnota powinna zakazać parkowania na chodnikach między miejscami parkingowymi - bo nie po to one są oraz zakazać tej czynności prostopadle do miejsc (najczęściej parkują tak pracownicy budowy bloku obok)!! - przez to, nie można swobodnie wyjechać/wjechać na swoje miejsce i sąsiad sąsiadowi krzywdę wyrządza. pomijając już fakt o parkowaniu na chodnikach - po których nie można przejść i depcze się zieleń ( trawnik nie jest chodnikiem!!!!! )
na pewno temat zostanie poruszony na spotkaniu wspólnoty. zapraszam -przyjdźcie, bo to leży w interesie każdego z mieszkańców. 4 kwiecień godz. 18:00
Krakowianka - pozwoliłem sobie zacytować Ciebie w tym temacie: Miejsca postojowe osiedle Orlińskiego 4
Z ciekawości Was spytam dlaczego na parkingu przed blokiem (30miejsc) nikt nie parkuje..?
Nie chce mi się wierzyć że żadne z tych miejsc się nie sprzedało..
Nie chce mi się wierzyć że żadne z tych miejsc się nie sprzedało..

Te miejsca przynależą do mieszkańców Avii 2 - już niedługo się zapełnią 

Wróć do „Avia 4 (etap II) - forum mieszkańców budynku”