Dni otwarte na Osiedlu Orlińskiego Budimexu w bloku O4
-
Re: Dni otwarte na Osiedlu Orlińskiego Budimexu w bloku O4
Ogólnie dobre wrażenie, mieszkania dużo lepsze niż pokazywali na poprzednich dniach otwartych na Avii. Balkony duże:) Jedyne co mi się skojarzyło z tandetą i taniością to drzwi prowadzące do garaży i komórek.... ale wiadomo jak mało to jest istotne;). Myślę, że warto było iść i zobaczyć, mimo, że O6 to całkiem inny blok.
Witam zatem sąsiadów w moich progach. Sąsiadka z 92 

Fiszka swietny balkon!!! My mamy taki sam
tylko w klatce obok
dziasiaj zaglądnę do BDX raz jeszcze to rzyglądne się dokładniej 

Hej, Widzę, że dużo osób zachwala spory balkon. Można wiedzieć ile ma m2?
Wg planów 9.92 m2 

Mam pytanie do osób które były na dniach otwartych.
Na wielu zdjęciach znajdujących się na forum i stronie budimexu widać, że część instalacji jest poprowadzona po powierzchni ścian. O ile w przypadku podłączenia pralki, zmywarki,zlewu w kuchni czy umywalki w łazience nie jest to jakimś ogromnym problemem (bo instalacje te będą ukryte za sprzętami/meblami) to w przypadku baterii prysznicowej jest już problem. Jeśli ktoś decyduje się na wannę tak jak w projekcie to jeszcze pewnie dało by się to jakoś zabudować, ale w przypadku kabiny prysznicowej nie mam za bardzo pomysłu, bo mała zabudowa z gk będzie wyglądać tragicznie, a ''półka" z gk zabierze zbyt dużo przestrzeni... Wiec przechodząc do pytania: czy doprowadzenie wody do baterii prysznicowej również idzie po ścianie, czy jest w niej schowane?
Na wielu zdjęciach znajdujących się na forum i stronie budimexu widać, że część instalacji jest poprowadzona po powierzchni ścian. O ile w przypadku podłączenia pralki, zmywarki,zlewu w kuchni czy umywalki w łazience nie jest to jakimś ogromnym problemem (bo instalacje te będą ukryte za sprzętami/meblami) to w przypadku baterii prysznicowej jest już problem. Jeśli ktoś decyduje się na wannę tak jak w projekcie to jeszcze pewnie dało by się to jakoś zabudować, ale w przypadku kabiny prysznicowej nie mam za bardzo pomysłu, bo mała zabudowa z gk będzie wyglądać tragicznie, a ''półka" z gk zabierze zbyt dużo przestrzeni... Wiec przechodząc do pytania: czy doprowadzenie wody do baterii prysznicowej również idzie po ścianie, czy jest w niej schowane?
@playand1 doprowadzenie wody do baterii prysznicowej również idzie po ścianie
ot taki standard wykończenia.... 
Plus jeszcze kilka zdjęć z "dziś"....
https://plus.google.com/103712760234830076034/posts/e9ugTwXLQPS

Plus jeszcze kilka zdjęć z "dziś"....
https://plus.google.com/103712760234830076034/posts/e9ugTwXLQPS

@playand1 po prostu trzeba na własny koszt schować rury w ścianę i po problemie 

wojtekf pisze:@playand1 po prostu trzeba na własny koszt schować rury w ścianę i po problemie
nie wiem czemu ale wydawało mi się, że gdzieś czytałem że multigips ma dość mocne ograniczenia odnośnie wykonywania bruzd... ale z tego co tutaj pisze: http://www.multigips.pl/dla-uzytkowniko ... tkowe.html to rzeczywiście nie powinno być problemu ze schowaniem rur
wojtekf pisze:schować rury w ścianę i po problemie
jeżeli nie jest to ściana nośna i z obu stron ściany jest Twoje mieszkanie to OK
ale
jak za ścianą mieszka sąsiad to popsujesz mu akustykę w mieszkaniu i nie można
jak ściana nośna to również nie można
wbrew pozorom sporo takich spraw trafia do sądów, a przywrócenie ustawień fabrycznych instalacji to kłopot nie tylko finansowy
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”