[Bud. D] Materiały budowlane na budowie Osiedla Centralna Park (ceramika / silikat)

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
guest123

Re: Materiały budowlane na budowie Osiedla Centralna Park (ceramika / silikat)

Postautor: guest123 » 21 mar 2016, 13:36

Moi Drodzy tego co się dziś dowiedziałem od działu po sprzedażowego to że do końca tego tygodnia zostanie do nas (osob ktore kupily juzmieszkanie) wysłany email z wyjaśnieniem zaistniałej sytuacji. Czy ktoś może dowiedział się coś więcej? I dobrze ze jest ktos na tym forum kto sie na tym zna i czuwa i to zauwazyl, bo tez nie chce slyszec sasiada ktory sprzata mieszkanie czy rozmwia glosniej z zona. Dzieki Viper!

abcd

Postautor: abcd » 21 mar 2016, 14:30

guest123 pisze:Moi Drodzy tego co się dziś dowiedziałem od działu po sprzedażowego to że do końca tego tygodnia zostanie do nas (osob ktore kupily juzmieszkanie) wysłany email z wyjaśnieniem zaistniałej sytuacji. Czy ktoś może dowiedział się coś więcej? I dobrze ze jest ktos na tym forum kto sie na tym zna i czuwa i to zauwazyl, bo tez nie chce slyszec sasiada ktory sprzata mieszkanie czy rozmwia glosniej z zona. Dzieki Viper!

Oo super, to czekamy na maila.
Hehehe, zebys tylko rozmowy sasiada z zona slyszal.... :lol:

sidney

Postautor: sidney » 21 mar 2016, 20:08

abcd pisze:
guest123 pisze:Moi Drodzy tego co się dziś dowiedziałem od działu po sprzedażowego to że do końca tego tygodnia zostanie do nas (osob ktore kupily juzmieszkanie) wysłany email z wyjaśnieniem zaistniałej sytuacji. Czy ktoś może dowiedział się coś więcej? I dobrze ze jest ktos na tym forum kto sie na tym zna i czuwa i to zauwazyl, bo tez nie chce slyszec sasiada ktory sprzata mieszkanie czy rozmwia glosniej z zona. Dzieki Viper!

Oo super, to czekamy na maila.
Hehehe, zebys tylko rozmowy sasiada z zona slyszal.... :lol:

Zależy jakie będzie miał własności ten dźwięk ;)
Generalnie im mniej [dB] tym lepiej.
Polecam się zapoznać :)
paroc.pl/knowhow/akustyka/ogolne-informacje-o-dzwieku

viper

Postautor: viper » 21 mar 2016, 21:11

Witam
Z tego co się dowiedziałem to używają thermoporu 25 aku, ale jak wyślą dokładną specyfikację z wyjaśnieniem to będziemy mądrzejsi też dowiedziałem się że piszą pismo do wszystkich i przyznali że trochę pomyliła im się kolejność. W sumie to zobaczymy ale wydaje się, że nie jest tak źle. Przynajmniej wiedzą, że się interesujemy :) Wesołych świąt sąsiedzi :D

kustosz

Postautor: kustosz » 22 mar 2016, 10:08

viper pisze:Witam
Z tego co się dowiedziałem to używają thermoporu 25 aku, ale jak wyślą dokładną specyfikację z wyjaśnieniem to będziemy mądrzejsi też dowiedziałem się że piszą pismo do wszystkich i przyznali że trochę pomyliła im się kolejność. W sumie to zobaczymy ale wydaje się, że nie jest tak źle. Przynajmniej wiedzą, że się interesujemy :) Wesołych świąt sąsiedzi :D

To dobra wiadomość, pytanie tylko co robią pustaki Leier na budowie skoro korzystają z innych ;/

sidney

Postautor: sidney » 22 mar 2016, 11:02

kustosz pisze:

To dobra wiadomość, pytanie tylko co robią pustaki Leier na budowie skoro korzystają z innych ;/

Leier to nazwa producenta, Thermopour 25 aku to nazwa ich produktu.

kustosz

Postautor: kustosz » 22 mar 2016, 11:26

dzięki

misstrout

Postautor: misstrout » 23 mar 2016, 10:47

sidney pisze:
kustosz pisze:

Leier to nazwa producenta, Thermopour 25 aku to nazwa ich produktu.

No ale Leier Thermopour 25 aku to wciąż pustaki a nie bloczki silikatowe więc w jaki sposób to rozwiązuje problem niezgodności z umową?

Czy ktoś dostał już oficjalne wyjaśnienie? Bo do mnie póki co nic nie dotarło.
Czy możemy podjąć jakieś inne kroki poza zrywaniem umowy? Redukcja kosztów?

kustosz

Postautor: kustosz » 23 mar 2016, 10:59

misstrout pisze:No ale Leier Thermopour 25 aku to wciąż pustaki a nie bloczki silikatowe więc w jaki sposób to rozwiązuje problem niezgodności z umową?

W moim przekonaniu go nie rozwiązuje, ale o ile dobrze rozumiem nie jest to zmiana na gorsze

misstrout

Postautor: misstrout » 23 mar 2016, 11:06

kustosz pisze:
misstrout pisze:No ale Leier Thermopour 25 aku to wciąż pustaki a nie bloczki silikatowe więc w jaki sposób to rozwiązuje problem niezgodności z umową?

W moim przekonaniu go nie rozwiązuje, ale o ile dobrze rozumiem nie jest to zmiana na gorsze

Nie wiem czy na gorsze, może na tańsze. A jeśli tak jest to moim zdaniem powinno to mieć odzwierciedlenie w ponoszonych przez nas kosztach.

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”