Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą
Re: Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą
Hejka to widzę, ze bez rewelacji idą odbiory
wiadomo coś czy w ogóle ktoś odebrał klucze? Jak wyglądają te odbiory? Gdzie się spisuje protokół? Czy komisja BDX sama wskazuje usterki widoczne czy wpuszczają nabywców jak psy na lotnisko by "szukały" usterek.... Pytał ktoś o rękojmie przy samodzielnych zmianach lokatorskich? Czy traci się w tedy gwarancję?

D89 pisze: Boisz się że wchodząc do mieszkania poparzysz sobie stopy?
Akurat nie pomyślałam o tym, że moje stopy przez które przepływa błękitna krew mogą ulec poparzeniu. Aczkolwiek teraz to rozważę. Bardziej mnie jednak martwi że permanentnie chodząc po posadzce, w której leżą płytko osadzone rurki CO, a przypomnę, że umiejscowione są centralnie na wejściu do mieszkania po dwóch trzech latach nie wytrzymają obciążenia i pękną. Nie uśmiecha mi się raczej robić wówczas kolejnego remontu przez demontaż podłogi i rozkuwanie wylewki. A jeśli chodzi o wentylację ciekawi mnie jak za pomocą świeczki dojdziesz do tego, że wentylacja działa ale nie spełnia norm.
Jestem kobietą Nie muszę się znać na prawie budowlanym i kwestiach technicznych i nie muszę też spędzać godzin przed komputerem szukając informacji, których mimo wrodzonej inteligencji nie zawsze zrozumiem.

Nie zgodzę się też, że kupiłam sobie dobre samopoczucie. Miałabym je wówczas gdybym wyszła dziś z odbiorów z pękiem kluczy. Kupiłam sobie pewność, że wiem o usterkach, których gdybym przyszła jedynie z drabiną, poziomicą i świeczką w źyciu bym nie odkryła.
To chyba indywidualna sprawa czy brać kogoś czy nie. Ja na budownictwie się nie znam i raczej bede potrzebowal pomocy. Raz już odebrałem mieszkanie na zasadzie "wow ale super że są sciany" i potem wychodziło coś co chwilę. Tu budowa jest ogromna i mogą jechać z tematem na szybko a jak szybko to czesto niedokładnie. Coraz wieksza obecność takich firm przy odbiorach też może być na plus dla wszystkich gdyz dev sam bedzie się bardziej pilnował.
Jeżeli budimex pójdzie tropem innych deweloperów np. active (okulickiego) to mieszkańcy następnych inwestycji będą mieli z górki.. ponieważ tamten deweloper dbając o swój wizerunek każdą kolejną inwestycję oddawał w nieco lepszym stanie i co niektórzy mieszkańcy praktycznie nie mieli poprawek.
Zgadzam się, że to sprawa indywidualna
Zgadzam się, że to sprawa indywidualna

Fiszka, cudownie napisane 

pzdr
Czy ktoś odbiera swoje mieszkanie 14.04 ?
My jesteśmy wstępnie umówieni z firmą z pierwszego wpisu i przy większej liczbie mieszkań po prostu można liczyć na rabat.
My jesteśmy wstępnie umówieni z firmą z pierwszego wpisu i przy większej liczbie mieszkań po prostu można liczyć na rabat.
@auntie: ja odbieram też 14.04 ale zamierzam przyjść z Panem, który będzie docelowo robił mój remont: myśle, że On najlepiej oceni co warto puścić kantem, a co jest "must" do poprawy
Daj jednak znać jak wyglądałby koszt od wspomnianej firmy przy większej ilości mieszkań, może zdecyduje się na podwójne oblężenie
Daj jednak znać jak wyglądałby koszt od wspomnianej firmy przy większej ilości mieszkań, może zdecyduje się na podwójne oblężenie

Cena to oczywiście kwestia indywidualna, zależna od metrażu i dodatków. Ale jeśli zamówienie zmienia się z indywidualnego w grupowe to poprostu ta cena idzie w dół. W naszym przypadku z 410 zł nawet do 350 zł.
@auntie 350 zł za jaki metraż?
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”