@Pasiek, całkiem możliwe, że się mijaliśmy, schodziłem koło 11:30 ze swojego piętra, miło było poznać

I nie wiem czy widzieliście już, ale na stronie pojawił się już wpis o tym, jak wyglądał
odbiór nowego mieszkania od dewelopera, szczegółów nie będę tu przytaczał, bo tam jest kawał relacji

Ale jeszcze kilka dodatkowych zdjęć ode mnie poniżej. Jak wspominałem, mieszkania jeszcze nie odebrałem, trzeba zaczekać na poprawki, cieszę się, że nie byłem sam na odbiorze, bo pewnie wyszłoby z tego trochę zmartwień później.

Pomiar wilgotności ścian w mieszkaniu - na szczęście okazało się, że tu wszystko jest w porządku

Nieprawidłowo docięta dylatacja.

Rysy na futrynie drzwi wejściowych, ludzie z Budimexu utrzymywali, że ich nie widzą - to nie wszystkie, były jeszcze wyraźniejsze w innym miejscu. Wy widzicie, czy nie

A tu takie nie do końca dobre połączenie - tej szpary nie powinno tam być.

Źle położony silikon pod drzwiami na balkonie - sprawa do poprawy.

Sprawdzanie instalacji elektrycznej podczas odbioru mieszkania. Prąd w gniazdkach już jest, więc można

Pobrudzone farbą włączniki i gniazdka, sprawa niby niewielka, ale trzeba by się trochę pomęczyć, żeby odczyścić

I wisienka na torcie, takie cuś w dole grzejnika, czyli chyba idzie do wymiany...
A jeszcze kilka rzeczy można by wymienić, w każdym razie trochę się tego nazbierało. Teraz Budimex ma 14 dni na ustosunkowanie się do tego, co zostało zgłoszone oraz miesiąc na usunięcie usterek (tych 14 dni zawiera się już w tym miesiącu). Czekam więc co będzie dalej, jeśli się do listy uwag nie ustosunkują w ciągu dwóch tygodni, to uznaje się, że przyjęli ją bez zastrzeżeń i zobowiązują się do poprawienia wszystkich pozycji na niej umieszczonych. Czas pokaże...